کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر

خطرات سم‌زدایی

خطرات سم‌زدایی

در مطالب قبل درباره اینکه سم‌زدایی سریع و فوق سریع چیست، چگونه است و چه تفاوت و شباهت‌هایی با هم دارد؟ صحبت کردیم. در این مطلب به بررسی خطرات سم‌زدایی تدریجی، سریع و فوق سریع می‌پردازیم. بنابراین با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.

 

خطرات سم‌زدایی با داورهای مخدر

در بعضی از مراکز ترک اعتیاد برای تخفیف عوارض ناخوشایند در دوره سم‌زدایی، از داروهای مخدر مصنوعی مانند متادون methadone و بوپرنورفین buprenorphine استفاده می‌شود. این روش سم‌زدایی چندان قابل‌ اعتماد نیست چرا که:

  • این داروهای تجویز شده، خود ماهیت مخدر دارند.
  • در این روش طول دوره سم‌زدایی طولانی شده و در نتیجه روند درمان خسته ‌کننده خواهد شد.
  • احتمال عود و بازگشت به مصرف مواد زیاد است.

بنابراین، سم‌زدایی تدریجی آن هم با داروهای مخدر جایگزین خطرات خود را دارد و ترک اعتیاد با روش UROD با استفاده از جدیدترین داروها روند سم‌زدایی را کوتاه و آسان کرده است.

 

خطرات سم‌زدایی با متادون

نیویورک تایمز نوشت که این دارو “سریع‌ترین علت مرگ مواد مخدر” است و بیشتر از مصرف هروئین با مرگ و میر همراه است. بنابراین استفاده از متادون به عنوان یک داروی سم‌زدایی بسیار بحث برانگیز است.

در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو، معاون رئیس روانپزشکی گفت:« تجویز طولانی مدت متادون می‌تواند سال‌ها بیماران را ملزم به دریافت متادون به طور هم‌زمان کند.»

در نتیجه، اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده متادون را بسیار خطرناک می‌داند. زیرا مصرف آن در بلند مدت، می‌تواند باعث وابستگی شدید جسمی و روانی افراد شود. به همین دلیل استفاده از آن برای سم‌زدایی در کوتاه مدت بهتر است.

آنچه باعث بحث درباره خطر استفاده طولانی مدت از متادون به عنوان داروی سم‌زدایی شده، ایجاد وابستگی و اعتیاد به آن است. در این صورت افراد باید برای ترک متادون تلاش کنند.

به همین دلیل، متادون بهتر است برای کوتاه مدت تجویز شود. به ‌اندازه‌ای که به فرد کمک کند تا از سخت‌ترین قسمت‌های ترک اعتیاد عبور کند.

 

خطرات سم‌زدایی سریع و فوق سریع

خطرات ثبت شده زیادی در ارتباط با روش UROD وجود ندارد، اما همیشه احتمال واکنش‌های جانبی مانند هرگونه مداخله پزشکی وجود دارد.

احتمالاً شما هم از خطرات سم‌زدایی که اغلب شامل اضطراب و افسردگی، تشنج، حمله قلبی، سکته مغزی و… است، آگاه هستید. حالا بروز این علائم را در سم‌زدایی سریع تصور کنید! مسلماً این علائم در مدت زمان کمتری بروز می‌کنند.

جالب است بدانید که اگر سم‌زدایی فوق سریع انجام دهید و بیهوش باشید نیز علائم ترک مانند استفراغ، اسهال، فشار خون بالا، تشنج و… همچنان وجود دارد، اما شما چون بیهوش هستید، آن را حس نمی‌کنید.

همه افراد توان تحمل علائم ترک در مدت زمان کوتاه را ندارند و این علائم در بسیاری از افراد تبدیل به عوارض جانبی می‌شود. به همین دلیل این روش را نمی‌توان بی‌خطر دانست.

به همین خاطر در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر، ابتدا شرایط جسمی و روحی بیمار به طور کامل سنجیده و روش سم‌زدایی مناسب با شرایط او برایش تنظیم می‌شود.

ترک اعتیاد با سم‌زدایی سریع، آسیب‌های قابل توجهی بر بدن وارد می‌کند و می‌توانند قلب و اندام‌ها را تحت فشار قرار دهد، مخصوصاً برای کسانی که از عوارض پزشکی مانند بیماری قلبی، نارسایی کبدی یا دیابت رنج می‌برند.

در حالی که بیمار بیهوش است، یا پس از بیدار شدن از خواب ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • تعریق
  • حالت تهوع
  • هذیان یا گیجی
  • دردهای عضلانی
  • تنفس سریع یا سایر ناهنجاری‌های تنفسی

معمولاً این عوارض به خودی خود محو می‌شوند و شدت آن‌ها با علائم ترک که بیمار ممکن است بدون انجام UROD تجربه کند، قابل مقایسه نیست.

 

آیا سم‌زدایی سریع ارزش خطر کردن دارد؟

می‌دانیم که سم‌زدایی اولین قدم در مسیر بهبودی است، اما مجبور کردن خود به سم‌زدایی سریع می‌تواند منجر به عوارض جسمی و روحی شود که در دراز مدت آسیب‌زا است.

انجام سم‌زدایی تدریجی در کلینیک ترک اعتیاد، به شما زمان می‌دهد تا با اعتیاد خود کنار بیایید و همچنین به شما کمک می‌کند تا ابزاری برای مقاومت در برابر هوس به مواد، در یک محیط امن و حمایت شده بسازید.

فراموش نکنید که غلبه بر اعتیاد یک فرایند مادام‌العمر است و تسریع بخشی به اول آن ممکن است در کوتاه مدت به شما کمک کند، اما در دراز مدت نه!

بعد از انجام هر گونه سم‌زدایی، حتماً در جلسات روان درمانی شرکت کنید. شرکت در جلسات گروهی و فردی به شما یاد می‌دهد که چگونه با شرایط استرس‌زا مقابله کنید و در شرایط سخت به سراغ مواد نروید.

به طور خلاصه باید گفت که سم‌زدایی سریع یک روش درمانی بحث برانگیز است و روشی است که توصیه نمی‌شود، مگر اینکه گزینه دیگری نداشته باشید. یا از نظر پزشکی مهم باشد که مصرف مواد مخدر را در اسرع وقت ترک کنید.

2 پاسخ

  1. سلام ، بنده ۲۴ سالمه ۸ ماه پیش سم زدایی بدون بیهوشی انجام دادم و دو سه روز طول کشید، الان دوباره اعتیاد پیدا کردم میخواستم بدونم دوباره میشه سم زدایی انجام داد یا خطرناکه؟

    1. جهت دریافت مشاوره، می‌توانید با مشاوران مرکز ما صحبت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در کلینیک تخصصی طلوعی دیگر با شماره ۰۲۱۸۸۶۰۵۹۱۳ تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک