ترک اعتیاد سورچه
ترک سورچه فرایند بسیار حساس و مهمی بوده و سورچه یکی از خطرناکترین و اعتیادآورترین مواد شناخته شده برای بشر است، به طوری که از هر ۴ نفری که برای اولین بار سورچه را امتحان میکند، تقریباً یک نفر دچار اعتیاد شدید به این ماده میشود.
هر چند باید توجه داشت که استرس و داشتن نگرانی شدید برای ترک اعتیاد به موارد مخدر، نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد. ترک سورچه مانند هر مواد مخدر دیگری نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی و حضور تیم متخصص و حرفهای در محیطی با تجهیزات و امکانات بیمارستانی است.
چرا که اعتیاد به سورچه یا به طور کلی هر نوع اعتیاد دیگری یک نوع بیماری روحی و جسمی است و نیاز به درمان تخصصی دارد. پس برای آشنایی بیشتر با سورچه، عوارض و علائم اعتیاد به آن و روشهای درمان اعتیاد به سورچه تا انتهای این مطلب با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
ماده مخدر سورچه چیست؟
امروزه هروئین با ترکیبات و نامهای متنوعی در خیابان به فروش میرسد. سورچه یکی از جدیدترین ترکیبات هروئین است که در میان جوانان رایج شده و همان طور که از اسم آن پیداست یک ماده برای خوشگذرانی و مهمانیهای شبانه است.
سورچه به عنوان یکی از مشتقات هروئین، جزو خطرناکترین مواد مخدر شناخته شده است. هروئین که از روز اول نیز با نامی اغواگر روانه بازار شد، از کلمه هیرو به معنای قهرمان گرفته شده است.
نام سورچه از واژهی سورچرانی گرفته شده و کاربرد وسیعی در سور و سات و مهمانی و شبنشینیها دارد. این نام باعث میشود فرد در مراحل اولیه گرایش به این ماده، تصور کند که این ماده اعتیاد آور نبوده و با خیال استفاده تفریحی از آن، اقدام به مصرف سورچه کند. در حالی که این ماده به شدت اعتیاد آور است.
در واقع سورچه همان هروئین لابراتواری و مادهای تولید شده در آزمایشگاه است که بسیار قویتر از هروئین بوده و بسیار اعتیادآور است. هروئین از مورفین ساخته شده و مورفین نیز از دانههای گیاه خشخاش به دست میآید.
از آنجایی که از گیاهان خشخاش برای تولید تریاک استفاده میشود، هر دارویی که از آن گرفته شود مواد افیونی محسوب میشود. هروئین، سورچه و مورفین نیز هر سه از مواد افیونی هستند.
به طور کلی، فروشندگان مواد مخدر در ترکیبات هروئین تغییرات جزئی داده و از آن برای تولید سورچه استفاده میکنند، تا بتوانند آن را به جوانان بفروشند.
شکل ظاهری این ماده شبیه به کوکائین است، اما تأثیرات متفاوت با کوکائین را ایجاد میکند. در بسیاری از اوقات به دلیل شباهتی که سورچه با کوکائین دارد، از نام آن برای فروش با قیمت گران به جوانان استفاده میکنند.
از لحاظ ظاهری، مواد مخدر سورچه پودری سفیدرنگ مشابه با نمک ریز و پودر شده است که برخی مواقع به رنگ کرم یا قهوهای نیز تولید میشود. رنگ آن بسته به نوع آزمایشگاهی که در آن تولید میشود، تفاوت دارد.
تأثیرات سورچه بر مغز
بعد از مصرف سورچه این ماده در چربی موجود در خون حل شده و خود را به مغز میرساند. معمولاً بعد از مصرف آن بین ۶ تا ۱۲ ساعت فرد مجدد به سورچه نیاز پیدا میکند و اعتیاد او لحظه به لحظه گسترش مییابد. افرادی که از این ماده به طور مرتب استفاده میکنند، دچار وابستگی شدید جسمی و روانی به آن میشوند.
این ماده با چسبیدن به گیرندهها در مرکز احساسات مغز، احساسات ناخوشایند را متوقف کرده و فرد دچار نوعی احساس سرخوشی و لذت کاذب میشود. در واقع ماده مخدر سورچه بر گیرندههای عصبی مغز اثر گذاشته و احساسات دردناک را کاهش داده و فرد را دچار نوعی بیحسی، شادی و سرخوشی موقتی میکند.
پس از مصرف سورچه، سیستم پاداش مغز به سرعت فعال شده و مغز دوپامین و اندورفین ترشح میکند که این حس سرخوشی برای فرد بسیار خوشایند است.
در نتیجه تأثیر مخرب مصرف سورچه بر روی سیستم پاداش مغز است و شدت این تأثیر بستگی به مدت زمان و مقدار دوز مصرفی بیمار دارد.
در حقیقت شخص برای پایدار بودن این تأثیرات، مصرف سورچه را به صورت روزانه ادامه میدهد که در نهایت دچار وابستگی شدید و اعتیاد شده و نمیتواند حتی یک روز بدون مصرف آن، سپری کند.
به همین دلیل کنترل و درمان علائم ترک سورچه، برای مصرف کنندگان بسیار دشوار است و برای درمان حتماً باید به مرکز ترک سورچه مراجعه کنند و تحت نظر پزشک متخصص، پروسه سمزدایی را انجام دهند.
سورچه معمولاً از راه استنشاق یا اسنیف مصرف میشود. البته روشهای مختلف دیگری مانند دود کردن یا تزریق نیز در برخی موارد دیده شده. بیشترین طریقه مصرف مخدر سورچه به صورت مشامی قرار گرفته روی فویل و از طریق راه بینی است.
علائم اعتیاد به سورچه
- مردمک تنگ
- مشکلات تنفسی
- خارش غیر قابل کنترل
- مشکلات گوارشی یبوست
- اختلال در الگوهای خواب
- عفونتهای منظم قفسه سینه
- آبریزش چشم و آبریزش بینی
- علائم مشابه آنفولانزای مداوم
- از دست دادن چرخه قاعدگی در زنان
- سوءتغذیه کاهش وزن غیر عمدی و قابل توجه
- کبودی، خراش، زخم یا سایر آسیبهای پوستی ناشی از تزریق هروئین
- میل شدید به هروئین و بروز علائم قطع مصرف با قطع مصرف یا عدم دسترسی به دارو
- افزایش تحمل به هروئین پیدا کردن یعنی اینکه شما نیاز به مصرف بیشتر و بیشتر دارو برای تجربه اثرات مطلوب دارید.
- اضطراب
- افسردگی
- قضاوت ضعیف
- نوسانات خلقی شدید
- طغیانهای عصبانیت
- سردرگمی و سردرگمی
- احساس ناامیدی و ناامیدی
- افکار و انگیزههای خودکشی
- اختلال در توانایی تمرکز یا تمرکز
- عزت نفس بسیار پایین و احساس عزت نفس
- احساس میکنید که هروئین به طور کامل زندگی شما را تسخیر کرده است.
بهترین روش ترک سورچه چیست؟
بهترین روش ترک سورچه این است که مراحل سمزدایی و رواندرمانی بیمار تحت نظر پزشکان مجرب و با دانش تخصصی و محیطی دارای امکانات تخصصی در این زمینه باشد.
چرا که ترک سورچه به دلیل داشتن درد و خماری جسمی یک کار طاقت فرساست و انتخاب روش مناسب برای ترک مصرف سورچه میتواند مسیر رسیدن به مرحله پاکی بیمار را هموارتر کند.
سمزدایی تدریجی برای ترک سورچه
سمزدایی تدریجی بدن از سورچه بخش اصلی و مهم برنامه ترک این ماده خطرناک است که در این مرکز توسط پزشک متخصص ترک اعتیاد با داروهای ضد مخدر انجام میشود.
با توجه به شرایط جسمی، مقدار و مدت زمان مصرف بیمار، طول بازه زمانی دوره بستری و سمزدایی بیمار در ویزیت اولیه تشخیص داده میشود.
در کلینیک طلوعی دیگر مدت زمان سمزدایی تدریجی بدن از سورچه تقریباً ۱۲ الی ۱۴ روز است که شامل مشاوره روانشناس، ویزیت روانپزشک، درمان گروهی و فردی به منظور ریشهیابی علت اعتیاد و درمان علتها به صورت جامع است. (البته این مدت زمان به دوز مصرفی و اراده فرد نیز بسیار بستگی دارد.)
تیم روانشناسان این مرکز فوق تخصصی ترک اعتیاد، برای شناسایی الگوهای رفتار مخرب و تأثیر اجتماعی که اعتیاد بر زندگی فرد و زندگی نزدیکترین افراد به آنها میگذارد، کار میکنند.
زیرا حمایت خانواده و دوستان میتواند، مزیت قابل توجهی در مسیر بهبودی داشته باشد. آموزش مراقبتهای بعد از ترک اعتیاد نیز میتواند از لغزش و اعتیاد مجدد فرد پیشگیری کند.
سمزدایی فوقسریع برای ترک سورچه
سمزدایی فوق سریع بدن از سورچه برای افرادی که سالهاست دچار اعتیاد به این ماده هستند، به هیچ عنوان توصیه نمیشود. چرا که سمزدایی فوق سریع بیشتر مناسب کسانی است که ناخواسته و به دلیل مشکلات پزشکی دچار مصرف داروهای شبه مخدر شدهاند.
اما افرادی که مواد اعتیادآور و مورفین دار مانند سورچه، هروئین و یا تریاک را خودسرانه برای رسیدن به حس سرخوشی آن مصرف میکنند، تنها روش سمزدایی تدریجی برای آنها درمان موفقی خواهد بود.
کاشت ایمپلنت نالتروکسان برای ترک سورچه
کاشت ایمپلنت نالتروکسان بعد از پروسه سمزدایی تدریجی به بیمار کمک میکند، میل به مصرف و وسوسه خود را کنترل و درمان کند و پس از پایان سمزدایی بدن از سورچه و از بین رفتن علائم درد و خماری و آمادگی شخص، دورههای بلند مدت درمان همیشگی اعتیاد برای او شروع خواهد شد.
این روش باعث کاهش وسوسهی فرد برای مصرف مجدد مواد مخدر سورچه شده و هم چنین بروز علائم محرومیت ناشی از عدم مصرف میشود و فرد دیگر لذتی از مصرف مواد نمیبرند.
در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر بعد از پروسه سمزدایی تدریجی، کاشت نالتروکسان توسط جراح انجام میشود و فرد بهتر است برای رواندرمانی هفتهای یکبار به روانشناس و ماهی یکبار برای ویزیت روانپزشکی با دکتر خود در ارتباط باشد تا به نتیجه قطعی و بهبودی کامل خود برسد.
خدمات کلینیک طلوع دیگر برای ترک سورچه
درمان اعتیاد سورچه در کلینیک طلوع دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوعی دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد سورچه با مجوز رسمی بستری بیماران سوءمصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.