info@tolouedigar.com

ماشروم چیست؟ و آیا قارچ ماشروم مجیک باعث اعتیاد می‌شود؟

فهرست مطالب

ماشروم چیست؟ قارچ‌های توهم‌زایی هستند که از دیرباز در مراسم بومی و مذهبی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این قارچ‌ها حاوی موادی به نام سیلوبین هستند که اثرات روان‌گردانی دارند.

 در سال‌های اخیر، مصرف قارچ‌های توهم‌زا به عنوان یک ماده مخدر در میان افراد رواج پیدا کرده است.

این قارچ‌ها در مناطق مختلف جهان از جمله آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا یافت می‌شود.

بر اساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، میزان مصرف قارچ ماشروم در ایران در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۲۰ درصد افزایش داشته است. همچنین، بر اساس گزارش مبارزه با مواد مخدر، در سال ۱۴۰۰، بیش از ۱۰۰ تن قارچ ماشروم در ایران کشف شده است.

بر اساس گزارش‌های  بین‌المللی، میزان اعتیاد به قارچ ماشروم در جهان نیز در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۲ میزان اعتیاد به قارچ ماشروم در جهان به ۱۰ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با سال ۲۰۲۱ که ۸ درصد بوده، ۲۵ درصد افزایش داشته است.

در این مطلب از کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر هر آنچه که باید درباره ماشروم چیست؟ بدانید به شما آموزش می‌دهیم پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

ماشروم چیست؟

 قارچ‌های جادویی با نام‌های قارچ ماشروم، قارچ سیلوسایبین  یا ماشروم مجیک نیز شناخته می‌شوند. بیش از ۲۰۰ گونه قارچ وجود دارد که سیلوسایبین تولید می‌کنند و از نظر ظاهر، قدرت و تأثیرات متفاوت هستند.

قارچ‌های جادویی ماشروم، قارچ‌های وحشی یا پرورشی هستند که حاوی سیلوسایبین، یک ترکیب روان‌گردان و توهم زا است که می‌تواند ادراک، خلق و خو و شناخت فرد را تغییر دهد.

 ترکیب سیلوسایبین موجود در این قارچ‌ها بر سطح سروتونین در مغز تأثیر می‌گذارد و منجر به اثرات روان‌گردان آنها می‌شود. 

در حالی که مصرف قارچ جادویی می‌تواند عوارضی مانند توهم، سرخوشی، اضطراب و بی قراری را به همراه داشته باشد، توجه به این نکته ضروری است که مانند هر ماده دیگری بر ذهن و سلامت روان تأثیر می‌گذارد.

 آشنایی با اثرات و خطرات مرتبط با استفاده از قارچ ماشروم ضروری است. مصرف قارچ جادویی می‌تواند اثرات مختلفی بر روی افراد داشته باشد و آگاهی از خطرات و اثرات بالقوه ناشی از مصرف آنها بسیار مهم است.

ماشروم چگونه بر مغز انسان اثر می‌گذارد؟

قارچ جادویی نوعی قارچ است که حاوی سیلوسایبین، یک ماده شیمیایی توهم زا است که می‌تواند فعالیت و درک مغز را تغییر دهد. سیلوسایبین با فعال کردن گیرنده‌های سروتونین در مغز، به ویژه در قشر جلوی مغز که در خلق و خو، شناخت و تفکر انتزاعی نقش دارد، کار می‌کند.

 سیلوسایبین همچنین می‌تواند بر سایر نواحی مغز که برانگیختگی، وحشت و احساسات را تنظیم می‌کنند تأثیر بگذارد.

 برخی از اثرات قارچ ماشروم بر مغز عبارتند از:

  • احساس آرامش سرخوشی یا ارتباط با طبیعت
  • داشتن تجارب حسی تحریف شده یا افزایش یافته، مانند دیدن صداها یا شنیدن رنگ‌ها
  •  تجربه توهمات واضح یا رؤیا مانند که ممکن است خوشایند یا آزاردهنده باشد
  •  ایجاد تغییرات در حس خود، زمان و واقعیت

 اثرات قارچ جادویی بسته به دوز، نوع و قدرت قارچ، شخصیت فرد، خلق و خوی، انتظارات و محیط متفاوت است.

اثرات معمولاً ۴ تا ۶ ساعت طول می‌کشد، اما برخی از افراد ممکن است اثرات طولانی مدت را برای روزها و هفته‌ها  تجربه کنند.

 

آیا قارچ ماشروم مجیک باعث اعتیاد می‌شود؟

قارچ جادویی که به عنوان قارچ سیلوسایبین نیز شناخته می‌شود، می‌تواند منجر به وابستگی شود، اما به اندازه بسیاری از مواد دیگر اعتیاد آور نیست. 

شدت وابستگی یا اعتیاد به قارچ جادویی اغلب به تعداد قارچ‌هایی که فرد مصرف می‌کند بستگی دارد. شخصی که به قارچ جادویی وابسته می‌شود ممکن است بخواهد آنها را با مواد دیگری ترکیب کند که می‌تواند خطرات را افزایش دهد.

مصرف منظم قارچ  ماشروم می‌تواند مقاومت بدن را در برابر آنها افزایش دهد، به این معنی که ممکن است فرد برای رسیدن به همان اثر، نیاز به مصرف بیشتر داشته باشد.

 این می‌تواند خطرناک باشد زیرا مصرف بیش از حد این قارچ‌ها می‌تواند منجر به بی قراری، استفراغ، اسهال، ضعف عضلانی، ترس یا هذیان، روان پریشی و تشنج شود.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که در حالی که اعتیاد فیزیکی به قارچ جادویی کمتر رایج است، وابستگی روانی می‌تواند رخ دهد. این بدان معناست که فرد ممکن است از نظر ذهنی به وضعیت ذهنی تغییر یافته‌ای که این قارچ‌ها ایجاد می‌کنند وابسته شود.

در نتیجه، در حالی که قارچ‌های جادویی معمولاً به اندازه سایر مواد اعتیاد آور نیستند، هنوز هم می‌توانند منجر به وابستگی و اعتیاد شوند، به خصوص زمانی که به طور منظم یا در مقادیر زیاد مصرف شوند. مهم است که قبل از تصمیم به مصرف این مواد از این خطرات آگاه باشید.

 

مواد محرک زا در ماشروم چیست؟

ماده اصلی محرک زا در ماشروم چیست؟ ماده اصلب محرک زا در ماشروم سیلوسایبین است. این یک آلکالوئید سیلوسایبین است که به‌عنوان یک روان‌گردان شناخته می‌شود. سیلوسایبین به گیرنده‌های سروتونین در مغز متصل می‌شود و باعث ایجاد تغییراتی در خلق و خو، ادراک و درک می‌شود.

سایر مواد محرک زا موجود در ماشروم عبارتند از:

  • سیلوسین: یک آلکالوئید سیلوسایبین که از سیلوسایبین مشتق شده است. سیلوسین به گیرنده‌های سروتونین نیز متصل می‌شود و مشابه  اثرات سیلوسایبین دارد.
 
  • بوسیلوسایبین: یک آلکالوئید سیلوسایبین که از سیلوسایبین مشتق شده است. بوسیلوسایبین به گیرنده‌های سروتونین نیز متصل می‌شود، اما آن اثرات آن ضعیف‌تر از سیلوسایبین یا سیلوسین است.
 
  • نورسسیلوسیبین: یک آلکالوئید سیلوسایبین که از سیلوسایبین مشتق شده است. نورسسیلوسیبین به گیرنده‌های سروتونین نیز متصل می‌شود، اما اثرات آن بسیار کوتاه مدت است.
 

مقدار مواد محرک زا در ماشروم ها بسته به گونه قارچ و شرایط رشد متفاوت است. به طور معمول، ماشروم های وحشی حاوی بیشتری از  مواد محرک زا نسبت به ماشروم های پرورشی هستند.

 

مصرف ماشروم می‌تواند عوارض جانبی از جمله توهم، استرس و سردرد ایجاد کند. در موارد نادر، مصرف ماشروم می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی‌تر مانند تشنج، روان‌پریشی و مرگ شود.

 

 

انواع قارچ ماشروم چیست؟

در  ادامه به ۹ نوع از انواع قارچ اعتیاد زا ماشروم اشاره می‌کنیم:

 

۱. آزاروسنس ماشروم (PSILOCYBE AZURESCENS)

Psilocybe azurescens که اغلب به عنوان قوی‌ترین قارچ جادویی شناخته می‌شود، گونه‌ای از قارچ‌های روان‌گردان است که ترکیبات فعال اصلی آن سیلوسایبین و سیلوسین است.

این ماده به دلیل محتوای بالای سیلوسایبین شناخته شده است، با مطالعات نشان می‌دهد که می‌تواند حاوی ۱.۸٪ سیلوسایبین، ۰.۵٪ پسیلوسین و ۰.۴٪ بائوسیستین از نظر وزن خشک باشد که به طور میانگین به حدود ۱.۱٪ سیلوسایبین و ۰.۱۵٪ پسیلوسین می‌رسد.

قطر کلاهک Psilocybe azurescens 3 تا ۱۰ سانتی متر است، مخروطی تا محدب، گسترش می‌یابد و تا حد زیادی محدب می‌شود و در نهایت با افزایش سن مسطح می‌شود و دارای یک آمبوی گسترده و پایدار است.

این قارچ علی‌رغم ساقه باریک و ظاهر ظریف، ظرفیت ذخیره سازی بالایی برای سیلوسایبین دارد.

 

سیلوسایب لاجوردی در بسیاری از کشورها از جمله آلمان، هلند، نیوزلند، انگلستان و ایالات متحده بومی آن، به ویژه در ایالت‌هایی مانند کالیفرنیا، نیومکزیکو، اوهایو، اورگان، واشنگتن، ورمونت، ویسکانسین و پنسیلوانیا کشت شده است.

با این حال، داشتن یا کشت این گونه قارچ‌ها  در تعدادی از کشورها، از جمله در ایالات متحده، غیرقانونی است

پسیلوسیبین موجود در Psilocybe azurescens به سیلوسین تبدیل می‌شود که گیرنده‌های سروتونین مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و منجر به تغییراتی در خلق و خو، ادراک و شناخت می‌شود که اغلب منجر به توهم و احساس تحریف زمان و مکان می‌شود.

اثرات این قارچ می‌تواند کاملاً متفاوت از انواع دیگر قارچ‌های جادویی باشد و تجربه می‌تواند در بین کاربران بسیار متفاوت باشد.

ماشروم چیست؟

۲. قارچ پانوئل‌سایانِس (PANAEOLUS CYANESCENS)

قارچ پانوئل‌سایانِس (Panaeolous cyanescens) گونه‌ای از قارچ‌های روان‌گردان است که ترکیبات اصلی آن سیلوسایبین و سیلوسین است. این قارچ یکی از قوی‌ترین قارچ‌های حاوی تریپتامین است که حاوی ۰.  تا ۲.۵ درصد سیلوسایبین از وزن خشک است.

قارچ پانوئل‌سایانِس دارای کلاهکی صاف یا کمی فرورفته با قطری بین ۱ تا ۵ سانتی‌متر است. رنگ کلاهک این قارچ معمولاً آبی-سبز یا آبی – خاکستری است و وقتی خراشیده می‌شود، رنگی آبی از خود ساطع می‌کند. ستون فقرات مرکزی این قارچ معمولاً و سفید است. پاهای قارچ پانوئل‌انِس معمولاً بلند و باریک هستند و رنگ آنها می‌تواند از سفیدی تا قهوه‌ای روشن باشد.

 

۳. لیبرتی کپ ماشروم چیست؟ (PSILOCYBE SEMILANCEATA) LIBERTY CAPS

Psilocybe semilanceata ماشروم چیست؟ این قارچ معمولاً به عنوان کلاهک آزادی شناخته می‌شود، گونه‌ای از قارچ است که ترکیبات روان‌گردان سیلوسایبین و سیلوسین را تولید می‌کند. این قارچ به عنوان یک قارچ توهم زا “متوسط فعال تا بسیار قوی” در نظر گرفته می‌شود و یکی از محبوب‌ترین گونه‌های روان‌گردان در اروپا است.

 این قارچ با ظاهر متمایزش با کلاهک مخروطی تا محدب و ساقه‌ای باریک مشخص می‌شود. به طور معمول در علفزارها، به ویژه در انگلستان و ایرلند یافت می‌شود و به دلیل خواص توهم زایی آن شناخته شده است. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که داشتن و استفاده از قارچ سیلوسایبین، از جمله Psilocybe semilanceata، در بسیاری از کشورها، از جمله بریتانیا و ایالات متحده ممنوع است؛ بنابراین در مورد استفاده و وضعیت قانونی آن باید احتیاط کرد.

 

۴. قارچ جادویی کاینسنس (PSILOCYBE CYANESCENS)

Psilocybe cyanescens، همچنین به عنوان کلاه مواج شناخته می‌شود، گونه‌ای از قارچ‌های روان‌گردان قوی است. مشخصه آن کلاه مواج متمایز است و به دلیل قدرت بالای آن شناخته شده است و باعث شده است که مصرف کنندگان مواد مخدر به دنبال آن باشند. ترکیبات اصلی مسئول اثرات روان‌گردان آن سیلوسایبین و سیلوسین هستند. Psilocybe cyanescens یکی از قوی‌ترین قارچ‌های روان‌گردان است و به طور گسترده در مناطق مختلف توزیع می‌شود.

 این قارچ به خاطر خواص روان‌گردانش معروف است و اثرات آن شامل توهمات بینایی و شنوایی، گشاد شدن مردمک‌ها، گیجی، از دست دادن کنترل حرکات بدن، روان‌پریشی، تهوع و استفراغ است. داشتن و استفاده از Psilocybe cyanescens در بسیاری از کشورها ممنوع است و باید در مورد استفاده و وضعیت قانونی آن احتیاط کرد.

ماشروم چیست؟

 

۵. قارچ جادویی بوهِمیکا  (PSILOCYBE BOHEMICA)

قارچ جادویی بوهِمیکا دارای کلاهکی صاف یا کمی فرورفته با قطری بین ۲ تا ۵ سانتی متر است. رنگ کلاهک این قارچ معمولاً از قهوه ای مایل به زرد تا قهوه‌ای تیره است و دارای یک نوک کوچک در مرکز است. ستون فقرات مرکزی این قارچ معمولاً و سفید است. پاهای قارچ جادویی بوهِمیکا معمولاً بلند و باریک هستند و رنگ آنها می‌تواند از سفید تا قهوه‌ای روشن باشد.

قارچ جادویی بوهیمیکا معمولاً در چمنزارها، مراتع و جنگل‌های باز می‌شود. این قارچ معمولاً در پاییز می‌روید، اما می‌تواند در تمام طول سال نیز پیدا شود.

قارچ جادو بوهیمیکا در دوزهای کوچک می‌تواند روان‌گردانی ایجاد کند که می‌تواند شامل توهم، استرس، استرس و سردرد باشد. در دوزهای بالاتر، این قارچ‌ها می‌توانند به عوارض جانبی جدی‌تری مانند تشنج، روان‌پریشی و مرگ تبدیل شوند.

مصرف قارچ جادویی بوهیمیکا در بسیاری از افراد غیرقانونی است. این قارچ‌ها به یک داروی طبقه‌بندی‌شده و داشتن استفاده از آنها می‌تواند به مجازات‌های سنگین منجر شود.

 

 

۶. قارچ کوبنسیس  (PSILOCYBE CUBENSIS)

قارچ Psilocybe cubensis که به عنوان قارچ جادویی، شورم، هاله طلا، مکعب یا کلاه طلایی نیز شناخته می‌شود، گونه‌ای از قارچ سیلوسایبین است که ترکیبات اصلی آن سیلوسایبین و سیلوسین است. این قارچ متعلق به خانواده قارچ Hymenogastraceae است و قبلاً به نام Stropharia cubensis شناخته می‌شود.

قارچ Psilocybe cubensis دارای کلاهکی صاف یا کمی فرورفته با قطری بین ۲ تا ۸ سانتی متر است.

 رنگ کلاهک این قارچ معمولاً از سفید تا قهوه ای روشن است و ممکن است دارای لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه باشد. ستون فقرات مرکزی این قارچ معمولاً و سفید است.

 پاهای قارچی Plocybe cubensis معمولاً بلند و باریک هستند و رنگ آنها می‌تواند از سفید تا قهوه‌ای روشن باشد.

قارچ Psilocybe cubensis معمولاً در چمنزارها، مراتع و جنگل‌های باز پیدا می‌شود. این قارچ معمولاً در پاییز می‌روید، اما می‌تواند در تمام طول سال نیز پیدا شود.

 

 

۷. سامونسیس ماشروم  چیست؟ (PSILOCYBE SAMUIENSIS)

قارچ سامونسیس که به عنوان قارچ جادویی سامویی نیز شناخته می‌شود، گونه‌ای از قارچ سیلوسایبین است که ترکیبات اصلی آن سیلوسایبین و سیلوسین است. این قارچ در جزیره سامویی در تایلند یافت می‌شود و در زیستگاه‌های چمنزاری و جنگلی رشد می‌کند.

قارچ سامونسیس دارای کلاهکی صاف یا کمی فرورفته با قطری بین ۲ تا ۵ سانتی متر است. رنگ کلاهک این قارچ معمولاً از سفید تا قهوه‌ای روشن است و ممکن است دارای لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه باشد.

ستون فقرات مرکزی این قارچ معمولاً و سفید است. پاهای قارچی سامونسیس معمولاً بلند و باریک هستند و رنگ آنها می‌تواند از سفید تا قهوه‌ای روشن باشد.

 

۸. قارچ تمپنسیس  (PSILOCYBE TAMPANENSIS)

قارچ تمپنسیس یا Psilocybe tampanensis یکی از گونه‌های قارچ‌های پیسیلوسیبین است. این قارچ به شکل طوقه‌ای قهوه‌ای به رنگ طلایی تیره یا قهوه‌ای روشن شناخته می‌شود. آن را می‌توان در مزارع و مراتع خاک سفید یافت که اغلب به عنوان محیط رشد قارچ استفاده می‌شود.

قسمت‌های قارچ تمپنسیس شامل قسمت بالای کلاه (کپ) و پوسته کلاه (پیله) می‌شود. از نظر شیمیایی، مواد فعال در این قارچ‌ها شامل تریپتامین‌های پسیلوسیبین و پسیلوسین است که به عنوان روان‌گردان‌های طبیعی شناخته می‌شوند و می‌توانند تأثیرات روانی و تغییرات در سطح ادراک و خلق و خو را به همراه داشته باشند.

 

قبل از مصرف هر نوع قارچ‌های روان‌گردان، بسیار مهم است که درک کنید که مصرف آنها در بسیاری از کشورها غیرقانونی است و به علاوه، یک مصرف نادرست، بدون راهنمایی و شناخت کامل می‌تواند خطرناک و ضررناک باشد. 

همچنین، توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر نوع قارچ روان‌گردان، در خصوص اثرات و پیامدهای آنها به صورت جدی و دقیق اطلاعاتی بدست آورید و تحقیقات خود را انجام دهید.

 

 ۹. پنوئل کامبویگینیسیس (PANAEOLUS CAMBODGINIENSIS)

قارچ پانوئل کامبوژیننسیس یا Panaeolus cambodginiensis یکی از گونه‌های قارچ‌های پانوئلوسیبین است. این قارچ دارای کلاهی که در شکل همچون طوقه و در رنگ‌های تیره‌تر مانند کاهگلی یا قهوه‌ای است، می‌باشد و اغلب در مزارع و مراتع به عنوان قارچ خوراکی یافت می‌شود.

قارچ پانوئل کامبوژیننسیس به دلیل حاوی تریپتامین‌های افزایش قدرت روان‌گردان شناخته شده است. این مواد شیمیایی می‌توانند تغییرات در سطح ادراک، خلق و خو و تمایلات روحی فرد را به همراه داشته باشند. 

 با این حال، توصیه می‌شود قبل از مصرف هر نوع قارچ روان‌گردان، اطلاعات کامل در مورد ترکیبات شیمیایی، عوارض جانبی، تداخلات دارویی و مصرف صحیح آنها را به دست آورده و بررسی کنید.

همچنین، باید توجه داشت که در بسیاری از کشورها، مصرف قارچ‌های روان‌گردان غیرقانونی است، بنابراین حقوق، مقررات و قوانین محلی خود را به صورت دقیق بررسی کنید. استفاده از هر نوع قارچ باید با دقت و شناخت مناسب و در محیط‌های امن و قابل اعتماد صورت گیرد.

 

ماشروم چیست؟

عوارض قارچ ماشروم چیست؟

عوارض جانبی  اعتیاد قارچ ماشروم چیست؟ عبارتند از:

  • توهمات دیداری و شنوایی
  • وضعیت و استرس
  • سردرد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تغییر در خلق و خو
  • مشکلات در بحث
  • اختلال در حافظه
  • اختلال در هماهنگی
 

عوارض جانبی قارچ ماشروم عبارتند از:

  • تشنج
  • روان‌پریشی
  • مرگ
 
 

سخن پایانی

استفاده از قارچ‌های جادویی یا قارچ‌های حاوی سیلوسایبین بدون کنترل، هدایت و توصیه پزشک ممکن است عوارض منفی و خطرناکی را به همراه داشته باشد. استفاده هم‌زمان از این قارچ‌ها با مواد دیگر مانند الکل، بنزودیازپین‌ها، محرک‌ها یا مواد افیونی، می‌تواند خطرات بیشتری ایجاد کند و نیازمند خدمات سم‌زدایی فوق‌العاده باشد.

در صورتی که افراد به مواد معتاد تبدیل شوند، خدمات سم‌زدایی با توجه به نظر و تجویز پزشک و در یک محیط درمانی مشخص، معمولاً در کلینیک‌های سم‌زدایی انجام می‌شود. این فرایند سم‌زدایی بسته به میزان مصرف قبلی و وضعیت بدن بیمار، به طور دقیق تعیین می‌شود. همچنین، درمان سم‌زدایی همیشه باید تحت نظارت پزشک باشد و به مدت زمانی مشخصی صورت می‌گیرد.

 

بهترین راه ارتباط با یک مرکز تخصصی درمانی؛ مانند کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر که در زمینه‌ی درمان اعتیاد تخصص دارد.

 آنها می‌توانند به شما و عزیزانتان در مورد گزینه‌های درمانی راهنمایی کنند و مشاوره لازم را ارائه دهند. در هر صورت، مهم است که درمانی حرفه‌ای و درست در نظر بگیرید و نهایتاً پیشنهادها و راهنمایی‌های پزشک را در این زمینه رعایت کنید.

 

آخرین مقالات

4 پاسخ

  1. سلام چیزی که من از نوشته شما برداشت کردم با این قارچ ها میشه وابستگی ها رو ترک کرد . با عبارتی با این قارچ ها شما کمک میکنید به ترک اعتیاد ؟؟؟ درست متوجه شدم

    1. سلام دوست عزیز
      جهت دریافت مشاوره، می‌توانید با مشاوران مرکز ما صحبت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در کلینیک تخصصی طلوعی دیگر با شماره ۰۲۱۸۸۰۳۷۳۲۶ تماس حاصل فرمایید.

  2. سلام ممنون از لطف شما متشکرم گلید ارحم ترحم سپاس فراوان
    عبرت انگیزبودممنون از لطف شما متشکرم. 🌹 🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *