برخی از مواد مخدر اثرات و عوارض توهم زدایی دارند که به راحتی درمان نمیشوند. درمان توهم با RTMS یکی از مؤثرترین روشهای درمانی است که این روزها مورد استفاده قرار میگیرد.
متأسفانه در سالهای اخیر انواع مختلفی از مواد مخدر به وجود که مصرف هر کدام از این مواد اعتیادآور با عوارض زیادی برای فرد مصرف کننده همراه است و اثرات و نحوه تأثیر آنها نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
اما برخی از عوارض این گونه مواد ثابت بوده و برای اکثر افراد مصرف کننده اتفاق میافتد، ازجمله شایعترین عوارض این مواد ایجاد توهم در افراد معتاد است.
استفاده و مصرف مواد توهمزا باعث بروز عوارض جبران ناپذیری بر جسم و روان فرد مصرف کننده میشود و ترک غیراصولی آن نیز عوارضی به مراتب شدیدتری خواهد داشت.
به همین جهت توصیه میکنیم برای ترک مواد توهمزا به کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد تهران مراجعه کنید.
درمان توهم با RTMS یکی از جدیدترین راههایی است که در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر ارائه می شود. برای آشنایی بیشتر با توهمات ناشی از اعتیاد و درمان توهم با RTMS با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
همچنین در ویدئویی که در انتهای این مطلب قرار داده شده، میتوانید با نحوه درمان توهمات ناشی از اعتیاد به مواد مخدر با دستگاه RTMS آشنا شوید.
آر تی ام اس (RTMS ) چیست؟ تاریخچه شیوه درمانی آر تی ام اس RTMS
کاربردهای روش درمانی RTMS در درمان بیماریها
مزایا و عوارض روش درمانی RTMS یا تحریک مغناطیسی مغز مکرر
چه بیماریهایی با دستگاه RTMS درمان میشوند؟
مواد توهمزا چیست؟
موادی که اثر عمده آنها دگرگون ساختن تجربههای ادراکی است، “مواد توهمزا” یا “روانپریشیزا” نامیده میشوند. این مواد اغلب باعث تغییراتی در ادراک دنیای بیرونی و درونی میشوند.
توهم با مصرف مواد مخدر به این صورت است که فرد تصاویر و اتفاقات خیالی را واقعی دیده و ممکن است فرد از کنترل خارج شده و دست به انجام کارهای جبرانناپذیری بزند.
محرکهای معمولی مانند رویدادهای تازه به نظر میآیند، مثلاً صداها و رنگها به نحو شگفتانگیزی متفاوت از آنچه که واقعاً هستند، به نظر میرسند.
ادراک زمان چنان تغییری میکند که هر دقیقه ممکن است چند ساعت به نظر آید و شخص ممکن است توهمات شنیداری، دیداری و لمسی پیدا کند.
برخی از مواد توهمزا در طبیعت وجود دارند و از گیاهان به دست میآیند، مانند مسکالین از نوعی کاکتوس به نام “پیوت” و سیلوسایبین از نوعی قارچ به دست میآید، برخی دیگر نیز در آزمایشگاه و به طور مصنوعی تهیه میشوند مثل الاسدی (LSD) و پیسیپی (PCP).
انواع مواد توهمزا
به طور کلی مواد مخدر توهمزا به ۲ بخش تقسیمبندی میشوند که میتوان به مواد توهمزای کلاسیک و مواد توهمزای تجزیه کننده اشاره کرد.
- LSD
- DMT
- مسکالین
- PCP
- کتامین
درمان اعتیاد به روش آر تی ام اس RTMS
آر تی ام اس RTMS توسط متخصصان درمان اعتیاد برای علائم خطرناک اعتیاد به ویژه در افرادی که از افسردگی ناشی از ترک اعتیاد رنج میبرند، استفاده میشود. استفاده از این روش به نظر میرسد که در کنترل و تخفیف اضطراب و افسردگی فرد اثرات خوبی داشته باشد.
استفاده از این روش به دلایل هنوز مشخص نشده باعث مقاومت فرد در برابر ولع ناشی از ترک میشود. همچنین RTMS میتواند در تحریک مغز و بازگشت کنترل خلقی کمک کننده باشند. آر تی ام اس و بازتوانی مغز افراد معتاد نیز از مواردی است که در استفاده از این تجهیز لحاظ میشود.
همچنین درمان توهم با RTMS از مؤثرترین روشهای درمان است که این روزها مورد استفاده قرار میگیرد. از مزیتهای RTMS این است که فرد نیازی به بیهوشی ندارد. از این رو عوارض ناشی از بیهوشی روشهای الکترومغناطیسی دیگر را ندارد.
مزایای درمان اعتیاد با آر تی ام اس در مقابل روشهای خشنتر دیگر که در گذشته استفاده میشده معلوم میشود. در گذشته شوکهای الکتریکی که جهت درمان بیماری به مغز فرد وارد میشده فرد را تا چند رو درگیر خود میکرده است.
ترک اعتیاد با دستگاه RTMS چگونه انجام میشود؟
RTMS به عنوان یک روش اساسی و قطعی برای ترک اعتیاد در نظر گرفته نمیشود. اما بخشی از بار اعتیاد را میتوان با این روش سبکتر کرد.
به دلیل عوارض روحی و روانی ناشی از مصرف مواد مخدر درمان اعتیاد به روش آر تی ام اس، یکی از روشهای پیشنهادی در کنار روانپزشکی ترک اعتیاد یا گروه درمانی محسوب میشود.
این درمان معمولاً از زمان ترک و سمزدایی شروع شده و گاهی تا بعد از ترک اعتیاد هم طول میکشد. مراحل ترک اعتیاد با آر تی ام اس جلسات حضوری است که از طریق دستگاههای ویژهای به مغز فرد شوک وارد میشود.
درمان توهم با RTMS
در ویدیوی زیر دکتر ابراهیمزاده، فوق دکترای نوروساینس برای شما درباره درمان توهم با دستگاه RTMS توضیح خواهند داد.