کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر

عوارض مصرف و ترک ناگهانی ترامادول چیست؟

عوارض ترامادول

عوارض ترامادول مشابه داروهای شبه‌تریاک دیگر (تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، منگی، خشکی دهان و…) است. اما احتمال بروز دپرسیون تنفسی که بسیار هم کشنده است، با ترامادول خوراکی نسبت به مرفین کمتر است.

ترامادول امروزه با نام های تجاری ترامال، ترامادل، بایومادول و یا پیرالژین شناخته می‌شود. یکی از داروهای مسکن و ضد درد با ویژگی‌های مواد مخدر، ترامادول است که متأسفانه امروز مصرف آن در کشور بسیار شیوع پیدا کرده و این دارو برای تسکین دردهای خفیف تا شدید توسط پزشک‌ها تجویز می‌شود.

داروهای اپیوئیدی یا داروهای مخدر در بدن عمل کرده و مستقیماً بر روی عملکرد مغز تأثیر می گذارد تا بدن را از احساس درد برهاند. داروهای ایپوئیدی ساختاری شبیه به مرفین یا مواد افیونی دارند.

اما ترامادول برخلاف مرفین باعث هوشیاری و فعالیت بالای فرد می‌شوند و این امر از دلایل اصلی گرایش افراد به مصرف این قرص و تکرار آن است.

در مطلب قبل درباره اینکه ترامادول چیست؟ و نحوه اثر گذاری آن بر مغز چگونه است؟ صحبت کردیم. در ادامه این مطلب برای آشنایی با عوارض مصرف و ترک ناگهانی ترامادول با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.

 

عوارض ترامادول

عوارض ترامادول به حدی زیاد و مضر است که زندگی فرد را، در صورت اعتیاد به آن، تحت الشعاع قرار می‌دهد. معمولا مصرف کننده با مشاهده این علائم به دنبال روش ترک ترامادول می‌رود.

همانطور که گفتیم،‌ ترامادول برخلاف خاصیت مرفین باعث هوشیاری و فعالیت بالای فرد می‌شود و این موضوع از دلایل اصلی گرایش فرد به مصرف و تکرار آن است.

اما فرد با مصرف آن خود را در خطر ابتلا به اعتیاد به ترامادول قرار می‌دهد و در موارد سوءمصرف خطر مرگ نیز او را تهدید می‌کند. مصرف هم ‌زمان ترامادول با نوشیدنی‌های الکلی احتمال مرگ را افزایش می‌دهد.

همچنین بانوان باردار نیز باید از مصرف این دارو خودداری کنند، زیرا مصرف ترامادول در دوران بارداری می‌تواند باعث مرگ یا بروز بیماری‌های متعدد در جنین شود.

از دیگر عوارض ترامادول این است که مصرف آن به علت افزایش سطح سروتونین، بیشتر از دیگر مواد اپیوئیدی ایجاد حالت تهوع می‌کند، همچین باعث بی‌خوابی می‌شود.

مصرف بیشتر از ۲۰۰ میلی‌گرم ترامادول برای افراد بدون مقاومت بدنی در مقابل مواد اپیوئیدی خطرناک است. مصرف هم‌ زمان با داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین مانند سیتالوپرام، بوپروپیون، فلوکستین و مهارکننده منوآمینواکسیداز موجب تشدید عوارض دارو و گاهی سندرم سروتونین می‌شود.

یکی دیگر از عوارض ترامادول که نادر اما خطرناک بوده تشنج است. تشنج معمولاً در اثر مصرف زیاد این دارو یا مصرف دارو در بیماران صرعی یا بیمارانی که دچار آسیب مغزی شده‌اند، با بیمارانی که مشکلات کبدی کلیوی (دفع دارو دچار اختلال گشته و افزایش مقدار دارو در خون) دارند یا معتادان به الکل ایجاد می‌شود.

مصرف کوتاه مدت ترامادول باعث بروز عوارضی خفیف می‌شود که بعد از گذشت چند روز از بین می‌روند. از عوارض کوتاه مدت ترامادول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواب آلودگی و کمبود انرژی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • مشکلات گوارشی
  • سردرد و سرگیجه
  • خشک شدن دهان
  • وقفه تنفسی
  • دیر انزالی

 در صورت تداوم مصرف ترامادول افراد به مشکلاتی همچون سندروم سروتونین، نارسایی غدد فوق کلیوی و کمبود آندروژن دچار می‌شوند. داروی ترامادول باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی، عفونت‌های دستگاه گوارشی و یا حتی سرطان دستگاه‌های گوارشی نیز می‌گردد. علائم طولانی مدت و جدی مصرف ترامادول عبارت‌اند از:

  • دمای بدن بالاتر از حد طبیعی
  • ضعف عضلانی، توهم و کما
  • فشار خون بالا و تپش قلب
  • تحریک پذیری و عدم تعادل

علائم مسمومیت با ترامادول شامل: تهوع، استفراغ، سردرد، گیجی، بی‌قراری، عدم تعادل، افت فشار خون، دپرشن تنفسی، تشنج، کاهش سطح هوشیاری و در نهایت کما است.

 

عوارض ترک ناگهانی ترامادول

بیمارانی که به استفاده از محرک ترامادول اعتیاد پیدا کرده‌اند، به هیچ عنوان نباید به طور ناگهانی مصرف ترامادول را قطع کنند. ترک ناگهانی ترامادول خطرناک بوده و باید تحت نظر پزشک در مرکز ترک اعتیاد اقدام به ترک کنند.

با وجود اینکه ترامادول یک مسکن شبه مواد مخدر است و تاثیرگذاری شدیدی مانند مواد مخدر ندارد، اما قطع ناگهانی آن عوارضی مشابه ترک ناگهانی مواد مخدر ها را دارد.

از جمله مهم ترین عوارض جسمانی می ‌توان خارش، اختلالات بینایی، استفراغ، خشکی دهان، درد معده، تکرر ادرار، دفع پروتئین در بدن، مشکلات تنفسی، اختلالات جنسی، اسهال، قرمزی چشم ها، تب و احساس سردی در بدن را نام برد.

اگر بخواهیم عوارض روحی را بشناسیم می توانیم به مواردی از جمله بروز علائم افسردگی، سردرد، اختلالات خواب، کم اشتهایی، اضطراب، اختلال در تعادل، تحریک پذیری شدید، افزایش خشونت و ضعف اشاره کنیم.

یک پاسخ

  1. من هر وقت میزارم کنار ،درد گوارشی و تنفس سخت پدرمو درمیاره . دکتر برم برای این درد راه حلی داره ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک