استرس و داشتن نگرانی شدید برای ترک اعتیاد به موارد مخدر، نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد. ترک کراک مانند هر مواد مخدر دیگری نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی و حضور تیم متخصص و حرفهای در محیطی با تجهیزات و امکانات بیمارستانی است. چرا که ترک کراک یا به طور کلی هر نوع اعتیاد دیگری یک نوع بیماری روحی و جسمی است و نیاز به درمان تخصصی دارد.
از آنجایی که قدرت اعتیادآوری و عملکرد کراک بسیار سریع بوده، سموم زیادی را وارد بدن کرده و وابستگی جسمانی و روانی شدیدی را ایجاد میکند، ترک آن تقریباً از دشوارترین نوع بین مواد مخدر دیگر مثل ترک هروئین است؛ بنابراین شما حتماً نیاز به کمک تخصصی دارید. ما در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر آماده خدمت رسانی به تمام هموطنان عزیزی که از اعتیاد رنج میبرند هستیم.
کراک در واقع از تصفیه کوکائین و یا هروئین خالص به دست میآید و قیمت آن بسیار بالاست. کراکی که از کوکائین به دست میآید، در غرب رایج بوده و کراکی که از هروئین به دست میآید، در افغانستان و ایران رایج است.
هر چند امروزه مافیای مواد مخدر به دلیل گرانی ماده خروجی، به جای استفاده از هروئین یا کوکائین از قرصهای فاسد و دور ریختی استفاده کرده و آن را به دست مصرف کننده رسانده و با این کار مصرف کننده را به سمت نابودی میکشاند؛ در ادامه برای آشنایی بیشتر با کراک، عوارض و علائم اعتیاد به آن و روشهای درمان اعتیاد به کراک با ما همراه باشید.
کراک چیست؟
کراک یک داروی محرک است که در ابتدا به عنوان داروی بیهوشی استفاده میشد. اما با مشخص شدن عوارض و اعتیادآوری آن در دسته موادی همچون مرفین قرار گرفت. کراک همچون ماریجوانا و حشیش بر سیستم عصبی مصرف کننده تأثیر مستقیم میگذارد.
کراک کوکائین نوعی ماده مخدر اعتیادآور با میزان وابستگی بالا و با منشأ کوکائین بوده و در واقع فرم خنثی نشدهٔ کوکائین است. فرق کراک با کوکائین از نظر شیمیایی آن است که برای تهیهٔ کوکائین به شکلی که قابل تزریق باشد، لازم است که آن را با اسید کلریدریک خنثی کنند.
در ترکیب کراک کوکائین، نمک کلرید آمونیوم و مقدار کمی آب وجود دارد. برای افزایش حجم کراک در تولید آن از بیکربنات سدیم هم استفاده میشود. کوکائینی که از فرایند تخلیص کراک به دست میآید درجه خلوص بالائی دارد.
کراک به صورت تکههای بلور و شکل متبلور و کریستالی کوکائین است و با فرم سنتی پودری کوکائین تفاوت دارد. قیمت پائینتر نسبت به کوکائین، وابستگی روحی و ضررهای بازگشت ناپذیر جسمی از مشخصههای کراک کوکائین هستند.
اما نوع دیگری کراک هم وجود دارد که کراک هروئین یا هروئین فشرده است. کراک هروئین نوعی ماده مخدر به صورت تکههای بلور با منشأ هروئین بوده که در جنوب غربی آسیا متداول است.
کراک هروئین به مدت چند سال به یکی از محبوبترین مادههای مخدر ایران تبدیل شد و جای تریاک را گرفت و در افغانستان هم رقیبی برای هروئین به شمار میرود. شیوهٔ مصرف کراک هروئین به دلیل امکان استفاده از سنجاق و سوزن نسبت به هروئین آسانتر، اما اعتیاد آن بسیار شدیدتر است.
استعمال این ماده به دلیل نداشتن بو، به راحتی در هر جایی میسر است و فرد تنها به یک فندک نیاز دارد تا به صورت استنشاقی آن را مورد مصرف قرار دهد.
کراک مادهای است در ابعاد مختلف و با طیفی از رنگهای سفید و گلبهی تا زرد و قهوهای تیره ساخته میشود که رنگ آن ارتباط مستقیمی با درصد خلوص آن دارد.
روش مصرف کراک شبیه به تریاک است و مصرف کنندگان با استشمام دود حاصل از حرارت دادن آن در پایپ اقدام به مصرف این محرک میکنند. مصرف کراک به صورت تزریقی و استنشاقی نیز امکان پذیر است.
نیمه عمر کراک بین ۱۵-۸ دقیقه میباشد و به دلیل اثربخشی آنی آن حس نشاط، نشئگی بالا و انرژی زیادی را در فرد ایجاد میکند. کراک مستقیماً بر سیستم اعصاب مرکزی تأثیر میگذارد و باعث افزایش و تسریع عملکرد سیستمهای بدن از جمله سیستم گردش خون میشود.
به همین دلیل باعث بروز ناگهانی فشار زیادی به بدن میشود، کراک مانع از جذب دوپامین در مغز و سبب جمع شدن مقادیر زیادی دوپامین در فضای بین سلولی میشود.
با استنشاق دو یا سه پک از ماده کراک فرد تا یک روز کامل نشئه باقی میماند، اما از طرفی دیگر تنها با سه بار مصرف کراک به آن اعتیاد پیدا کرده و اعتیاد به آن بسیار سریع اتفاق میافتد.
در ادامه با یک ماه مصرف این ماده فرد میل شدیدی به افزایش دوز مصرفی خود پیدا میکند و به این ترتیب با گذشت چند ماه فرد از لحاظ جسمی و روانی نیاز به مصرف در فواصل ۴ تا ۵ ساعته را دارد.
با توجه به ناخالصیهای زیادی که در این ماده مخدر وجود دارد، مصرف آن عوارض بسیار شدیدی به همراه دارد. اثرات مخربی که این ماده بر جسم، روان، مغز و اعصاب فرد بهجای میگذارد. اثرات آن آنقدر شدید است که حتی منجر به مرگ آن هم به صورت وحشتناک میشود؛ بنابراین ترک کراک امری حیاتی است.
عوارض مصرف کراک چیست؟
کراک وابستگی جسمانی و روانی شدیدی دارد و مصرف آن عوارض جبران ناپذیری بر سلامت فرد میگذارد. این ماده در واقع کشندهترین و سمیترین ماده در بین مواد مخدر و مواد توهمزا در کل دنیاست.
هر چقدر این اثرات و علائم در فرد نمود بیشتری کند یک هشدار بزرگ برای خانواده و فرد به حساب میآید و نشان دهنده این است که افراد نیازمند به درمان و ترک کراک هستند و باید هر چه سریعتر اقدامات لازم درمانی برای نجات جان این افراد شروع گردد. برخی از اثرات و عوارض کوتاه مدت و بلند مدت کراک عبارتاند از:
- تشنج
- مرگ
- تاری دید
- سرخوشی
- تعریق شبانه
- احساس گیجی
- رنگ پریدگی
- فشار خون بالا
- لرزش دستها
- بالا رفتن انرژی
- بالا رفتن دمای بدن
- احساس تشنگی مفرط
- از دست دادن میل به غذا
- توهمات سمعی و بصری
- فشار در ناحیه قفسه سینه
- احساس تهوع و استفراغ
- بزرگ شدن و گشادگی مردمک چشمها
- هذیان گویی
- اختلال خواب
- سوءظن شدید
- تغییرات خلقی
- اختلالات بصری
- پوسیدگی دندانها
- گرفتگی عضلانی
- از دست دادن وزن
- زخمهای دهان و لثه
- کنده شدن اجزای بدن
- سرطان ریه و حنجره
- مشکلات شدید تنفسی
- مشکلات شدید روانی
- رفتارهای پرخاشگرانه
- اضطراب و بیقراری
- عفونتهای شدید زیر پوست
- عدم توانایی در تصمیم گیری
اعتیاد به کراک چه علائمی دارد؟
هر چند کسانی که به مواد مخدر معتاد هستند ممکن است در پنهان کردن اعتیاد خود خوب عمل کنند، اما این مسئله به ندرت در اعتیاد به کراک اتفاق میافتد.
وسواس فکری مرتبط با کراک آنقدر شدید است که بسیاری از افراد به دلیل وسواس در مورد مصرف نوبت بعدی خود نمیتوانند یک مکالمه منظم داشته باشند.
این افراد معمولاً نشانههای اعتماد به نفس بیش از حد و بیشفعالی را بروز میدهند. علائم دیگر اعتیاد به کراک عبارتاند از:
- پرحرف و گاهی بیربط گویی
- نیاز کمتر به خواب و بیداری بیدلیل
- اجتماعی شدن ناگهانی فرد
- فعالیتهای جنسی و زیاد شدن هیجانات
- هشیاری زیاد و گاها بیش از حد
- احساس سرحالی زیاد و گاهی توأم با بزرگ منشی
- احساس لذت فراوان و سرخوشی
- افزایش اعتماد به نفس در فرد
- احساس زیاد انرژی
- کاهش اشتهای فرد و لاغری
- رفتارهای وسواسی جبری
- اضطراب و بیقراری
- رفتارهای خصمانه و مجادله آمیز
- حالت تهوعهای پشت هم در فرد
- کم خونی شدید در فرد
- حملههای قلبی
- رنگ پریدگی در فرد
علائم ترک کراک
وقتی صحبت از شکل گیری وابستگی روانی افراد به مصرف مواد مخدر و محرک در میان باشد، کراک و کوکائین یکی از قدرتمندترین مخدرها به شمار میروند.
از آنجا که این مواد موجب سرخوشی شدید شده و مراکز اصلی لذت مغز را تحریک میکند، مصرف کنندگان کراک و کوکائین حتی با یک بار مصرف به داشتن آن احساسات وابستگی شدید پیدا میکنند.
این ماده محرک دو برابر قویتر از همتای سنتی خود یعنی کوکائین است و به همین دلیل است که ترک کراک اهمیت زیادی دارد و باید در مرکز تخصصی ترک کراک انجام شود.
اگر بیمار به صورت خودسرانه اقدام به قطع مصرف این محرک کند، علائم ترک که طیف گستردهای از بیماریهای روانی را در بر میگیرد و بسیار دردناک است، بروز میکند.
به همین دلیل بسیاری از بیماران به دلیل عدم توانایی مقاومت در برابر این علائم اقدام به مصرف مجدد میکنند. برخی از علائم ترک کراک عبارتاند از:
- حس افسردگی و انزوا
- آلرژی شدید
- حساسیتهای پوستی
- اختلالات خواب
- آب ریزش بینی
- اضطراب و بیقراری
- اختلالات تنفسی
- آشفتگی ذهنی
- ضربان قلب بالا یا نامنظم
- فشار خون بالا
ترک کراک چند روز طول میکشد؟
مراحل ترک کراک در بهترین مرکز نگهداری ترک اعتیاد به این صورت است که پس از معاینه ابتدایی بیمار و تشخیص نشانههای اعتیاد، پزشک و درمانگر با در نظر گرفتن سطح سلامت جسمی فرد برنامه ویژه ترک کراک را به بیمار ارائه میدهند.
مرحله سمزدایی باید تحت نظر پزشک انجام شود و انجام این کار در منزل به هیچ عنوان توصیه نمیشود. طول دوره ترک اعتیاد به کراک به عواملی مانند مدت زمان مصرف، توان جسمی و روحی، سن، وزن، سلامت عمومی و همچنین اعتیاد به سایر مواد مخدر بستگی دارد.
هرچه مدت زمان اعتیاد کراک بیشتر باشد، درمان وابستگی روانی و عوارض جسمی سختتر خواهد بود! به طور میانگین ترک کراک حدود ۳ هفته طول میکشد. علائم ترک کراک را غالباً میتوان تا حدی با تجویز دارو مدیریت کرد تا تحمل علایم جسمی ناشی از خماری برای بیمار آسانتر شود.
دریافت بهترین روش ترک کراک در کلینیک طلوعی دیگر
هیچ سیستم واحدی وجود ندارد که پاک ماندن مصرف کننده را تضمین کند. هرکس پیشنهاد کند که یک برنامه توانبخشی خاص یا سرویس کمک به ترک کراک خاصی دارد که برای همه به صورت تضمینی جواب میدهد، راست نمیگوید.
هر فردی که به یکی از این مراکز توانبخشی ترک و یا کمپهای ترک اعتیاد میرود متفاوت از دیگری است. صرف اینکه یک نوع توانبخشی کراک برای بیمار جواب داده به این معنا نیست که همان درمان کراک برای شخص دیگری نیز الزاماً جواب میدهد.
در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر تمامی بیماران با توجه به شرایط و نوع اعتیاد، طبق نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد هر بیمار با یک نوع درمان اعتیاد خاص به صورت مجزا و فردی درمان میشود.
گزینه ارجح برای افرادی که تحت درمان قرار دارند، سمزدایی تدریجی کراک از بدن (بستری) است. این نوع برنامه به لحاظ آماری بهترین شانس بهبودی را فراهم میکند.
چرا که بیمار در تمام مراحل درمانی خود تحت نظر پزشک، روانشناس و کادر درمانی مجرب بوده و علائم ترک او تحت کنترل است. ترک اعتیاد کراک ممکن است اول مسیری دشوار به نظر بیاید.
به خصوص به دلیل این که بهبود یافتن از کراک مدت زمان زیادی طول میکشد. با این وجود در صورت اتخاذ نوع صحیح درمان کراک تجربه یک زندگی عاری از کراک، شدنی است.
اگر خودتان با اعتیاد به کراک دست و پنجه نرم میکنید یا میخواهید بدانید چگونه میتوان به فرد وابسته به کراک کمک کرد، به یاد داشته باشید که بهبودی از این مواد اعتیادآور امری شدنی است.
مراحل سمزدایی تدریجی ترک کراک در کلینیک طلوعی دیگر
ترک اعتیاد کراک با قطع کردن نیاز جسمی به آن شروع میشود. این که خیلی ساده مصرف کراک متوقف گردد، امری غیرممکن و خطرناک است، لذا قطع مصرف بیمار باید به دقت کنترل شود.
همچنین انجام این کار در خانه عملی نیست، زیرا بدون کمک متخصص ترک اعتیاد تقریباً غیرممکن است مصرف کننده بتواند جلوی میل به مصرف خود به کراک را بگیرد.
روند قطع مصرف باید در بهترین کلینیک ترک اعتیاد انجام شود، تا پزشکان بتوانند علائم ترک را تحت نظر داشته باشند، از فقدان خطر عود مصرف کراک اطمینان حاصل کنند و برای کمک به بیمار داروهایی تجویز کنند. چرا که قطع مصرف کراک حتی تحت نظارت پزشکی، روندی دردناک و استرسزا است.
به همین دلیل ضروری است که سمزدایی کراک در یک محیط تحت کنترل، ایمن و بهترین مرکز ترک کراک انجام شود. چنین شرایطی باعث جلوگیری از درخواست بیمار برای داروهای دیگر یا حتی کراک بیشتر جهت کاهش علائم دردناک سمزدایی میشود.
کادر پزشکی میتوانند در سختترین زمانهای فرایند، حمایت اخلاقی و تشویق خود را عرضه کنند و با تجویز داروهای روانپزشکی فرایند سمزدایی سریع را برای بیمار راحتتر کنند.
خدمات کلینیک طلوعی دیگر برای درمان اعتیاد به کراک
درمان اعتیاد کراک در کلینیک طلوع دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوع دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد کراک با مجوز رسمی بستری بیماران سوءمصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.