info@tolouedigar.com

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟
فهرست مطالب

یکی از راه‌های کمک برای ترک متادون، توجه به تغذیه مناسب است. تغذیه درست می‌تواند به تسکین درد، بهبود خلق‌وخو و افزایش انرژی کمک کند. بنابراین در پاسخ به این سوال که در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ باید به سراغ مواد غذایی بروید که جای خالی متادون را پر کند و به شما برای مقابله با ترک این بیماری، انرژی دهد. به عنوان مثال؛ غذاهایی که ویتامین، مواد معدنی، فیبر و پروتئین دارند به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. در ادامه برای درک بهتر این مطلب، همراه ما باشید.

برای ترک قرص متادون چی بخوریم؟

بدن در زمان ترک متادون به انرژی و مواد مغذی بیشتری نیاز دارد تا بتواند دربرابر خستگی مقاومت کند. به این ترتیب چه مواد غذایی می‌تواند برای یک تغییر مثبت و بزرگ کافی باشد؟ در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ چه نوشیدنی‌هایی برای سم‌زدایی بدن در سخت ترین روزترک متادون خوب است؟ در این بخش، به مواد غذایی و نوشیدنی‌های خوشمزه‌ای که برای بهبود وضعیت روحی و جسمانی شما مفید است، خواهیم پرداخت.

  • میوه‌ها:
    چهارتا از بهترین میوه‌هایی که به ترک متادون کمک می‌کند؛ شامل بلوبری، کیوی، توت فرنگی و پرتقال می‌شود. تمام این میوه‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین C هستند، به همین خاطر خوردن آن‌ها می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و سم‌زدایی کمک کند.
  • سبزیجات:
    بروکلی و سبزیجاتی مانند کلم و اسفناج؛ منبع ویتامین K، A، C، B و انواع آنتی‌کسیدان و مواد معدنی است. بنابراین خوردن این دسته از سبزیجات به پاکسازی دستگاه گوارشی بدن کمک می‌کند.
  • چربی‌های سالم:
    آجیل‌هایی مثل بادام و تخم کدو یا آووکادو، سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. اگر بخواهیم به مزایای مهم چربی‌های سالم اشاره کنیم؛ کاهش التهاب و کم شدن استرس و اضطراب جز مهم‌ترین‌های آن است.
  • غلات:
    در پاسخ به این سوال که در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ باید به سراغ غلات‌(جو دوسر، برنج و نان سبوس‌دار) بروید! غلات دارای فیبر فراوان است که باعث کاهش اشتهای زیاد و افزایش انرژی بدن می‌شود.
  • پروتئین‌ها:
    مصرف پروتئین در زمان ترک متادون نقش بسیار مهمی دارد. خوردن گوشت سفید(مرغ، ماهی، بوقلمون)، تخم مرغ و انواع حبوبات به بهبود خلق‌وخو و تنظیم هورمون‌های بدن کمک می‌کند. در ضمن پروتئین با تولید آنتی بادی‌ها به مقابله با عفونت و سم‌های موجود در بدن می‌رود.
  • نوشیدنی‌ها:
    یکی از راه‎های مقابله با بیماری متادون در زمان ترک آن، خوردن نوشیدنی‌های مقوی و هیدراته است. چای گیاهی، آبمیوه‌های طبیعی(پرتقال و سیب)، آب، شیر و سوپ را در برنامه غذایی خود قرار دهید؛ زیرا برای کاهش خستگی و کمک به دفع سموم بدن مفید است.

برای ترک قرص متادون چی بخوریم؟

در زمان ترک متادون چی نخوریم؟

تغذیه یکی از عوامل موثر برای کمک به ترک متادون است و نقش مهمی در بهبود سلامت فرد دارد. به عنوان مثال، اگر مواد غذایی بخورید که باعث تشدید و وخیم‌تر شدن حال شما شود، به روند درمان هیچ کمکی نمی‌کند و تازه نتیجه معکوس هم دارد!
اما اگر به تغذیه در این دوران دقت کنید، خیلی زود می‎‌توانید وضعیت جسمی و روحی خود را به حالت قبل برگردانید. مصرف قند زیاد، مواد شیمیایی، نوشیدنی‌هایی که نگهدارنده دارند؛ از جمله مواد غذایی هستند که ممکن است به بدن آسیب برسانند. البته نیازی نیست نگران شوید، با بررسی جدول زیر می‌توانید مواد غذایی و نوشیدنی‌های مضر را از لیست برنامه روزانه خود حذف کنید.

مواد غذایی یا نوشیدنی‌های مضر توضیحات
شیرینی و دسرها شیرینی‌ها و دسرهای صنعتی، اغلب قند فراوان و چربی‌های ترانس دارند که باعث افزایش وزن و کاهش انرژی می‌شوند.
غذاهای فرآوری شده غذاهای فرآوری شده که نمک زیاد دارند و یا با رنگ مصنوعی و مواد نگهدارنده درست می‌شوند، به سلامتی بدن آسیب می‌رسانند.
نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار نوشابه‌های گازدار مثل نوشابه مواد نگهدارنده و قند زیاد دارند که به درمان متادون کمکی نمی‌کنند.
نوشیدنی الکلی نوشیدنی‌های الکل‌دار، علائم بیماری متادون را بیشتر می‌کند و در ضمن اختلالاتی در مغز و کبد به وجود می‌آورد.
کافئین قهوه و چای سیاه باعث تپش قلب و ایجاد استرس و اضطراب می‌شود که همین مورد ممکن است در درمان و سم‌زدایی بدن اختلال ایجاد کند.
غذاهای سرخ شده غذاهای سرخ شده باعث مشکلات گوارشی و افزایش وزن می‌شود و خوردن آن برای کسانی که به دنبال ترک متادون هستند، منع شده است.
غذاهای تند  غذاهای تند و یا بیش از حد ادویه‌دار باعث تحریک معده و سو هاضه می‌شوند و ضررهای زیادی برای بدن دارند.

چه مکمل و ویتامین‌هایی برای ترک قرص متادون استفاده کنیم؟

برای ترک قرص متادون چی بخوریم؟ رژیم غذایی و خوردن نوشیدنی‌ها، سبزیجات و میوه‌ها به کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی در طول روز کمک می‌کند؛ اما متاسفانه به تنهایی نمی‌توانند در درمان و ترک متادون موثر واقع شوند. به این ترتیب به برخی از مکمل‌ها و ویتامین‌هایی که تاثیر زیادی در سم‌زدایی بدن دارند، می‌پردازیم.

  • منیزیم:
    منیزیم ماده معدنی ارزشمند و مفیدی است که به عنوان یک آرام‌بخش طبیعی می‌تواند استرس و اضطراب ناشی از متادون را کاهش دهد و به بهبود کیفیت خواب کمک کند. افرادی که مبتلا به بیماری قرص متادون هستند و در دوران ترک به سر می‌برند، با خوردن مکمل‌ها و مواد غذایی که منیزیم دارد، می‌توانند درد عضلانی خود را کمتر کنند.
  • زینک:
    زینک یا روی جز مواد معدنی ضروری بدن است که به تولید انرژی، ترمیم بافت بدن، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب‌ها کمک می‌کند. به همین خاطر افرادی که می‌خواهند در دوران ترک متادون، انرژی بیشتری داشته باشند و با مشکلات پوستی و مویی مواجه نشوند، باید از مکمل‌ها و ویتامین‌های زینک مصرف کنند.
  • ویتامین C:
    یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی در برابر رادیکال‌های آزاد، ویتامین C است. این ویتامین به مقابله با استرس زیاد کمک می‌کند و در بهبود زخم و بافت‌های آسیب‌دیده که ممکن است در طول مصرف متادون اتفاق افتاده باشد، تاثیر چشمگیری دارد.
  • ملاتونین:
    در دوران ترک قرص متادون، بسیاری از افراد دچار بی‌خوابی می‌شوند. ملاتونین هورمونی است که به‌طور طبیعی در بدن تولید می‌شود؛ اما خوردن مکمل‌ها و قرص‌های ملاتونین در طول دوران ترک، تاثیر زیادی در بهبود کیفیت خواب و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
  • ویتامین B:
    ویتامین‌های گروه B به بهبود سیستم عصبی بدن کمک می‌کنند و در کاهش خستگی و بهبود عملکرد مغز تاثیر شگفت‌انگیزی دارند. ویتامین گروه B شامل؛ تیامین(B1)، اسید پانتوتنیک(B5)، نیاسین(B3)، ریبوفلاوین(B2)، بیوتین، فولات و کوبالامین(B12) و پیریدوکسین(B6) می‌شود.
  • امگا ۳:
    یکی از چربی‌های سالم که در ماهی تن، آجیل، دانه چیا و کتان و یا مکمل‌های مختلف یافت می‌شود، امگا ۳ است. افرادی که در دوران ترک متادون هستند با خوردن امگا ۳ که به دو نوع EPA و DHA تقسیم می‌شود، به بهبود خلق‌وخو، کاهش استرس و افسردگی خود کمک می‌کنند.

چه مکمل و ویتامین‌هایی برای ترک قرص متادون استفاده کنیم؟

بهترین دارو برای تسکین درد و خماری متادون چیست؟

یکی از سوالات مددجویان این است که برای ترک متادون چه چیزی بخوریم؟ پیش از این درباره رژیم غذایی سالم و مفیدی که می‌تواند به ترک متادون و کاهش علائم ترک متادون کمک زیادی کند، توضیحاتی ارائه دادیم. منتهی تغذیه درست و خوردن مکمل‌ها و ویتامین‌هایی مثل امگا ۳ و ویتامین گروه B برای سم‌زدایی بدن کافی نیست!
بهترین داروی تسکین درد و خماری متادون، مسکن‌های قوی است که عموما پزشک تجویز می‌کند. دیازپام یا آلپرازولام دارویی اثربخش است که باعث بهبود سیستم عصبی و کاهش استرس و اضطراب فرد می‌شود. البته این دارو باید زیر نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد. مهم‌ترین مزایا و ضررهای داروی دیازپام عبارتند از:

مزایا  عوارض
درمان اختلال استرس و اضطراب مستقیم بر گیرنده‌های درد تاثیر نمی‌گذارد.
تاثیر آرام‌بخشی قوی مصرف زیاد آن وابستگی ایجاد می‌کند.
تسکین دردهای عضلانی و اسپاسم مشکلات تنفسی از عوارض این دارو است.
بهبود کیفیت خواب به مرور خواب‌آلودگی شدید ایجاد می‌کند.

داروی گیاهی برای ترک قرص متادون

مواد غذایی مفید مثل پروتئین و سبزیجات، نوشیدنی‌های سالم، ویتامین‌ و مکمل‌ها هرکدام تاثیر مثبتی بر جسم و روح فرد دارند؛ اما سوال اصلی که برای مددجویان پیش آمده، این است که برای ترک متادون چه بخوریم؟ یکی از راه‌های سالم و بی‌خطر، داروهای گیاهی است که به صورت مفصل به آن می‌پردازیم.

  • گل گاو زبان:
    گل گاو زبان یکی از داروهای گیاهی برای ترک متادون با خاصیت آرام‌بخشی و رفع استرس و اضطراب است. در ضمن طبق آزمایش‌های اخیر، ثابت شده که به کیفیت خواب کمک می‌کند و برای افرادی که در دوران ترک دچار تنش و خشم زیاد می‌شوند، دارویی مناسب است.
  • گیاه بابونه:
    بابونه یکی از داروهای گیاهی برای ترک اعتیاد است که البته به تنهایی نمی‌تواند تاثیر زیادی در درمان فرد داشته باشد. با این حال خوردن داروی این گیاه، به دلیل خاصیت آرام‌بخشی و کاهش علائم متادون، توصیه می‌شود.
  • زردچوبه:
    از داروهای گیاهی قدیمی که خواص آن برای درمان و تسکین علائم بیماری متادون اثبات شده، زردچوبه است. ماده فعال کورکومین، آنتی‌اکسیدان قوی دارد و به دردهای عضلانی و کاهش التهاب‌های ناشی از این بیماری کمک می‌کند.
  • سنبل الطیب:
    گیاه سنبل الطیب از داروهایی است که برای بی‌خوابی، اضطراب و تنش زیاد در دوران درمان متادون فایده دارد. با وجود اینکه داروی سنبل الطیب، مستقیم روی سیستم عصب مرکزی تاثیر می‌گذارد، مصرف به تنهایی آن برای درمان و ترک متادون توصیه نشده است.
  • زنجبیل:
    خاصیت زنجبیل در طب سنتی ثابت شده است. زنجبیل خاصیت ضد تهوع، ضد التهاب و کاهش دردهای عضلانی دارد و در ضمن به بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند.

داروی گیاهی برای ترک قرص متادون

جمع‌بندی

در زمان ترک متادون چی بخوریم؟ یکی از مهم‌ترین سوالات افرادی که دچار این بیماری هستند، نوع تغذیه، ویتامین‌هایی که باید مصرف کنند و داروهای گیاهی است که ضرر کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند! تغذیه مناسب در این دوره مکمل اصلی و مهم برای ترک متادون است؛ به این ترتیب به جای مصرف قند و شیرینی، نوشابه‌های گازدار و کافئین می‌توانید از پروتئین، چربی‌های سالم و میوه‌ها استفاده کنید. چنانچه سوالی در این باره دارید و می‌خواهید به صورت قطعی متادون را کنار بگذارید، با کلینیک طلوعی دیگر تماس بگیرید.

سوالات متداول

  1. برای ترک قرص متادون چی بخوریم؟
    در زمان ترک متادون استفاده از میوه‌ها، سبزیجات، چربی‌های سالم مثل آووکادو و اجیل ها، غلات، پروتئین‌ها و نوشیدنی‌هایی مثل آبمیوه های طبیعی بسیار توصیه می‌شود.
  2. در زمان ترک قرص متادون کدام مواد غذایی باعث تشدید و وخیم‌تر شدن حال فرد بیمار می‌شود؟
    بهتر است در زمان ترک متادون از مواد غذایی مثل شیرینی و دسرها، غذاهای فرآوری شده، نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی الکلی، کافئین، غذاهای سرخ شده و غذاهای تند استفاده نشود.
  3. بهترین داروی‌های گیاهی برای ترک قرص متادون کدامند؟
    داروهای گیاهی مثل گل گاو زبان، بابونه، زردچوبه، سنبل الطیب و زنجبیل برای ترک اعتیاد متادون مفید هستند. 

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *