کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر

سورچه چیست؟ و چه تاثیراتی بر مغز می‌گذارد؟

سورچه

سورچه به عنوان یکی از مشتقات هروئین، یکی از خطرناک‌ترین و اعتیادآورترین مواد شناخته شده برای بشر است. به طوری که از هر شخصی که برای اولین بار سورچه را امتحان می‌کند، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر دچار اعتیاد شدید به این ماده می‌شود.

در واقع می‌توان گفت، امروزه هروئین با ترکیبات و نام‌های متنوعی در به صورت غیر قانونی به فروش می‌رسد و مدتی است که مصرف جدیدترین ترکیب هروئین تحت عنوان سورچه یا سورچی در میان برخی از جوانان به شدت رایج شده است.

خانواده مواد مخدر شامل مواد مخدر طبیعی، مصنوعی و نیمه مصنوعی است. مواد افیونی مانند مورفین و کدئین نوعی مواد مخدر طبیعی هستند که در خشخاش یافت می‌شوند. اما مواد افیونی مصنوعی مانند سورچه به صورت شیمیایی ساخته می‌شوند.

علائم مشهود اعتیاد به سورچه شامل تنگی نفس و تنگ شدن مردمک چشم است، در حالی که داشتن لوازمی از جمله قاشق‌های نقره‌ای سوخته و رفتارهای خصمانه یا فریبنده مکرر نیز می‌تواند نشان دهنده مشکل سوءمصرف سورچه باشد.

در ادامه این مطلب برای آشنایی بیشتر با سورچه و این که ببیینیم سورچه چیست؟ و چه تاثیراتی بر مغز می‌گذارد؟ با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.

 

ماده مخدر سورچه چیست؟

امروزه هروئین با ترکیبات و نام‌های متنوعی در خیابان به فروش می‌رسد. سورچه یکی از جدیدترین ترکیبات هروئین است که در میان جوانان رایج شده و همان طور که از اسم آن پیداست یک ماده برای خوش‌گذرانی و مهمانی‌های شبانه است.

سورچه به عنوان یکی از مشتقات هروئین، جزو خطرناک‌ترین مواد مخدر شناخته شده است. هروئین که از روز اول نیز با نامی اغواگر روانه بازار شد، از کلمه هیرو به معنای قهرمان گرفته شده است.

نام سورچه از واژه‌ی سورچرانی گرفته شده و کاربرد وسیعی در سور و سات و مهمانی و شب‌نشینی‌ها دارد. این نام باعث می‌شود فرد در مراحل اولیه گرایش به این ماده، تصور کند که این ماده اعتیاد آور نبوده و با خیال استفاده تفریحی از آن، اقدام به مصرف سورچه کند. در حالی که این ماده به شدت اعتیاد آور است.

در واقع سورچه همان هروئین لابراتواری و ماده‌ای تولید شده در آزمایشگاه است که بسیار قوی‌تر از هروئین بوده و بسیار اعتیادآور است. هروئین از مورفین ساخته شده و مورفین نیز از دانه‌های گیاه خشخاش به دست می‌آید.

از آنجایی که از گیاهان خشخاش برای تولید تریاک استفاده می‌شود، هر دارویی که از آن گرفته شود مواد افیونی محسوب می‌شود. هروئین، سورچه و مورفین نیز هر سه از مواد افیونی هستند.

به طور کلی، فروشندگان مواد مخدر در ترکیبات هروئین تغییرات جزئی داده و از آن برای تولید سورچه استفاده می‌کنند، تا بتوانند آن را به جوانان بفروشند.

شکل ظاهری این ماده شبیه به کوکائین است، اما تأثیرات متفاوت با کوکائین را ایجاد می‌کند. در بسیاری از اوقات به دلیل شباهتی که سورچه با کوکائین دارد، از نام آن برای فروش با قیمت گران به جوانان استفاده می‌کنند.

از لحاظ ظاهری، مواد مخدر سورچه پودری سفیدرنگ مشابه با نمک ریز و پودر شده است که برخی مواقع به رنگ کرم یا قهوه‌ای نیز تولید می‌شود. رنگ آن بسته به نوع آزمایشگاهی که در آن تولید می‌شود، تفاوت دارد.

 

تأثیرات سورچه بر مغز

بعد از مصرف سورچه این ماده در چربی موجود در خون حل شده و خود را به مغز می‌رساند. معمولاً بعد از مصرف آن بین ۶ تا ۱۲ ساعت فرد مجدد به سورچه نیاز پیدا می‌کند و اعتیاد او لحظه به لحظه گسترش می‌یابد. افرادی که از این ماده به طور مرتب استفاده می‌کنند، دچار وابستگی شدید جسمی و روانی به آن می‌شوند.

این ماده با چسبیدن به گیرنده‌ها در مرکز احساسات مغز، احساسات ناخوشایند را متوقف کرده و فرد دچار نوعی احساس سرخوشی و لذت کاذب می‌شود. در واقع ماده مخدر سورچه بر گیرنده‌های عصبی مغز اثر گذاشته و احساسات دردناک را کاهش داده و فرد را دچار نوعی بی‌حسی، شادی و سرخوشی موقتی می‌کند.

پس از مصرف سورچه، سیستم پاداش مغز به سرعت فعال شده و مغز دوپامین و اندورفین ترشح می‌کند که این حس سرخوشی برای فرد بسیار خوشایند است.

در نتیجه تأثیر مخرب مصرف سورچه بر روی سیستم پاداش مغز است و شدت این تأثیر بستگی به مدت زمان و مقدار دوز مصرفی بیمار دارد.

در حقیقت شخص برای پایدار بودن این تأثیرات، مصرف سورچه را به صورت روزانه ادامه می‌دهد که در نهایت دچار وابستگی شدید و اعتیاد شده و نمی‌تواند حتی یک روز بدون مصرف آن، سپری کند.

به همین دلیل کنترل و درمان علائم ترک سورچه، برای مصرف کنندگان بسیار دشوار است و برای درمان حتماً باید به مرکز ترک سورچه مراجعه کنند و تحت نظر پزشک متخصص، پروسه سم‌زدایی را انجام دهند.

سورچه معمولاً از راه استنشاق یا اسنیف مصرف می‌شود. البته روش‌های مختلف دیگری مانند دود کردن یا تزریق نیز در برخی موارد دیده شده. بیشترین طریقه مصرف مخدر سورچه به صورت مشامی قرار گرفته روی فویل و از طریق راه بینی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک