آیا می دانید ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

ساده‌ترین پاسخی که به سؤال ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟ می‌توان داد، این است که بستگی به رفتاری که فرد بیمار در پیش می‌گیرد، دارد. این موضوع کاملاً وابسته به این است که چقدر توصیه‌های پزشک یا درمانگر رعایت شود.

اگر توصیه‌های پزشک یا درمانگر رعایت نشود، ممکن است دوره نقاهت از مدت زمان معمول طولانی‌تر شود. برای این سؤال پاسخ قطعی وجود ندارد اما طبق نظر پزشکان حدود ۱۰ تا ۲۰ روز دوره سم‌زدایی (پاک شدن تریاک از بدن) طول می‌کشد.

بعد از آن افراد از نظر جسمی تمایلی به مصرف ندارند، اما وابستگی روانی آنها ممکن است باعث بازگشت آنها شود. این مدت زمان برای افراد مختلف، متغیر خواهد بود.

ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

مدت زمان ترک تریاک بستگی به عوامل متعددی داد و نمی‌توان برای همه افراد زمان دقیق و یکسانی را مشخص کرد. زمان ترک تریاک به عوامل مختلفی همچون سن فرد مصرف کننده، میزان و تعداد دفعات مصرف تریاک، مدت زمان و نحوه مصرف تریاک، اختلالات روانی و سابقه بیماری‌های مزمن بستگی دارد؛ اما به طور کلی برای ترک تریاک مراحل زیر را طی می‌کنید:

روز سوم درمان

معمولاً بعد از شروع ترک وقتی به روز سوم می‌رسد، دردها و علائم ترک خودشان را نشان می‌دهد. شما تحت نظر پزشک قرار دارید و داروهای لازم برایتان تجویز می‌شود، تا ترک تریاک با کمترین علائم درد و خماری انجام شود. مهم است که با اراده قوی به ادامه مسیر پیش رو فکر کنید.

روز ششم ترک اعتیاد

این مرحله مرحله‌ی مهمی است. افرادی که بتوانند روند درمان را تا روز ششم ادامه دهند، به مرحله خوبی رسیده‌اند. در این روز مقدار قابل توجهی سم از بدن خارج شده است. در این زمان می‌توانید در نظر بگیرید که مهم‌ترین مراحل را پشت سر گذاشته‌اید. البته دوره نقاهت همچنان ادامه دارد.

داشتن رژیم غذایی مناسب بسیار مهم است. ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم باعث می‌شود تا مقاومت بدن افزایش یابد و راحت‌تر بتوانید دوره درمان را تمام کنید.

روز دهم درمان

حالا می‌توان گفت که شما در روزهای پایانی ترک قرار دارید. روز دهم را می‌توان روز پایانی ترک تریاک در نظر گرفت. البته مراقبت‌ها همچنان ادامه دارند.

بعد از ترک اعتیاد تریاک پیشنهاد ما به شما استفاده از ایمپلنت نالتروکسان با هدف کاهش حس نشئگی و میل به مصرف مجدد مواد مخدر می‌باشد که از آن به عنوان یک داروی مکمل جهت تکمیل درمان اعتیاد استفاده می‌شود.

هر کدام از شیوه‌های ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

تریاک یکی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین مواد مخدر شناخته شده در جهان است. به همین دلیل در طول سالیان، روش‌های مختلفی برای ترک تریاک ابداع شده و مورد آزمون و خطا قرار گرفته است.

با توجه به مشکلاتی که مصرف تریاک بر جسم و روان افراد دارد، باید برای ترک آن به طور اصولی اقدام کرد. بعضی اوقات دیده می‌شود که افراد برای رهایی از اعتیاد به روش‌های غیر اصولی متوسل می‌شوند. این مسئله نه تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه مشکلات را دو چندان خواهد کرد.

قدم اولیه برای ترک اعتیاد، اراده کردن برای قطع مصرف مواد مخدر است. بعد از آن روش‌های انتخابی برای ترک اعتیاد مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. زیرا با انتخاب روش‌های درست شما می‌توانید یک ترک اعتیاد بدون بازگشت و موفقیت آمیز را تجربه کنید.

اما به طور کلی ترک اعتیاد تریاک مراحل مختلفی هم دارد که شامل سم‌زدایی بدن از تریاک، بستری تدریجی، درمان‌های روان‌شناسی، تجویز داروهای ترک تریاک و … است.

مدت زمانی که لازم است فرایند درمان کامل شود، بستگی به شرایط روحی و جسمی فرد دارد. این که چه برنامه‌ای برای ترک اعتیاد به تریاک استفاده شود، بستگی به شدت اعتیاد، سیستم حمایتی و سایر عوامل خواهد داشت.

ترک تریاک به شیوه‌ی سم‌زدایی

برای ترک تریاک، ابتدا وضعیت جسمی و روحی فرد توسط پزشک متخصص بررسی شده و سپس نحوه و دوره درمان مشخص می‌شود. اما یکی از مهم‌ترین و اثر گذارترین روش‌های ترک تریاک روش سم‌زدایی است.

برای ترک تریاک، دو روش سم‌زدایی تدریجی و سم‌زدایی فوق سریع وجود دارد که هر کدام مدت زمان مخصوص به خودشان را دارند. اما در ادامه ببینیم با روش سم‌زدایی فوق سریع و تدریجی ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

 

سم‌زدایی فوق سریع ترک تریاک

یکی از روش‌هایی که برای ترک تریاک استفاده می‌شود، سم‌زدایی فوق سریع بدن از تریاک است که به آن UROD گفته می‌شود.

سم‌زدایی سریع تریاک به این صورت است که ابتدا با بیهوش کردن بیمار شروع می‌شود و سپس از طریق سرم، داروهایی تزریق می‌کنند که خاصیت ضد مخدری دارند.

این داروها به گیرنده‌های مخدر مغز می‌چسبند و مخدرهایی که روی گیرنده‌های مغز نشسته را پاک و دفع می‌کنند. در این روش افراد به طور کامل بیهوش نیستند و تحت نظر پزشک بیهوشی به خواب عمیق فرو می‌روند.

در ادامه بعد از ۴ تا ۶ ساعت گذراندن این حالت، تمام موادی که به گیرنده‌های مخدری چسبیده‌اند از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شوند.

این روش اغلب برای ترک تریاک کافی نیست. در بسیاری از موارد هم طبق تشخیصی که دکتر متخصص بر اساس شرایط جسمانی و روانی بیمار می‌دهد، می‌توان از این مرحله گذر کرد و به مرحله‌ی بستری تدریجی رسید.

 

سم‌زدایی تدریجی ترک تریاک

معمولاً این روش بازدهی بیشتری نسبت به درمان اعتیاد در خارج از کلینیک دارد. چون بیمار علاوه بر توصیه‌ها و روش‌هایی که استفاده می‌شود، از حمایت‌های کادر درمانی هم بهره‌مند می‌شوند.

روش تدریجی ترک تریاک باید تحت نظر کلینیک‌های تخصصی ترک اعتیاد یا مرکز سم‌زدایی بدن در اعتیاد انجام شود. در این روش فرد با کمک دکتر متخصص در طی یک روند مشخص علاوه بر کاهش تدریجی ماده مخدر از روش‌هایی مانند روان درمانی هم استفاده می‌کند.

در روش سم‌زدایی تدریجی متخصصین با تجویز مسکن و داروهای تقویتی به ترک تدریجی تریاک کمک می‌کنند. در روش سم‌زدایی با برنامه‌ریزی به فرد مصرف کننده کمک می‌شود، تا بتواند مصرف تریاک را به تدریج کم و در نهایت قطع کند.

روش تدریجی یکی از اصولی‌ترین روش‌هایی است که در طی یک فرایند مرحله به مرحله کمک می‌کنند، تا بیمار بتواند وابستگی روحی و جسمی‌اش به ماده مخدر را از بین ببرد.

مدت زمان ترک تریاک و سم‌زدایی از جسم در این روش حداقل ۱۰ روز و با توجه به شرایط فرد و مدت زمان اعتیاد او برای ترک کامل و اطمینان از عدم بازگشت، می‌تواند از ۵ ماه تا ۱ سال متفاوت باشد.

در این روش افرادی که قصد ترک دائمی شیره تریاک را دارند، می‌توانند در درمان‌های فردی، گروهی و خانوادگی شرکت کنند که این نوع درمان بعد از روش سم‌زدایی انجام می‌شود. در این مرحله، علت و ریشه‌ی اعتیاد مشخص شده و از بازگشت بعد از ترک اعتیاد تریاک جلوگیری می‌شود.

روش سنتی ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

اما در ادامه با هم ببینیم روش سنتی ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟ روش بعدی همان روش قدیمی است که اصطلاحاً به آن ترک یابویی هم می‌گویند و مصرف مواد به طور ناگهانی قطع می‌شود. در این روش احتمال بازگشت بیمار به مصرف دوباره تریاک بسیار بالاست.

بعضی اوقات مخصوصاً از طرف اطرافیان این تصمیم یک دفعه گرفته می‌شود. اطرافیان فرد مصرف کننده تریاک را در محلی نگهداری می‌کنند و اجازه مصرف به او نمی‌دهند. به این ترتیب سعی در پاک شدن بدن فرد مصرف کننده از تریاک دارند.

عمدتاً افراد مبتلا به سوء مصرف تریاک حداقل یک بار این روش را تجربه کرده و با شکست مواجه شده‌اند. در روش سنتی ترک، بدن برای ترمیم و سازگاری خود در نبودن تریاک به زمان زیادی نیاز دارد.

همچنین فرد دچار دردهای جسمانی شدید و تنش‌های روانی عمیقی می‌شود و به دلیل شوک ناگهانی که در بدن ایجاد می‌کند، نه تنها فرایند خماری و سم‌زدایی را دشوارتر می‌کند، بلکه باعث از دست دادن انگیزه بیمار برای ترک تریاک نیز می‌شود؛ بنابراین این روش می‌تواند علاوه بر بی‌تأثیر بودن، خطرناک هم باشد.

به طور کلی این روش اصولی نیست و به طور طبیعی مدت زمان دفع تریاک از بدن به تنهایی ۱۲ روز طول می‌کشد. متخصصان این روش را اصلاً توصیه نمی‌کنند و بهتر است این بازه زمانی در کلینیک‌های معتبر ترک اعتیاد انجام شود.

این روش بیشتر در کمپ‌های ترک اعتیاد غیر مجاز رواج دارد و کسانی که در خانه اقدام به ترک می‌کنند نیز از شیوه ترک ناگهانی استفاده می‌کنند که به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

ترک تریاک در خانه چند روز طول می‌کشد؟

ترک تریاک در خانه باعث بروز علائم شدید بعد از ترک می‌شود. طوری که تا ۱۲ روز علائم شدیدی مانند ناخوشی، تب و لرز شدید، آب‌ریزش بینی، اسهال، استفراغ و ناراحتی‌های قلبی و عروقی، بی‌خوابی و بدخوابی بخشی از عوارض ترک اعتیاد به تریاک در خانه است.

ترک تریاک با گیاهان دارویی چقدر طول می‌کشد؟

اخیراً یک باور غلط در بین مردم به وجود آمده است و افراد با استفاده از گیاهان دارویی به ترک اعتیاد می‌پردازند. به عنوان مثال افراد برای ترک مواد مخدر از گیاهان دارویی همچون قرص فلفل و اسپند و… استفاده می‌کنند.

باید مراقب بود چرا که مصرف غیر اصولی این گیاهان دارویی ممکن است، شرایط را بدتر کرده و مشکل آفرین باشد. در مورد ترک تریاک با استفاده از گیاهان دارویی، به دلیل عدم مطالعات علمی و تحقیقاتی هیچ بازده زمانی نمی‌توان اظهار داشت.

ترک تریاک با متادون چقدر طول می‌کشد؟

یکی از رایج‌ترین راه‌های ترک تریاک، استفاده از قرص متادون است؛ اما آیا واقعاً این قرص مؤثر است؟ عمدتاً استفاده از متادون برای مخدرهایی مانند هروئین و تریاک کاربرد دارد و میل به مصرف را کمتر می‌کند.

اما همان‌طور که قبلاً در مقاله ترک متادون گفته شد، متادون خود یک ماده اعتیادآور است و استفاده خودسرانه آن به تنهایی برای درمان وابستگی به تریاک به هیچ عنوان منطقی و عملی نیست.

برای اینکه فرد پس از درمان به جای تریاک به متادون معتاد خواهد شد و در بهترین حالت با نظارت پزشک متخصص، صرفاً وابستگی جسمانی فرد با این دارو کنترل خواهد شد. اما وابستگی روانی به مصرف تریاک را باید با روش‌های پزشکی دیگر درمان کرد.

در نظر داشته باشید که مصرف خودسرانه این دارو و یا قطع مصرف آن بدون نظارت متخصص به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و می‌تواند عوارض بسیار خطرناکی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

ترک تریاک با b2 چند روز طول می‌کشد؟

گاهی اوقات افرادی که تصمیم به ترک می‌گیرند فکر می‌کنند، با مصرف قرص‌های b2 می‌توانند به راحتی اینکار را انجام دهند. این تفکر بسیار اشتباه است و میزان اعتیادآوری قرص b2 بسیار بالاست و هیچ کمکی نمی‌کند، فقط نوع ماده‌ی مخدر مصرفی آنها عوض می‌شود.

عوارض ترک تریاک چه مدت طول می‌کشد؟

وقتی که در یک بازه زمانی کوتاه میزان موادی که مصرف کننده به صورت روزانه مصرف می‌کرد قطع شود و مواد به بدن او نرسد و یا میزان مواد مصرفی او کم شود، علائم خماری در فرد ظاهر می‌شود.

به این دلیل که مصرف مواد مخدر در فرد نهادینه شده است، عدم دسترسی به آن عوارض و علائمی را در پی خواهد داشت. البته علائم خماری تریاک قابل کنترل است.

بسیاری از افراد نگران عوارض بعد از ترک هستند و برای مشاوره می‌پرسند علائم خماری ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟ یا دوره سم‌زدایی تریاک چند روز است؟ برای درمان اعتیاد به تریاک باید مرفین که ماده اصلی تشکیل دهنده تریاک است از بدن فرد مصرف کننده دفع شود.

به طور معمول دفع مرفین از بدن ۱۲ روز به طول می‌انجامد. به این ترتیب درمان خماری تریاک و مدت زمان سم‌زدایی تریاک از بدن ۱۲ روز است.

فردی که تریاک را ترک می‌کند در ۲۴ ساعت اول بعد از قطع مصرف دچار عوارضی مانند بی‌قراری، بی‌خوابی، تعرق شدید، دردهای عضلانی و اضطراب می‌شود. اما در روزهای دوم و سوم عوارض ترک تریاک به صورت دل درد، حالت تهوع و استفراغ، گشاد شدن مردمک‌ها، بالا رفتن فشار خون و تپش قلب در فرد بروز پیدا می‌کند.

البته درمان بی‌حالی بعد از ترک با روش‌هایی ممکن است. اما بعد از قطع عوارض تریاک ممکن است فرد در برابر محرک‌هایی که باعث ولع مصرف می‌شود، وسوسه شود و حتی میل شدید به مصرف مشتقات تریاک می‌تواند هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه پیدا کند.

8 پاسخ

    1. درود بر همگان فهیم…بنده همان ترک ب صورت معروف یابوی رو انجام دادم…کمکی استامینوفن کدیین.هیوتکس.گاباپنتین که درد استخان هامو کم کنه.۴ شبانه روز نخابیدم.سر کارمم رفتم.
      ۵ سال مداوم مصرف داشتم.
      روزی چند گرم از ۴ تا ۸ گرم میکشیدم .شیره میخوردم.ترامادول میخوردم همش با هم
      بعضی وقتا.جند گرم شیره با ترامادول کنچ میکردم. شده بود ۵ عمل
      البته از لحاظ بدنی ادما فرق دارن
      من مشروب خوردم که زودتر بشوره.ولی شما این کارو نکنید به هیچ عنوان.

      یابوی سخته کمک بگیرید از پزشک که از ترک فراری نشید
      مواد ادم رو خراب میکنه.چیزیم که ادم خراب کنه پشیزی ارزش نداره
      نترسید بشکنید این حصار ترس بیهوده رو
      بهترین روش ترک اینه بدنتون گول بزنید
      یک روش ترک ترکیبی که بدن لم خاص و عادت خاصی بهش دیکته نشه.خیلی خیلی راحتر میشه…
      تجربیات یک معتاد گمنام با تجربه😂❤️

  1. خیلی عالی است ولی متسفانه بعضی معتاد این مقدار پول را برای بستری ندارن::خود شخص بنده یه ادم بیکارهستم حداقل باید ده ملیون پول داشته باشی تا بتوانی به کلنیک بروی ولی خیلی از افراد مجبورن اگه هم مردن در خانه ترک را شروع کنند:::من خودم ۵۲سال سن دارم و داری یک کلیه میباشم باید ترک کنم حتا رضایت دارم بمیرم ول مصرف نکنم 🙏🙏

  2. دیدگاه بنده این است اگه کلنیک بتواند با افرادی که پول ندارن یه جوری کنار بیان تا در خانه مجبور به ترک نشوند که امکان باعث مرگ افراد میشود:::باید خود بهزستی یه مقدای بوجه سرف افراد بی پول بکند تا مردم بتوانند به سلامتی کامل خود برگردن::با سپاس جهانگیر کاروانی

  3. اگه فرد معتاد که داری زن بچه ات بعداز ترک مشخص است که از ناچاری دوباره بسمت مواد بره:::بنده درطول عمرم دوبار ترک کرده ام وقتی مراجعه کردم به شرکتها برای کار گفتن شما سوسابقه زندان داری::در ضمن ترک بند سال ۹۶بوده سابقه زندان سال ۶۹به گفته خود قوع قضایه هرپنج سال یکبار سابقه پاک میشود::::پس از آین نظر هم به افراد معتاد کمک قضای بشود بهتراست تا بتواند به شرکتی برود ومشقول کار باشد 🙏

  4. خود شخص بنده دیدگاه خوبی دربار توضیح شما درباره انواع مخدر تعریف کردیین وافراد را بیشتر اگاه کردین ممنون میباشم

  5. سلام بنده بعداز ۶سال تصمیم گرفتم بذارم کنارشیره لعنتی رو ۲۰۰ملیون پولم با اجاره خونه ای ک میدادم حروم شد.خدابهم انگیزه بده بتونم چن روز دیگ تحمل کنم الان ۶روز هس نکشیدم.بدنم فقط سردوگرم میشه عرق میکنم حالم بده ولی ب لطف خدا تحمل میکنم امروز روز یک شنبه ۵آذر ۱۴۰۲ ساعت۵عصر یاعلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک