info@tolouedigar.com

روش ترک حشیش

روش ترک حشیش
فهرست مطالب

کسانی که حشیش مصرف می کنند و قصد ترک آن را دارند، به دنبال روش ترک حشیش آسان و با کمترین عوارض برای آن هستند.

حشیش به عنوان یکی از رایج‌ترین ماده توهم زا در جهان امروزه بسیاری از افراد را درگیر خود کرده و جوانان زیادی را در دام اعتیاد به آن افتاده اند. از آنجایی که اثرات این ماده بیشتر بر ذهن و روان تاثیر می‌گذارد، روش‌های ترک آن نسبت به موادی که جسم را هدف قرار می‌دهند تا حدودی متفاوت است.

در واقع روش‌ ترک حشیش بیش از سم زدایی و پرداختن به علائم جسمانی بر علائم روانی ناشی از مصرف و قطع این ماده تمرکز دارند. از جمله این روش‌ها می‌توان به مصاحبه انگیزشی، درمان شناختی رفتاری و خانواده درمانی اشاره کرد.

در مطلب قبل درباره اینکه حشیش چیست؟ و تاریخچه و عوارض حشیش و نحوه عملکرد آن در مغز صحبت کردیم. در ادامه این مطلب برای آشنایی با روش ترک حشیش با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.

حشیش چیست؟ تاریخچه حشیش در جهان

عوارض حشیش و نحوه عملکرد آن در مغز

 

روش ترک حشیش

روش ترک حشیش در واقع برای هر فرد ویژگی‌های خاصی دارد. این سؤال که چگونه حشیش را ترک کنیم برای هر فرد پاسخی متفاوت دارد. افراد با توجه به دلایل گرایش به مصرف حشیش و نحوه و شکل مصرف دارای شدت و نوع اعتیاد متفاوتی از سایرین هستند؛ بنابراین روش ترک حشیش مانند سایر مواد مخدر بستگی به شرایط خاص هر فرد دارد.

اما در حال حاضر بهترین روش ترک حشیش این است که از روش‌های غیردارویی برای ترک آن استفاده شود. در واقع سم‌زدایی به تنهایی برای درمان اعتیاد به حشیش کافی نیست، بلکه بیماران باید فرایندی خاص شامل مشاوره‌های فردی، گروه درمانی و … را پشت سر بگذارند و آموزش‌های لازم درباره درمان به آنان داده شود.

 

مرحله اول: سم‌زدایی

درمان سم‌زدایی اعتیاد به صورت تدریجی برای حشیش نخستین گام برای ترک اعتیاد و بازیابی سلامتی دوباره است. در این مرحله به سمومی که در نتیجه مصرف حشیش در بدن جمع شده است، زمان داده می‌شود تا از بدن خارج شود.

از آنجایی که بیماران در دوران سم‌زدایی اعتیاد علائم ناراحت کننده‌ای را تجربه می‌کنند، توصیه می‌شود که این فرایند تحت نظارت متخصص ترک اعتیاد حشیش و به کمک درمان داروی ترک حشیش پشت سر گذاشته شود.

همان طور که گفته شد مرحله اول ترک هر نوع ماده مخدری از جمله حشیش و ماری‌جوانا با سم‌زدایی شروع می‌شود. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر بیمار معتاد به حشیش در ابتدا مورد معاینه و بررسی‌های پزشکی قرار می‌گیرد.

آزمایش‌ها و مصاحبه‌های مختلفی با روان‌شناسان و روانپزشکان متخصص ترک حشیش انجام می‌شود و بنا به شرایط بیمار برای مثال میزان مصرف، مدت مصرف و چگونگی مصرف و سایر مشخصات فیزیکی و روانی فرد روش درمان مناسب با شرایط شخص به او ارائه می‌شود.

عموماً مرحله اول درمان با سم‌زدایی شروع می‌شود که معمولاً در انواع مخدر بین یک تا سه هفته طول می‌کشد. بعد از پایان سم‌زدایی بدن فرد کاملاً عاری از هر گونه کانابیس بوده کاملاً از مواد مخدر پاک است.

 

مرحله دوم: روانشناسی

مرحله بعد از دوران سم‌زدایی یا دوران نقاهت در واقع بیمار معتاد نیست، اما به دلیل تغییراتی که حین مصرف در مغز او ایجاد شده، نیاز و وسوسه شدیدی به مصرف مجدد حشیش خواهد داشت. در این مورد فرد باید تا جایی که امکان دارد از دیگران کمک بگیرد.

مرکز ترک حشیش طلوعی دیگر با بهره‌مندی از امکانات متنوع و متخصصان روانشناسی و روانپزشکی از بیماران حمایت می‌کند. عموماً افراد پس از سم‌زدایی به هفته‌ای یک بار مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و مشاوره با روانشناس احتیاج دارند.

فرد ممکن است دچار اختلالات ذهنی و روانی باشد که باعث شده به سمت اعتیاد کشیده شده و از طرفی مصرف مدت دارد حشیش قاعدتاً آسیب‌های زیادی به مغز او وارد کرده است.

بنابراین بیمار باید تحت نظر روانپزشک و با درمان‌های مناسب به رفع عوارض حشیش بر مغز اقدام کند. معاینه و ویزیت دوره‌ای روانپزشک عموماً ماهی یکبار است.

بیمارانی که در حال ترک اعتیاد به حشیش هستند، به لطف این آموزش‌ها به مهارت‌ها، ابزار و منابع کارآمدی مجهز می‌شوند که ادامه دادن فرایند درمان را برایشان آسان‌تر می‌کند.

کلینیک ترک حشیش به نوعی کمک اصلی به فرد در راه ترک حشیش است. با مراجعه به کلینیک ترک حشیش طلوعی دیگر متقاضیان می‌توانند از بهترین روش ترک حشیش برای ترک اعتیاد به این ماده خطرناک استفاده کنند.

اگر چه برخی بیماران درمان را با موفقیت به پایان می‌رسانند و به زندگی عادی برمی‌گردند، اما همچنان خطر عود اعتیاد وجود دارد. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر توسط روان‌شناسان متخصص برنامه‌های جامع به منظور جلوگیری از برگشت به اعتیاد برای بیماران ترک اعتیاد ارائه می‌شود.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *