درمان قطعی الکل با ایمپلنت دیسولفیرام روشی جدید است که به تازگی در برخی کلینیکهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. دیسولفیرام یک داروی مؤثر برای بازداری از پردازش الکل در بدن است.
نحوه عملکرد این دارو این گونه است که راه و روش متابولیسم الکل را در بدن تغییر داده و باعث ایجاد حساسیت شدید فرد نسبت به الکل میشود. در واقع با وجود داروی دیسولفیرام در بدن، اگر الکل بنوشید برخی مواد سمی در خون شما افزایش خواهد یافت.
افت فشار خون، حالت تهوع و مشکلات تنفسی از عوارض نوشیدن الکل در حین مصرف دیسولفیرام است. این موضوع باعث میشود فرد از مصرف الکل دوری کند.
یکی از روشهای وارد کردن دیسولفیرام به جریان خون جاگذاری ایمپلنت زیر پوستی یا درون عضلانی کپسولهای استریل آنتابوز است. تکنیک ایمپلنت گذاری در دهه ۶۰ قرن گذشته در اتحاد جماهیر شوروی سابق ابداع شد و با موفقیت در شوروی سابق اجرا شد.
کپسولهای جاگذاری شده محلول دیسولفیرام را قطرهقطره وارد جریان خون بیمار میکند؛ همانطور که ایمپلنت به تدریج حل میشود، غلظت مواد شیمیایی را در بدن بیمار ظرف ۶ تا ۸ ماه آتی در سطح مناسبی نگه میدارد.
پژوهشهای بالینی نشان میدهد، ۹۳ تا ۹۵ درصد بیمارانی که ایمپلنت دیسولفیرام دریافت کردهاند، توانستهاند مشروبات الکلی را در دوره استفاده از ایمپلنت کاملاً ترک کنند. در ادامه با ایمپلنت دیسولفیرام و نحوه ارائه این روش درمانی در کلینیک طلوعی دیگر آشنا میشویم.
دیسولفیرام چیست؟
دیسولفیرام که در گذشته با نام اسپرال شناخته میشد و همچنین با نام تجاری Antabuse و Antabus شناخته میشود. در واقع دیسولفیرام، یک آنتاگونیست الکل است.
یعنی پردازش و عملکرد الکل را در بدن مختل میکند و باعث میشود هنگام نوشیدن الکل حال بسیار بدی در فرد ایجاد شود. تجربه این عوارض نامطلوب میل بیمار را به مصرف الکل از بین میبرد.
دیسولفیرام وقتی به تنهایی تجویز میشود مادهای نسبتاً غیر سمی است، اما برای درمان الکل بسیار مؤثر است. دیسولفیرام به صورت قرص ضد الکل، دارو و ایمپلنت در بازار موجود است. قرص، ایمپلنت و دارو دیسولفیرام در درمان اعتیاد الکل بکار گرفته میشود.
دیسولفیرام درمان قطعی الکلیسم نیست و باید در کنار درمانهای دیگری مانند تعدیل رفتار، روان درمانی، مشاوره و گروههای حمایتی به کار برده شود.
نحوهی مصرف و دوز مصرفی دیسولفیرام بسته به نظر پزشک متخصص تعیین میشود. جایگذاری ایمپلنت دیسولفیرام برای درمان الکل روشی جدید است که در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر به آن دسترسی خواهید داشت.
نحوهی عملکرد دیسولفیرام
در واقع دیسولفیرام حساسیتی به الکل ایجاد میکند که وقتی بیمار حتی مقدار کمی از آن را مصرف کند، منجر به واکنش بسیار ناخوشایندی میشود.
دیسولفیرام اکسیداسیون الکل را در مرحله استالدئید در طی متابولیسم الکل به دنبال مصرف این دارو مسدود میکند. غلظت استالدئید در خون ممکن است ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از غلظت استروژن در همان مقدار الکل باشد.
تجمع استالدئید در خون مجموعهای از علائم بسیار ناخوشایند را که واکنش دیسولفیرام-الکل نامیده میشود، در فرد ایجاد میکند. این واکنش که متناسب با دوز دیسولفیرام و الکل است، تا زمانی که الکل متابولیزه شود، ادامه خواهد داشت.
الکل و درمان قطعی آن با دیسولفیرام
این متد درمان تأثیر بسیار مثبتی بر روند درمان و ترک مخدرهای زیر دارد:
- هروئین
- متادون
- مرفین
- کدئین
- اکسیکدون
- همچنین این متد درمانی تأثیر بسیار مطلوبی بر کنترل وسوسه مصرف الکل دارد.
درمان قطعی اعتیاد با ایمپلنت نالتروکسان
اگر بیماران در دوران درمان با دیسولفیرام الکل مصرف میکنند، با علائمی مانند سرخ شدن پوست، تپش قلب، تنگی نفس، استفراغ، حالت تهوع، سردرد ضربانی، گیجی و اختلال در سیستم گردش خون مواجه میشوند.
بنابراین، مهمترین نکتهای که در زمان استفاده از ایمپلنت دیسولفیرام باید به خاطر بسپارید، ممنوعیت مصرف الکل در دوران درمان است. دیسولفیرام آنزیمهایی را در مغز مهار میکند که در نتیجه آن فرد بسیاری از عوارض “خماری” را به محض مصرف الکل تجربه میکند.
بیمار ۵ تا ۱۰ دقیقه بعد از مصرف الکل با عوارض “خماری” شدیدی روبهرو میشود که ۳۰ دقیقه تا چند ساعت طول میکشد. چنانچه در دوران درمان با دیسولفیرام الکل مصرف کردید، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.
نکات مهم درمان با ایمپلنت دیسولفیرام
استفاده از دیسولفیرام برای ترک الکل بدون رضایتنامه کتبی بیمار ممنوع است. پزشک موظف است که عوارض جانبی درمان با دیسولفیرام را به بیمار اطلاع دهد.
بیمار باید فرم رضایتنامه را با درج مشخصات خود کامل و امضای کند. کل این فرایند تقریباً ده دقیقه طول میکشد و پس از آن بیمار برای درمان آماده میشود. همچنین نوشیدن الکل از ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از شروع درمان ممنوع است.
نکات مهمی که قبل از شروع درمان با ایمپلنت دیسولفیرام باید از آنها اطلاع داشته باشید:
اگر به دیسولفیرام حساسیت دارید یا اگر به تازگی مترونیدازول یا پارالدئید و یا خوراکیها یا محصولات حاوی الکل (دهانشویه، داروی سرفه یا سرکه) مصرف کردهاید، مجاز به استفاده از دیسولفیرام نیستید.
موارد منع استفاده دیسولفیرام
موارد منع استفاده از داروی ترک الکل دیسولفیرام عبارت است از:
- روانپریشی
- نارسایی قلبی
- التهاب شریانها
- بارداری و شیردهی
- بالا بودن فشار خون
- سابقه خودکشی داشتن
- اختلال در گردش خون
- التهاب عصب بینایی (نوریت اپتیک)
- سابقه حمله قلبی و بیماری ایکسمی قلبی
- نوشیدن مشروبات الکلی ۲۴ ساعت قبل از درمان
- مصرف فنیتوئین، داروهای درمان سل یا رقیق کننده خون
همچنین بیماران باید ابتلا به عارضههای زیر را به پزشک اطلاع دهند:
- صرع
- سکته مغزی
- کمکاری تیروئید
- مشکلات ریوی
- مشکلات کبدی
- اختلال شخصیتی
- سابقه بیماری روانی
- آسیب مغزی یا آسیب دیدن سر
مدت ترک الکل با ایمپلنت دیسولفیرام
در واقع باید گفت کسی که مدت کوتاهی است به الکل اعتیاد پیدا کرده با کسی که چندین سال است به صورت مداوم الکل مصرف میکند در مراحل ترک شرایط متفاوتی را خواهد داشت.
یعنی بسته به میزان مصرف و مدت مصرف الکل بدن فرد در شرایط متفاوتی خواهد بود. ایمپلنت دیسولفیرام به طور معمول حدود ۶ ماه در بدن باقی مانده و مانع از مصرف الکل میشود.
در عین حال گذشته از مصرف دیسولفیرام فرد باید از خدمات روانشناسی و سایر داروهای روانپزشکی در دوران نقاهت استفاده کند.
جاگذاری ایمپلنت دیسولفیرام چگونه انجام میشود؟
در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر پزشک جراح متخصص، قرص دیسولفیرام را زیر پوست بیمار، در ناحیه باسن قرار میدهد. جراح برشی به طول ۵ تا ۱۰ میلیمتر را روی پوست ایجاد میکند و قرص را در زیر پوست قرار میدهد.
تعداد قرصهای دیسولفیرام به وزن بیمار بستگی دارد، در اکثر موارد به ازای هر ۱۰ کیلوگرم وزن بیمار از یک قرص استفاده میشود. جایگذاری ایمپلنت دیسولفیرام با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود.
مرکز ترک الکل با قرص دیسولفیرام طلوعی دوباره
مرکز ترک اعتیاد طلوعی دیگر با دارا بودن بهترین پزشکان متخصص ترک اعتیاد و روانشناسان و روان پزشکان ترک اعتیاد و با استفاده از جدیدترین روشهای ترک اعتیاد شامل کاشت ایمپلنت دیسولفیرام توانسته به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد در ایران و همچنین خاورمیانه شناخته شود. شما میتوانید برای دریافت مشاوره به صورت تخصصی با ما تماس بگیرید.
خدمات کلینیک طلوع دیگر برای ترک مواد مخدر
درمان اعتیاد مواد مخدر در کلینیک طلوع دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوعی دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد مواد مخدر با مجوز رسمی بستری بیماران سوءمصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.