عوارض سورچه شبیه به هروئین است، اما به دلیل وجود مرفین بیشتر عوارض آن شدیدتر است. سرخوشی که در افراد معتاد به آن ایجاد میکند بسیار بیشتر است و به همان نسبت عوارض جانبی آن هم بیشتر است.
سورچه یا سورچی مواد مخدر جدید است که شباهت زیادی به هروئین دارد. در واقع سورچه همان هروئین لابراتواری است که قویتر است. نام این ماده از کلمه سورچرانی گرفته شده است و به عنوان سور و سات در مهمانی ها مصرف میشود.
از مهمترین خطرات مصرف این ماده عوارض سورچه بر روی مغز به شمار میرود. عوارض سورچه بر روی مغز باعث از کار انداختن گیرندههای عصبی مغز به مرور زمان میشود.
به همین جهت فرد با مشکلات متعدد روحی و روانی مواجه میشود. سورچه مواد مخدریست که اگر در طولانی مدت و بیش از حد مصرف شود، باعث میشود مغز نتواند به عملکرد طبیعی خود بازگردد.
در مطلب قبل درباره اینکه سورچه چیست؟ و تاثیرات آن بر مغز صحبت کردیم. در ادامه این مطلب برای آشنایی بیشتر با سورچه و عوارض و علائم آن با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
عوارض سورچه
همانطور که در بالا اشاره شد سورچه ترکیبی شبیه به هروئین دارد، اما با عوارض بسیار شدیدتر است. مصرف سورچه مانند هروئین تعادل ترکیبات شیمیایی مغز را دچار تغییر میکند و به تدریج باعث ناتوانی مغز در ترشح و تولید دوپامین میشود.
در این شرایط فرد برای تجربه احساس طبیعی و آرامش، نیاز به ادامه و مصرف بیشتر این ماده خطرناک خواهد داشت. در واقع پس از مصرف سورچه، سیستم پاداش مغز به سرعت فعال شده و دوپامین و اندورفین ترشح میکند که این حس سرخوشی برای فرد بسیار خوشایند بود.
اما شخص برای پایدار بودن این تاثیرات، مصرف سورچه را به صورت روزانه ادامه میدهد، که در نهایت دچار وابستگی شدید و اعتیاد به سورچه شده و نمیتواند حتی یک روز بدون مصرف این ماده اعتیادآور، سپری کند.
به همین دلیل کنترل و درمان علائم ترک سورچه، برای مصرف کنندگان بسیار دشوار است و برای درمان حتماً باید به مرکز ترک سورچه مراجعه کنند و تحت نظر پزشک متخصص، پروسه سم زدایی را انجام دهند. بهطورکلی عوارض مصرف سورچه شامل:
- توهم
- ایست قلبی
- خشکی دهان
- خارش پوست
- خوابآلودگی
- تهوع و استفراغ
- احساس کاذب قدرت
- اختلالات شدید خلقی
- اور دوز و مسمومیت
- سرخوشی غیرطبیعی
- کاهش تعداد ضربان قلب
- مشکلات تنفسی (کند شدن فرآیند تنفس)
- احساس گرما و برافروختگی پوست
عوارض سورچه در بلند مدت
اما سورچه به غیر از مواردی که در بالا گفته شد عوارض دراز مدتی هم دارد، عوارض بلندمدت اعتیاد به سورچه شامل:
- افسردگی
- یبوست مزمن
- بیماری کلیوی
- فرورفتن رگها
- بیماری کبد (هپاتیت C)
- افزایش خطر ابتلا به هپاتیت
- مشکلات آرتریت/ روماتولوژی
- تخریب سلولهای مغزی و نخاعی
- عفونت دریچههای قلب و پوشش داخلی
- عفونتهای ریوی و سایر اختلالات ریوی
- افزایش خطر قرار گرفتن در معرض HIV
- آبسه یا عفونت پوستی ناشی از تزریق مواد به سرنگهای آلوده
علاوه بر مشکلات مزمن و بیماریهای عفونی، مصرف مداوم سورچه مانند هروئین سبب ایجاد تغییرات شدید در مواد شیمیایی، فیزیولوژی و ساختار میشود و درنهایت اختلالات مزمن و ماندگار هورمونی و عصبی به جا خواهد گذاشت.
علائم اعتیاد به سورچه
چیزی که ممکن است بی ضرر یا به عنوان مصرف گاه به گاه و تفریحی به نظر برسد، اغلب به اعتیاد شدید تبدیل میشود. چرا که سورچه با همان مصرف بار اول، به سرعت روی مغز تاثیر میگذارد.
و در نهایت، مصرف کننده بدون مصرف سورچه دیگر نمی تواند احساس طبیعی داشته باشد، زیرا مغز او دیگر نمی تواند مقادیر طبیعی دوپامین را به تنهایی تولید کند.
در واقع پس از مصرف سورچه، سیستم پاداش مغز به سرعت فعال شده و دوپامین و اندورفین ترشح میکند که این حس سرخوشی برای فرد بسیار خوشایند است.
مصرف کننده برای پایدار بودن این تاثیرات، مصرف سورچه را به صورت روزانه ادامه میدهد که در نهایت دچار وابستگی شدید و اعتیاد به سورچه شده و نمیتواند حتی یک روز بدون مصرف مواد، سپری کند.
همچنین شخص برای بدست آوردن حس سرخوشی بیشتر، مقدار دوز را در هربار مصرف افزایش میدهد و این باعث وابستگی و اعتیاد شدید او به این ماده میشود.
نیاز به دوز بالای مصرف سورچه برای رسیدن به حالت سرخوشی، از نشانههای قوی اعتیاد به سورچه در فرد است. علائم اعتیاد و سوءمصرف هروئین میتواند شامل خارش شدید، افسردگی و فروپاشی رگها باشد.
خاصیت بسیار اعتیادآور سورچه ناشی از استفاده مکرر به منظور به دست آوردن حس سرخوشی و لذت است. در حالی که این اثرات در ابتدا میتوانند جذاب به نظر برسد، اما واقعیت این است که مصرف سورچه خطرات کوتاه مدت و بلندمدتی جدی را برای سلامت جسمی و روانی فرد به همراه دارد؛ برخی از علائم و نشانههای بارز اعتیاد به سورچه عبارتند از:
- اضطراب
- افسردگی
- مردمک تنگ
- مشکلات تنفسی
- قضاوت ضعیف
- نوسانات خلقی شدید
- طغیانهای عصبانیت
- سردرگمی و سردرگمی
- احساس ناامیدی و ناامیدی
- خارش غیر قابل کنترل
- مشکلات گوارشی یبوست
- اختلال در الگوهای خواب
- عفونتهای منظم قفسه سینه
- آبریزش چشم و آبریزش بینی
- علائم مشابه آنفولانزای مداوم
- افکار و انگیزههای خودکشی
- ایجاد تحمل نسبت به سورچه
- داشتن هوسهای مداوم به مصرف
- اختلال در توانایی تمرکز یا تمرکز
- از دست دادن چرخه قاعدگی در زنان
- عزت نفس بسیار پایین و احساس عزت نفس
- سوءتغذیه کاهش وزن غیر عمدی و قابل توجه
- تجربه کنارهگیری از محیط یا احساس افسردگی
- تلاش ناموفق در ترک مصرف سورچه یا کاهش مصرف آن
- کبودی، خراش، زخم یا سایر آسیبهای پوستی ناشی از تزریق هروئین
- احساس میکنید که هروئین به طور کامل زندگی شما را تسخیر کرده است.
- ادامه مصرف با وجود آگاهی از مشکلات و تاثیرات مخرب سورچه بر روی مغز
- میل شدید به هروئین و بروز علائم قطع مصرف با قطع مصرف یا عدم دسترسی به دارو
4 پاسخ
من تفریحی ماهی یکی دوبار میزنم ولی بیشتر از اون نمیذارم وارد زندگیم بشه هیچ اتفاقی هم نیفتاده ولی برای دیگران توصیه نمیکنم
خیلی دوست دارم مصرف کنم شیشه و کراک میزنم هروئین هم زدم اما میگن این بهترتره فازش😝😋🤪
بزن بزن تا نسلت وارونه شه
خاک بر ننگت که به جای اینکه به فکر پیشرفت و بهبودت تلاش کنی میخوای به راههای شیطانی بری ،توو جوب میبینمت