زمانی که شخص شیشه مصرف میکند، ۵۰ درصد از گیرندههای دوپامین و سروتونین در مغز او از بین میروند. بنابراین این ماده علاوه بر وابستگی جسمانی، شیشه وابستگی روانی هم دارد.در نتیجه عوارض و علائم ترک شیشه فراوان بوده و باید به سرعت به دنبال ترک آن بود.
به دلیل قدرت ماده مخدر شیشه سوءمصرف آن میتواند منجر به وابستگی سریع و اعتیاد شود. مصرف کنندگان و معتادان وابسته به شیشه در زمان ترک به احتمال خیلی زیاد علائم ترک شیشه را به شدت تجربه میکنند که تا چند هفته نیز ادامه دارد.
علائم ترک شیشه به صورت خودسرانه و بدون حضور پزشک متخصص بسیار ناتوان کننده و دردناک است. این امر میتواند منجر به مصرف دوباره شیشه شود و چرخه اعتیاد را تداوم بخشد.
همانطور که میدانید، مواد مخدر از هر نوع چه مصنوعی و چه طبیعی تأثیر بسیار زیادی را روی سیستم عصبی انسان گذاشته و در قسمتهای مختلف بدن از قبیل مغز و قلب، اختلالات شدیدی را به وجود میآورد.
شیشه این ماده مخدر خانمانسوز که نام اصلی و شیمیایی آن متآمفتامین است و در میان مصرفکنندگان به نام شیشه و کریستال شناخته میشود. تأثیرات شدیدی را بر روی مغز مصرف کننده میگذارد.
در ادامه این مقاله به بررسی این ماده مخدر و علائم ترک شیشه پرداخته و با بهترین راه برای کاهش علائم خماری شیشه آشنا خواهیم شد. پس تا انتها با کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
شیشه چیست؟
شیشه یا کریستال قویترین نوع متا آمفتامینها و یک نوع ماده صنعتی محسوب میشود و یکی از داروهای محرک بسیار قوی است. این ماده در بازه زمانی ۹ تا ۱۲ ساعت بیشترین اثر را روی بدن خواهد داشت و به شدت توهمزاست.
اثر آن روی بدن به این صورت است که دوپامین و نوراپینفرین را بیش از حد در بدن ترشح میکند و سیستم عصبی بدن را تحت تأثیر قرار میدهد.
اعتیادآوری این ماده نیز بسیار قوی بوده، به طوری که میتوان گفت حتی با یکبارمصرف این مواد، فرد به آن اعتیاد شدید پیدا کرده و عوارض عدم استفاده از آن در بدن مصرف کننده نمایان خواهد شد.
ماده مخدر شیشه به طور کلی سیستم عصبی مرکزی را هدف قرار میدهد و بر اساس قوانین اکثر کشورها ازجمله ایران، استفاده از این ماده مخدر حتی برای مصارف دارویی نیز غیرقانونی اعلام شده و با متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.
ماده مخدر شیشه به صورت دانههای کریستال که به نمک دریایی شباهت دارند و همچنین به صورت سنگهای سفید و براق، موجود است. این ماده مخدر توسط عدهای از افراد سودجو که تنها به فکر منفعت خود هستند به فروش میرسد و افرادی را درگیر خود کرده است.
عوارض ترک شیشه
- افزایش اشتها
- بیتفاوتی
- گوشهگیری
- خستگی بیش از حد
- افسردگی و نا امیدی
- زیاد خوابیدن یا نخوابیدن
- کند شدن حرکتهای اعضای بدن
- وسوسه شدید برای مصرف دوباره
علائم ترک شیشه
اگر فردی مصرف شیشه را حتی برای یک روز قطع کند علائم و اختلالاتی در بدن فرد به وجود خواهد آمد که در افراد گوناگون، مختلف است. لازم است بدانید یک فرد معتاد به شیشه علائم ترک شیشه مختلفی را در صورت نرسیدن مواد دارد نشان خواهد داد.
البته که علائم ترک شیشه در افراد مختلف متفاوت است. شدت عوارض جانبی به عوامل مختلفی مانند میزان و مدت زمان مصرف، تعداد دفعات مصرف و اینکه آیا آنها از مواد اعتیادآور دیگری نیز استفاده کردهاند یا خیر بستگی دارد.
همچنین عواملی مانند روش مصرف هم ممکن است بر روند ترک شیشه تأثیر بگذارد. کسانی که شیشه را به صورت تزریقی مصرف میکنند معمولاً نسبت به روشهای دیگر، روند ترک طولانیتر و علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد. نشانهها و علائم ترک شیشه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب
- توهم
- رعشه
- گیجی
- خستگی
- تحریک
- بیخوابی
- پارانویا
- معده درد
- اضطراب
- افسردگی حاد
- کم آبی بدن
- روانپریشی
- حالت تهوع
- رؤیاهای عجیب
- افزایش اشتها
- افکار خودکشی
- تعریق بیش از حد
- قرمزی و خارش چشم
- از دست دادن انگیزه
- انهدونیا (ناتوانی در احساس لذت)
بدترین علائم ترک شیشه
کم آبی بزرگترین نگرانی برای کسانی است که شیشه را ترک میکنند. در طول مرحله ترک و بعد از ترک شیشه بیماران ممکن است دچار پارانوئید، توهم و اضطراب شدید شوند. دومین مشکل بیخوابی و افسردگی همراه با ولع مصرف شدید است که مقابله با ترک شیشه را دشوار میکند.
با توجه به اینکه عوارض بعد از ترک شیشه معمولاً بعد از هفته اول از بین میروند، اما افراد ممکن است در تلاش برای مقابله با علائمی مانند روانپریشی با مشکلاتی مواجه شوند. به همین دلیل پزشک مجرب در کلینیک ترک اعتیاد داروهای ضد روانپریشی را برای کاهش علائم تجویز میکند.
خماری شیشه چند روز طول میکشد؟
مدت زمان رفع خماری شیشه بستگی به بدن فرد و سن دارد و نمیتوان مدت زمان مشخصی را برای کسی که از خماری شیشه رنج میبرد، در نظر گرفت.
به طور کلی میتوان گفت که مدت زمان رفع خماری شیشه سه تا چهار هفته است و در مواقعی در صورتی که فرد اعتیاد شدید داشته باشد، ممکن است ماهها به طول بی انجامد.
در کل برای دانستن مدت زمان رفع خماری شیشه باید گفت مدت ترک برای هر فرد متفاوت بوده و بهتر است توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.
بهترین راه برای کاهش علائم خماری شیشه
خوشبختانه امروزه در مراکز تخصصی ترک شیشه، روشهایی برای کاهش درد خماری برای کسانی که در حال ترک شیشه هستند، وجود دارد؛ بهترین مورد داشتن یک برنامه تغذیهای مناسب برای افزایش حس خوب و سمزدایی بدن از شیشه است.
دارو درمانی و حمایت خانواده از جمله موارد دیگری هستند که میتوانند در طول فرایند ترک شیشه به فرد بیمار کمک کنند. حمایت خانواده و عزیزان چیزی است که میتواند فرد را در پایبندی به ترک و افزایش آستانه تحملش یاری کند. به همین دلیل در این فرایند از سادهترین روشها هم نباید غافل شد.
2 پاسخ
تشکرمیکنم ازهمه کسانی اعم ازپزشک درمانگروهمه کسانی که درصددهستن به نحوی کمک کنن این بلاریشه کن بشه وکسی ازدرداعتیادنمیره.بی پدرنشه.خانواده اش روازدست نده آرزوی داشتن کانون گرم خانواده تاآخرعمربه دلش بمونه دعامیکنم برای همه کسانی که ازبیماری اعتیادومصرف موادمخدررنج میبرندازشماکه دیدگاه منوبه اشتراک میگذاریدسپاسگذارم
لعنت ب پدرمادراون که تولیدمیکنه.پخش میکنه وجوانهای مردم روبااین بلای خانمان سوزدرگیرکرده وخانواده های زیادی ازهم پاشیده شده آقاتوروجان مادرت مصرف نکن من دوسال مصرف کردن همه چیزم رفت آبروم قشنگی ظاهرم اعتبارم وخلاصه همه چیزم روگرفت تااخرعمرم باوسوسه اش بایدزندگی کنم