کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر

اضطراب چیست؟ و رابطه آن با اعتیاد را بشناسید!

اضطراب چیست؟ اضطراب اغلب منجر به اعتیاد می‌شود و اعتیاد اضطراب را تشدید می‌کند. با این حال، برای کسانی که با این مسائل دست و پنجه نرم می‌کنند، امید وجود دارد.

 زیرا درمان‌ها و استراتژی‌های مؤثری وجود دارد که می‌تواند به مدیریت و غلبه بر آنها کمک کند. اضطراب یک پاسخ طبیعی به استرس است، اما زمانی که مزمن و طاقت فرسا شود، می‌تواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.

 توجه به این نکته مهم است که اضطراب و اعتیاد اغلب هم‌زمان اتفاق می‌افتند و یکی از آن‌ها حالت دیگر را تشدید می‌کند.

 این می‌تواند درمان را چالش‌برانگیزتر کند، اما غیرممکن نیست. نشان‌داده‌شده است که رویکردهای درمانی تلفیقی که به طور هم‌زمان به اضطراب و اعتیاد می‌پردازند در کمک به افراد برای دستیابی و حفظ بهبودی مؤثر هستند.

 

 اضطراب چیست؟

 اضطراب چیست؟ اصطلاحی است که برای توصیف گروهی از اختلالات سلامت روان که با احساس ترس، نگرانی یا ناراحتی بیش از حد مشخص می‌شود، استفاده می‌شود.

 این احساسات فقط نگرانی یا ترس موقتی نیستند، بلکه طولانی مدت هستند و می‌توانند در فعالیت‌های روزانه فرد اختلال ایجاد کنند.

 اختلالات اضطرابی یکی از شایع‌ترین شکل اختلال عاطفی می‌باشد و می‌تواند هر فردی در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. به گفته انجمن روانپزشکی آمریکا، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اختلال اضطراب هستند.

 

 تفاوت   اضطراب و  اختلال اضطرابی  چیست؟

 اضطراب یک پاسخ طبیعی و طبیعی به استرس یا خطر است. این یک احساس نگرانی یا ترس مداوم است که می‌تواند خفیف یا شدید باشد. اضطراب می‌تواند در موقعیت‌های خاص پاسخ مفیدی باشد، مانند زمانی که به ما کمک می‌کند از خطر اجتناب کنیم یا برای حل یک مشکل اقدام کنیم.

 با این حال، زمانی که اضطراب بیش از حد، طولانی مدت و با زندگی روزمره تداخل پیدا می‌کند، ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال اضطرابی باشد.

 اختلالات اضطرابی گروهی از شرایط سلامت روان هستند که با ترس یا نگرانی بیش از حد، مداوم و غیرمنطقی مشخص می‌شوند.

 این احساسات فقط نگرانی یا ترس موقتی نیستند، بلکه طولانی مدت هستند و می‌توانند در فعالیت‌های روزانه فرد اختلال ایجاد کنند.

 اختلالات اضطرابی شایع‌ترین شکل اختلال عاطفی است و می‌تواند هر فردی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد.

 به طور خلاصه، اضطراب یک پاسخ طبیعی و طبیعی به استرس یا خطر است، در حالی که اختلالات اضطرابی گروهی از شرایط سلامت روان هستند که با ترس یا نگرانی بیش از حد، مداوم و غیرمنطقی مشخص می‌شوند که می‌تواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.

اضطراب چیست؟

اضطراب و رابطه آن با اعتیاد چیست؟

اعتیاد و اضطراب دو حالت مجزا هستند، اما می‌توانند از راه‌های مختلفی با هم مرتبط باشند. اضطراب یک وضعیت سلامت روان است که با ترس یا نگرانی بیش از حد، مداوم و غیرمنطقی مشخص می‌شود.

 از سوی دیگر، اعتیاد یک بیماری مزمن است که با جست‌وجوی مواد مخدر و مصرف اجباری آن علی‌رغم پیامدهای مضر مشخص می‌شود.

 افراد مبتلا به اضطراب ممکن است بیشتر در معرض اعتیاد به مواد مخدر یا الکل به عنوان راهی برای مقابله با علائم خود باشند.

 آنها ممکن است برای خوددرمانی و تسکین موقت علائم اضطراب خود از مواد مخدر یا الکل استفاده کنند. با این حال، این می‌تواند به چرخه اعتیاد منجر شود، جایی که فرد برای مدیریت اضطراب خود به این ماده وابسته می‌شود.

 برعکس، افراد مبتلا به اعتیاد ممکن است در نتیجه مصرف مواد دچار اضطراب شوند. سوء مصرف مواد می‌تواند تغییراتی در مغز ایجاد کند که می‌تواند منجر به اضطراب و سایر شرایط سلامت روان شود.

 علاوه بر این، استرس و پیامدهای منفی مرتبط با اعتیاد نیز می‌تواند به ایجاد اضطراب کمک کند.

 توجه به این نکته مهم است که در حالی که اضطراب و اعتیاد می‌توانند مرتبط باشند، اما شرایط جداگانه‌ای هستند که نیاز به درمان‌های متفاوتی دارند.

 درمان هر دو بیماری به طور هم‌زمان اغلب مؤثرترین روش است. این ممکن است شامل ترکیبی از دارو، درمان و گروه‌های حمایتی باشد.

 اگر شما یا شخصی که می‌شناسید با اضطراب و اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنید، مهم است که از یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی کمک بگیرید.

 علائم اضطراب 

 اضطراب می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد، اما به طور کلی حول محور ترس و ترس بیش از حد و غیرمنطقی می‌چرخد. در اینجا برخی از رایج‌ترین علائم مرتبط با اضطراب آورده شده است:

 علائم اضطراب می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد، اما به طور کلی حول محور ترس و ترس بیش از حد و غیرمنطقی می‌چرخد. در اینجا برخی از رایج‌ترین علائم مرتبط با اضطراب آورده شده است:

 نشانه‌های عاطفی

  • ترس
  • تنش
  • بی قراری یا تحریک پذیری
  • پیش بینی بدترین‌ها
  • مراقب بودن برای نشانه‌های خطر
 

 علائم جسمانی

تپش یا تند شدن قلب

  • تنگی نفس
  •  ناراحتی معده
  •  تنش عضلانی
  •  لرزش و پرش
  •  سردرد
  •  خستگی 
  •  بی خوابی 
 

 نشانه‌های شناختی

  • نگرانی‌های مداوم
  • افکار مسابقه‌ای
  • ناتوانی در تمرکز
 

 نشانه‌های رفتاری

 موقعیت‌هایی است که می‌تواند باعث اضطراب شامل موارد زیر است:

  • رفتارهای اجباری یا تکراری
  • پریشانی در موقعیت‌های اجتماعی
 

 توجه به این نکته مهم است که این علائم باید پایدار باشند و به طور قابل‌توجهی در زندگی روزمره تداخل داشته باشند تا به عنوان یک اختلال اضطرابی شناخته شوند.

 همه افراد گاه به گاه اضطراب را تجربه می‌کنند، اما زمانی که احساس ترس و نگرانی مزمن، ناتوان کننده و با زندگی روزمره تداخل داشته باشد، به عنوان یک اختلال در نظر گرفته می‌شود.

اضطراب چیست؟

انواع اختلال اضطرابی چیست؟

 اختلال اضطرابی شامل موارد زیر است:

  •  اختلال اضطراب فراگیر (GAD): این اختلال با اضطراب مزمن، نگرانی اغراق آمیز و تنش مشخص می‌شود، حتی زمانی که کمی یا چیزی برای تحریک آن وجود ندارد.
 
  •   پانیک: افراد مبتلا به این بیماری دارای احساس وحشت هستند که به طور ناگهانی و مکرر بدون هیچ هشداری بروز می‌کند.
 

 سایر علائم حمله پانیک شامل عرق کردن، درد قفسه سینه، تپش قلب (ضربان قلب غیرمعمول قوی یا نامنظم) و احساس خفگی است.

  •  اختلالات مرتبط با فوبیا: فوبیا ترس شدید از یک شی یا موقعیت خاص است.
 

 برخی از مثال‌ها عبارت‌اند از:

  •  ترس از ارتفاع (آکروفوبیا)
  • آکروفوبیا ترس از ارتفاع
  •  ترس از عنکبوت (آراکن هراسی)
  •  ترس از پرواز (آیو فوبیا)
 
  •   اضطراب اجتماعی (SAD) : همچنین به عنوان فوبی اجتماعی شناخته می‌شود، SAD با نگرانی از موقعیت‌های اجتماعی، ترس از تعامل با دیگران و ترس از موقعیت‌های عملکرد مشخص می‌شود.
 
  •  اختلال وسواس اجباری (OCD): و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ارتباط نزدیکی با اختلالات اضطرابی دارند که ممکن است برخی هم‌زمان با افسردگی آن را تجربه کنند
 
  •  اختلال اضطراب جدایی: اختلال اضطراب جدایی وضعیتی است که در آن فرد ترس یا اضطراب بیش از حد مربوط به جدایی از کسانی را که به آنها وابسته هستند، معمولاً اعضای خانواده یا مراقبان، تجربه می‌کند. این اختلال بیشتر در کودکان تشخیص داده می‌شود، اما می‌تواند بزرگسالان را نیز درگیر کند.
 
  •  آگورافوبیا: آگورافوبیا یک اختلال اضطرابی است که با ترس شدید از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که ممکن است فرار دشوار باشد یا در صورت بروز حمله پانیک کمک در دسترس نباشد مشخص می‌شود.

 افراد مبتلا به آگورافوبیا اغلب از مکان‌ها یا موقعیت‌هایی که باعث اضطراب آنها می‌شود، مانند مناطق شلوغ، حمل‌ونقل عمومی یا فضاهای باز اجتناب می‌کنند.

  •  لاله گزینی انتخابی: لالی انتخابی یک اختلال اضطرابی نادر است که در آن یک فرد، معمولاً یک کودک، علی‌رغم داشتن توانایی صحبت در موقعیت‌های دیگر، قادر به صحبت در موقعیت‌های اجتماعی خاص نیست. این وضعیت اغلب با اختلال اضطراب اجتماعی همراه است و معمولاً قبل از ۵ سالگی ایجاد می‌شود.
 
  •  اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): اگرچه به طور دقیق به عنوان یک اختلال اضطراب طبقه بندی نمی‌شود، PTSD اغلب با علائم اضطراب همراه است. افراد مبتلا به PTSD یک رویداد آسیب زا را تجربه کرده‌اند و ممکن است از موادی برای بی‌حس کردن احساسات خود یا کنترل خاطرات مزاحم و مکرر خود استفاده کنند که می‌تواند منجر به اعتیاد شود.
 
  •  اختلال ناشی از مواد: اختلالات ناشی از مواد گروهی از شرایط سلامت روان هستند که در اثر مصرف مواد مخدر، الکل یا مواد دیگر ایجاد می‌شوند. این اختلالات می‌توانند در نتیجه مصرف مواد، مسمومیت، یا ترک اعتیاد ایجاد شوند و می‌توانند علائم سایر شرایط سلامت روان را تقلید کنند.

 اختلالات ناشی از مواد می‌تواند موقت یا طولانی مدت باشد و شدت علائم بسته به ماده مورد استفاده و سلامت کلی فرد می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

اضطراب چیست؟

عوامل اختلال اضطراب چیست؟

 اختلالات اضطرابی ناشی از تأثیر متقابل پیچیده‌ای از عوامل از جمله عوامل بیولوژیکی، محیطی و روانی است. در حالی که علت دقیق اختلالات اضطرابی به طور کامل شناخته نشده است، تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه زندگی می‌تواند در ایجاد این اختلالات نقش داشته باشد.

 عوامل بیولوژیکی که ممکن است به اختلالات اضطرابی کمک کنند عبارتند از عدم تعادل در شیمی مغز، ژنتیک و شرایط پزشکی مانند اختلالات تیروئید یا بیماری قلبی. عوامل محیطی مانند ضربه، سوء استفاده یا رویدادهای استرس زا زندگی نیز می‌توانند خطر ابتلا به اختلال اضطراب را افزایش دهند. علاوه بر این، عوامل روان‌شناختی مانند ویژگی‌های شخصیتی، سبک‌های مقابله و رفتارهای آموخته‌شده می‌توانند در ایجاد اختلالات اضطرابی نقش داشته باشند.

 برخی از عوامل خاص که ممکن است در ایجاد اختلالات اضطرابی نقش داشته باشند عبارتند از:

  •  سابقه خانوادگی: اختلالات اضطرابی می‌تواند در خانواده‌ها ایجاد شود که نشان دهنده یک مؤلفه ژنتیکی در این بیماری است.
 
  •  شیمی مغز: عدم تعادل در انتقال دهنده‌های عصبی، که مواد شیمیایی موجود در مغز هستند که خلق و خو و سایر عملکردها را تنظیم می‌کنند، می‌تواند به ایجاد اختلالات اضطرابی کمک کند.
 
  •  رویدادهای استرس زا: در زندگی ضربه، سوء استفاده یا سایر رویدادهای استرس زا زندگی می‌تواند باعث شروع یک اختلال اضطرابی شود.
 
  •  ویژگی‌های شخصیتی: افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی خاصی هستند، مانند کمال گرایی یا تمایل به نگرانی، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی باشند.

 توجه به این نکته ضروری است که اختلالات اضطرابی نتیجه ضعف شخصی، نقص شخصیت یا تربیت ضعیف نیست.

 بلکه شرایط پیچیده‌ای هستند که می‌توانند هر فردی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهند. با درمان مناسب، بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی می‌توانند بهبود پیدا می‌کنند و زندگی سالم و رضایت بخشی داشته باشند.

  اختلال اضطراب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

 تشخیص بیماری معمولاً شامل ارزیابی کامل توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی است.

 این ممکن است شامل معاینه، ارزیابی روان‌شناختی، و بررسی موارد پزشکی و علائم فرد باشد.

 متخصصان مراقبت‌های بهداشتی همچنین ممکن است از ابزارهای تشخیصی مانند نامه یا بررسی رتبه بندی برای ارزیابی شدت علائم و کمک به تشخیص استفاده کند.

 برای تشخیص اختلال بیماری، یک فرد باید معیارهای مشخص را که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا منتشر شده است، رعایت کند.

  DSM-5 تشخیصی خاص را برای هر نوع اختلالی، با کیفیت فراگیر، اختلال هراس و اختلال اجتماعی ترسیم می‌کند.

 معیارهای تشخیصی اختلالات اضطرابی معمولاً عبارتند از:

  •  ترس یا نگرانی از حد، مداوم و غیرمنطقی در مورد موقعیت‌ها یا رویدادهای روزمره
  •  مشکل در کنترل نگرانی یا ترس
  •  علائم مانند تنش عدلانی، بی‌قراری یا اختلالات خواب
  •  علائمی که در زندگی اختلال ایجاد می‌کنند یا باعث ایجاد ناراحتی قابل توجه می‌شوند
 

مهم است که توجه داشته باشید که تشخیص اختلالات خطرناکی ممکن است باشد، زیرا ممکن است علائم مشابه سایر شرایط سلامت روان باشد. ارزیابی کامل توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی برای تعیین علت اصلی علائم و ایجاد یک برنامه درمانی مناسب است.

 اگر شما یا شخصی که می‌شناسید علائم را تجربه می‌کنید، مهم است که از یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی کمک بگیرید.

 اختلالات روانی درمان هستند و با درمان مناسب، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی می‌توانند بهبود یابند و زندگی سالم و سالم داشته باشند.

 اختلالات اضطرابی می‌تواند به طور قابل توجهی در مورد زندگی روزمره فرد مورد توجه قرار گیرد و انجام دادن ساده‌ترین کارها را نیز به چالش بکشد.

 علائم اختلال می‌تواند شامل احساس مداوم عصبی، وحشتناک و ترس باشد که می‌تواند با علائمی مانند تعریق، ضربان قلب سریع و تنش عضلانی همراه باشد.

 با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که اختلالات بیولوژیکی قابل درمان هستند و درمان کمک به افراد برای مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی در حال انجام هستند.

 اگر مشکوک  هستید که ممکن است یک اختلال اضطرابی داشته باشد، باید با ارائه مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید تا تشخیص مناسب را دریافت کنید و یک برنامه درمانی شخصی ایجاد کنید.

 درمان اختلالات ترکیبی شامل ترکیبی از دارو و درمان است، مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT). داروهای ضد داروهای ضد مصرف و داروهای ضد افسردگی می‌توانند به کاهش کمک کنند، درحالی‌که CBT می‌تواند به افراد کمک کند

 تا راهبردهای مقابله با آن را بیاموزند و روش‌های تفکر برای مدیریت مصرف خود را ایجاد کنند. با درمان و حمایت مناسب، افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی می‌توانند زندگی سالم و رضایت بخشی داشته باشند.

سخن پایانی 

 در این مقاله به بررسی  اضطراب چیست؟ و رابطه آن با  اعتیاد  پرداختیم.

 با این حال، اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اضطراب عمومی دست و پنجه نرم می‌کنید، منابعی برای کمک وجود دارد. 

روان‌شناس کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر آماده خدمت رسانی مجدد به شما می‌باشد و مشاوران آن کارشناسان مجرب و آموزش‌دیده‌ای هستند که می‌توانند به شما در کشف گزینه‌های درمانی و مراحل بعدی روند بهبودی کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک