استرس و داشتن نگرانی شدید برای ترک اعتیاد به موارد مخدر، نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد. ترک حشیش مانند هر مواد مخدر دیگری نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی و حضور تیم متخصص و حرفهای در محیطی با تجهیزات و امکانات بیمارستانی است. چرا که اعتیاد به حشیش یا به طور کلی هر نوع اعتیاد دیگری یک نوع بیماری روحی و جسمی است و نیاز به درمان تخصصی دارد.
حشیش در دسته مواد محرک قرار میگیرد و مخدری قوی با اعتیادآوری بالا هست و به سرعت ایجاد وابستگی روانی میکند. مصرف این ماده محرک باعث بروز عوارض جبران ناپذیری در فرد مصرف کننده میشود که بیمار باید هر چه سریعتر برای ترک حشیش به بهترین مرکز ترک حشیش مراجعه کند. پس تا انتهای این مطلب با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با حشیش، عوارض و علائم اعتیاد به آن و روشهای درمان اعتیاد به حشیش با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
ابنسینا: بنگ سمی است که عقل را مشوش میکند، فراموشی میآورد، خناق و دیوانگی در بردارد.
حشیش چیست؟
یکی از متداولترین مواد مخدر غیر قانونی جهان حشیش به شمار میرود که منشأ اصلی آن به کشور مراکش برمیگردد. حشیش مادهای توهمزا است که با نامهای دیگر مانند سیگاری، پنیر، منگ، بنگ و چرس، معجون، دوغ وحدت، شارا، شارنگو و گانجا هم شناخته میشود.
حشیش یا چرس صمغی است که مانند ماریجوانا از بخش خاصی از گیاه شاهدانه یا کانابیس به دست میآید. این صمغ دارای ماده تتراهیدروکانابینول است و حشیش دارای بیشترین مقدار THC است.
روغنی که از صمغ شاهدانه تهیه میشود، نوع خالصی از ماده سایکواکتیو THC محسوب میشود و دانشمندان دفع آهسته آن را عامل اصلی اعتیادآور بودن حشیش میدانند.
تفاوت حشیش با ماریجوانا در این است که ماریجوانا از برگ و گل خشکشدهٔ گیاه شاهدانه به دست میآید. ترکیبات مؤثر در حشیش کمابیش همان ترکیبات سایر قسمتهای گیاه شاهدانه با خلوص بالاتر است.
حشیش نیز به شکلهای مختلف مصرف میشود، در این میان یکی از پرمصرفترین گونههای حشیش یک ماده رزینی جامد است. کشیدن حشیش با استفاده از چپق، قرار دادن بر روی قاشق داغ، به روش چیلیم و شایعتر از همه به صورت سیگاری در ترکیب با تنباکو یا گراس است.
بوی حشیش تقریباً شبیه بوی سر برگهای بوته شاهدانه است و دود آن نسبت به دود سیگار غلیظتر و سنگینتر است. حشیش به رنگ سبز تیره و گاهی قهوهای مایل به سبز است و تقریباً چیزی شبیه حنا است.
حشیش در درمان برخی از بیماریها کاربرد دارد. به عنوان مثال در درمان بیاشتهایی بیماران مبتلا به ایدز، درمان میگرن، آسم، صرع مؤثر است. مواد حشیش در موارد پزشکی مانند یک دارو و حشیش تفریحی به عنوان یک ماده تفریحی استفاده میشود.
نحوه عملکرد حشیش در مغز
مکانیزم عملکرد حشیش تغییر و اختلال در عملکرد صحیح مغز است. این محرک بر گیرندههایی که وظیفه ارسال پیام به نورونها یا همان سلولهای عصبی را دارند تأثیر میگذارد. این گیرندهها وظیفه کنترل فعالیت بخشهای مربوط به یادگیری، حافظه، تعادل و لذت را بر عهده دارند.
مصرف حشیش باعث ایجاد سرخوشی بیش از حد میشود. اگر شخصی از دوران نوجوانی به مصرف حشیش روی آورد اثر نامطلوبی بر تفکر، حافظه و یادگیری او میگذارد.
بعد از مصرف حشیش، این ماده سریعاً جذب سیستم گردش خون مصرف کننده میشود و به مغز او میرسد. به همین دلیل سیستم عصبی فرد تحت تأثیر مصرف این محرک دچار اختلال در عملکرد صحیح و به طبع آن عوارضی همچون افزایش اشتها، احساس وحشت و توهم میشود.
به نظر میرسد که ضرر حشیش بسیار بیشتر از فواید آن است. اگر شما جز آن دسته افرادی هستید که از عوارض مصرف حشیش خسته شدهاید، بهتر است به یک کلینیک ترک حشیش طلوعی دیگر مراجعه کنید.
حشیش به عنوان محرکی بسیار مخرب اگر دراز مدت مصرف شود، عوارض جبران ناپذیری بر سلولهای مغز دارد که میتواند منجر به بروز اختلالات مغزی، تحلیل بافت مغز، توهم، اختلالات روانی و کوچک شدن مغز شود.
اعتیاد به حشیش باعث از دست دادن حافظه و کاهش مهارت یادگیری خواهد شد. اعتیاد به حشیش علاوه بر عوارض جسمی، سلولهای مغزی را از بین میبرد و اصطلاحاً مغز را پوک میکند.
عوارض مصرف حشیش
حشیش عوارض بسیار زیادی دارد که از جمله عوارض مصرف آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تشنج
- هذیان
- اضطراب
- توهم ذهنی
- حالت گیجی
- افزایش اشتها
- اختلال خواب
- احساس تشنگی
- کم شدن انگیزه
- اختلال در حافظه
- کاهش میل جنسی
- اختلال در یادگیری
- آتروفی بافت مغزی
- افزایش ضربان قلب
- اختلال فعالیت ایمنی بدن
- اختلال در درک رنگ و صدا
- اختلال در تشخیص زمان و مکان
- اختلال تعادل و مهارتهای حرکتی
- اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل مغز
- آسیب به حافظه کوتاه مدت و بلند مدت
- اختلال در حواس بینایی، شنوایی و لامسه
- سرخی چشمها (از عوارض حشیش بر صورت)
- آسیب به دستگاه تنفسی و مستعد سرطان ریه شدن
- مستعد اعتیاد به مواد مخدر دیگر مانند کمیکال، شیشه
علائم اعتیاد به حشیش
علائم مصرف ماده مخدر حشیش شامل موارد زیر میباشد:
- خستگی
- پارانویا
- بیتوجهی
- پرخاشگری
- حملات روانی
- احساس گم گشتگی
- تغییر سریع احساسات
- عدم توانایی در یادگیری
- انواع آسیبهای ریوی (برونشیت، سرفه)
علائم ترک حشیش
شخصی که مصرف حشیش را کنار میگذارد، بلافاصله بعد از مصرف آخرین دوز دچار علائم خماری حشیش میشود. علائمی مانند:
- بیشفعالی
- بیقراری
- اضطراب
- افسردگی
- بیاشتهایی
- تعریق و لرز
- مشکلات گوارشی
- درد در ناحیه شکم
- تحریکپذیری زیاد
- مختل شدن الگوی خواب
بهترین روش ترک حشیش در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی
روش ترک حشیش در واقع برای هر فرد ویژگیهای خاصی دارد. این سؤال که چگونه حشیش را ترک کنیم برای هر فرد پاسخی متفاوت دارد. افراد با توجه به دلایل گرایش به مصرف حشیش و نحوه و شکل مصرف دارای شدت و نوع اعتیاد متفاوتی از سایرین هستند؛ بنابراین روش ترک حشیش مانند سایر مواد مخدر بستگی به شرایط خاص هر فرد دارد.
اما در حال حاضر بهترین روش ترک حشیش این است که از روشهای غیردارویی برای ترک آن استفاده شود. در واقع سمزدایی به تنهایی برای درمان اعتیاد به حشیش کافی نیست، بلکه بیماران باید فرایندی خاص شامل مشاورههای فردی، گروه درمانی و … را پشت سر بگذارند و آموزشهای لازم درباره درمان به آنان داده شود.
مرحله اول: سمزدایی
درمان سمزدایی اعتیاد به صورت تدریجی برای حشیش نخستین گام برای ترک اعتیاد و بازیابی سلامتی دوباره است. در این مرحله به سمومی که در نتیجه مصرف حشیش در بدن جمع شده است، زمان داده میشود تا از بدن خارج شود.
از آنجایی که بیماران در دوران سمزدایی اعتیاد علائم ناراحت کنندهای را تجربه میکنند، توصیه میشود که این فرایند تحت نظارت متخصص ترک اعتیاد حشیش و به کمک درمان داروی ترک حشیش پشت سر گذاشته شود.
همان طور که گفته شد مرحله اول ترک هر نوع ماده مخدری از جمله حشیش و ماریجوانا با سمزدایی شروع میشود. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر بیمار معتاد به حشیش در ابتدا مورد معاینه و بررسیهای پزشکی قرار میگیرد.
آزمایشها و مصاحبههای مختلفی با روانشناسان و روانپزشکان متخصص ترک حشیش انجام میشود و بنا به شرایط بیمار برای مثال میزان مصرف، مدت مصرف و چگونگی مصرف و سایر مشخصات فیزیکی و روانی فرد روش درمان مناسب با شرایط شخص به او ارائه میشود.
عموماً مرحله اول درمان با سمزدایی شروع میشود که معمولاً در انواع مخدر بین یک تا سه هفته طول میکشد. بعد از پایان سمزدایی بدن فرد کاملاً عاری از هر گونه کانابیس بوده کاملاً از مواد مخدر پاک است.
مرحله دوم: روانشناسی
مرحله بعد از دوران سمزدایی یا دوران نقاهت در واقع بیمار معتاد نیست، اما به دلیل تغییراتی که حین مصرف در مغز او ایجاد شده، نیاز و وسوسه شدیدی به مصرف مجدد حشیش خواهد داشت. در این مورد فرد باید تا جایی که امکان دارد از دیگران کمک بگیرد.
مرکز ترک حشیش طلوعی دیگر با بهرهمندی از امکانات متنوع و متخصصان روانشناسی و روانپزشکی از بیماران حمایت میکند. عموماً افراد پس از سمزدایی به هفتهای یک بار مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و مشاوره با روانشناس احتیاج دارند.
فرد ممکن است دچار اختلالات ذهنی و روانی باشد که باعث شده به سمت اعتیاد کشیده شده و از طرفی مصرف مدت دارد حشیش قاعدتاً آسیبهای زیادی به مغز او وارد کرده است.
بنابراین بیمار باید تحت نظر روانپزشک و با درمانهای مناسب به رفع عوارض حشیش بر مغز اقدام کند. معاینه و ویزیت دورهای روانپزشک عموماً ماهی یکبار است.
بیمارانی که در حال ترک اعتیاد به حشیش هستند، به لطف این آموزشها به مهارتها، ابزار و منابع کارآمدی مجهز میشوند که ادامه دادن فرایند درمان را برایشان آسانتر میکند.
کلینیک ترک حشیش به نوعی کمک اصلی به فرد در راه ترک حشیش است. با مراجعه به کلینیک ترک حشیش طلوعی دیگر متقاضیان میتوانند از بهترین روش ترک حشیش برای ترک اعتیاد به این ماده خطرناک استفاده کنند.
اگر چه برخی بیماران درمان را با موفقیت به پایان میرسانند و به زندگی عادی برمیگردند، اما همچنان خطر عود اعتیاد وجود دارد. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر توسط روانشناسان متخصص برنامههای جامع به منظور جلوگیری از برگشت به اعتیاد برای بیماران ترک اعتیاد ارائه میشود.
داروی ترک حشیش
هرچند در فرایند سمزدایی تدریجی حشیش از داروهای روانپزشکی برای مدیریت علائم ترک استفاده میشود، اما به طور کلی برای ترک اعتیاد به حشیش درمانهای دارویی کمتری وجود دارد.
معمولاً از درمانهای دارویی برای ترک اعتیاد حشیش استفاده نمیشود، چون علائم اعتیادآور حشیش به شدت علائم دیگر مواد اعتیادآور نیست. هرچند بعضی پژوهشگران معتقدند که برخی داروها میتوانند علائم وابستگی به شاهدانه را درمان کنند، اما درستی این یافتهها هنوز به لحاظ بالینی تأیید نشده است.
درمان بستری ترک حشیش در کلینیک طلوعی دیگر
ترک اعتیاد حشیش به روش بستری مراحل متعددی دارد. ابتدا بیمار در مرکز تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر پذیرش میشود، سپس سمزدایی و فرایند ارزیابی انجام میشود.
روشهای درمانی مختلفی در این مراکز در اختیار بیماران قرار داده میشود. اگر خود یا یکی از عزیزانتان به دلیل ترس از علائم آزاردهنده خماری و ترک حشیش همچنان به مصرف آن ادامه میدهید، باید تحت درمان ترک اعتیاد به صورت سمزدایی تدریجی قرار بگیرید.
از علائم قطع مصرف حشیش میتوان به بیخوابی، تب، لرز، بیاشتهایی، دل درد، ولع و میل شدید به مصرف مواد، افسردگی، تحریک پذیری و اضطراب اشاره کرد.
مرحله سمزدایی غالباً دلیل اصلی اجتناب بسیاری از بیماران برای شروع درمان اعتیاد است. ترس از تحمل علائم ترک، دلیل مشترک تقریباً تمام مصرف کنندگان مواد مخدر و محرک برای اجتناب از شروع درمان است.
ممکن است مراکز درمانی محدودی در محل زندگیتان وجود داشته باشد که درمان سرپایی و بستری خاص اعتیاد به حشیش را ارائه دهد، انگشت شمار بودن این مراکز به دلیل عاملهای جغرافیایی و دیگر مؤلفههای مربوط به شیوع مواد خاص است.
با این حال روشهای متعددی برای کمک به معتادان به حشیش در بهترین کمپ ترک اعتیاد و محیط بستری ارائه میشود. هنگام بررسی مسائل مربوط به اعتیاد به حشیش از یاد نبرید که مراکز درمانی میتوانند شما را از این مشکلات نجات دهند و تمام نیازهایتان را به روشی مناسب برطرف کنند، به شرطی که صادق باشید.
درمان سرپایی ترک حشیش
هرچند بهترین روش برای ترک اعتیاد حشیش بستری در یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد زیر نظر پزشکان متخصص است، اما بیمارانی که با اعتیاد به حشیش دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند روش سرپایی را برای غلبه بر این مشکل انتخاب کنند.
درمان سرپایی برای بیمارانی مناسب است که مسئولیت مراقبت از خانوادهشان را به عهده دارند، نانآور خانه هستند یا تعهدات شغلی و تحصیلی اجازه بستری شدن به آنها نمیدهد.
از فواید ترک حشیش در روش سرپایی این است که همچنان از درمان مناسب برخوردار میشوند و در عین حال این امکان را دارند که به مسئولیتهای فعلی خود نیز عمل کنند.
خدمات کلینیک طلوع دیگر برای ترک حشیش
درمان اعتیاد حشیش در کلینیک طلوع دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوع دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد حشیشبا مجوز رسمی بستری بیماران سوءمصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.