کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر

کلونازپام چیست؟ و چه مدت طول می‌کشد تا بر بدن اثر کند؟

آیا تا به حال احساس کرده‌اید که ذهنتان بیش از حد مشغول است و نمی‌توانید تمرکز کنید؟ یا اینکه بدن تان به قدری تنش دارد که نمی‌توانید به راحتی بخوابید؟ اگر این‌طور است، باید بدانید که شما تنها نیستید، بسیاری از افراد از اختلالات اضطرابی یا بی‌خوابی رنج می‌برند و یکی از انتخاب‌ها می‌تواند درمان دارویی با استفاده از داروهای مثل کلونازپام باشد، اما در واقع کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست؟ یک داروی آرام‌بخش است که برای درمان این اختلالات استفاده می‌شود. این دارو با کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی، به آرامش ذهن و بدن کمک می‌کند.

کلونازپام به سرعت اثر می‌گذارد و می‌تواند در عرض  چند ساعت عوارض بی‌خوابی و اضطراب را کاهش دهد. این دارو معمولاً به صورت قرص خوراکی یا آمپول تجویز می‌شود.

ما در این مطلب از کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر درباره کلونازپام چیست؟و هر چه که باید درباره این قرص بدانید را برای شما توضیح می‌دهیم، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 

کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست؟ دارویی است که متعلق به گروهی از داروها به نام بنزودیازپین‌ها است. این دارو برای درمان شرایط مختلف مانند تشنج، اختلال هراس، شیدایی دوقطبی و بی قراری استفاده می‌شود. این ماده با افزایش فعالیت یک ماده شیمیایی در مغز به نام GABA (گابا) عمل می‌کند که اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی دارد.

کلونازپام می‌تواند عوارض جانبی مانند خواب آلودگی، هماهنگی ضعیف و مشکلات حافظه داشته باشد.

همچنین در صورت مصرف نادرست یا قطع ناگهانی آن می‌تواند باعث وابستگی، اعتیاد، مصرف بیش از حد یا مرگ شود؛ بنابراین باید فقط طبق دستور پزشک و برای مدت کوتاهی مصرف شود.

کلونازپام در اشکال و دوزهای مختلف موجود است. می‌توان آن را به صورت قرص یا قرص متلاشی کننده یا از طریق تزریق داخل رگ یا زیر پوست مصرف کرد. دوز و دفعات مصرف کلونازپام به شرایط تحت درمان و پاسخ بیمار بستگی دارد.

کلونازپام برای همه مناسب نیست. افرادی که به آن یا سایر بنزودیازپین‌ها حساسیت دارند، مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک، بیماری شدید کبدی یا سابقه واکنش آلرژیک به بنزودیازپین‌ها هستند، نباید آن را مصرف کنند.

همچنین در افرادی که بیماری کلیوی یا کبدی، مشکلات تنفسی، افسردگی، مشکلات خلقی، افکار یا رفتار خودکشی، یا پورفیری (یک اختلال آنزیمی ژنتیکی که بر پوست یا سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد) دارند، باید با احتیاط مصرف شود.

کلونازپام در صورت مصرف در دوران بارداری ممکن است به جنین آسیب برساند و در صورت قطع ناگهانی پس از تولد ممکن است علائم ترک را در کودک ایجاد کند.

بنابراین، زنان باردار قبل از مصرف کلونازپام باید با پزشک خود مشورت کنند و بدون توصیه پزشکی مصرف آن را قطع نکنند.

کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست و  چگونه عمل می‌کند؟

همان طور که در کلونازپام چیست؟ گفتیم، یک بنزودیازپین است که در دسته‌ای از داروهای ضد اضطراب و آرامبخش قرار می‌گیرد. عملکرد آن بر اساس افزایش فعالیت گاما – آمینو بوتیریک اسید (گابا) در مغز می‌باشد.

گابا یک ناقل عصبی است و کمک می‌کند تا فعالیت سلول‌های عصبی در مغز کاهش یابد. با افزایش فعالیت گابا در مغز، اثر آرام‌بخش و آرامش‌بخشی را در بدن تجربه خواهید کرد.

کلونازپام با اتصال به گیرنده‌های گابا در مغز، عمل می‌کند. این ترکیب اتصال باعث می‌شود تا گابا در داخل سلول‌های عصبی بیشتر باقی بماند. این امر منجر به کاهش فعالیت سلول‌های عصبی می‌شود که در نتیجه به کاهش علائم مختلف کمک می‌کند.

 

در زیر، تأثیر کلونازپام در چند مورد خاص توضیح داده شده است:

 

۱. کاهش تنش، بی‌قراری، تعریق و تپش قلب: با کاهش فعالیت مراکز عصبی در مغز، کلونازپام به کاهش این علائم کمک می‌کند.

 

۲. بهبود خواب: با افزایش مدت زمان خواب و کاهش بیدار شدن در شب، کلونازپام به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

 

۳. کنترل تشنج: با کاهش فعالیت سلول‌های عصبی مسئول تشنج، کلونازپام به کنترل تشنج در افراد مبتلا کمک می‌کند.

 

۴. کاهش علائم ترک الکل: کلونازپام با کاهش علائم ترک الکل مانند بی خوابی و تشنج، به بهبود علائم کمک می‌کند.

 

۵. کاهش سردرد میگرنی: با کاهش فعالیت سلول‌های عصبی مسئول سردرد میگرنی، کلونازپام به تسکین سردرد میگرنی کمک می‌کند.

 

توجه داشته باشید که کلونازپام یک داروی تجویزی برای درمان بی خوابی است و باید آگاهی کافی از عوارض جانبی ممکن و همچنین تحت نظر پزشک خود مصرف شود.

 

کلونازپام چه مدت در سیستم بدن شما باقی می‌ماند؟

کلونازپام دارای نیمی عمر حدود ۳۰ تا ۴۰ ساعت است، به این معنی که نیمی از دوز دارو در این مدت از بدن شما خارج می‌شود.

همان طور که در کلونازپام چیست؟ سریعاً در بدن شروع به عمل می‌کند و برای مدتی در سیستم شما فعال می‌ماند. مدت زمان مصرف دارو ممکن است به عوامل زیر وابسته باشد:

 

۱. سن شما.

۲. شرایط بهداشتی، مانند مشکلات کبدی یا کلیه.

۳. ژنتیک فرد و اختلافات شخصی.

۴. داروهای دیگری که ممکن است در حال مصرف باشید و تعامل دارویی با کلونازپام داشته باشند.

برای مثال، مدت زمانی که دوز ۰٫۲۵ میلی گرم یا دوز ۰٫۵ میلی گرم از کلونازپام در فردی کار می‌کند، ممکن است متفاوت باشد. اما در کل، هر دوز از کلونازپام حدود ۶ تا ۸ ساعت مؤثر باقی خواهد ماند.

کلونازپام چیست؟

قرص کلونازپام چه مدت طول می‌کشد تا بر بدن اثر  کند؟

کلونازپام  طی ۱ تا ۴ ساعت پس از مصرف شروع به عمل می‌کند و به کنترل علائم شما کمک می‌کند. سرعت عمل این دارو بستگی به ژنتیک شما، داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید، و کارکرد مناسب کلیه‌ها و کبد شما دارد.

با در نظر گرفتن این عوامل، مدت زمان کلونازپام برای شروع به کار ممکن است در مورد شما متفاوت باشد. برخی افراد ممکن است به طور سریع‌تر به این دارو پاسخ دهند و در حدود ۱ ساعت پس از مصرف تأثیرات آن را حس کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تا ۴ ساعت طول بکشد تا اثرات کلونازپام را تجربه کنند.

به‌هرحال برای اطمینان از دستیابی به بهترین نتیجه، می‌توانید با پزشک خود در مورد فاصله زمانی بین مصرف دارو و حداکثر تأثیر آن بر روی علائم شما مشورت کنید. او می‌تواند شما را با توجه به وضعیت شما و نیازهای خاص تحت درمان قرار دهد.

 

 

آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟

کلونازپام در صورت مصرف طولانی مدت یا در دوزهای بالا نیز می‌تواند اعتیادآور باشد و باعث وابستگی فیزیکی شود.

وابستگی فیزیکی به این معنی است که بدن شما به دارو عادت کرده و برای عملکرد طبیعی به آن نیاز دارد. اگر مصرف کلونازپام را به طور ناگهانی قطع کنید یا دوز خود را خیلی سریع کاهش دهید، ممکن است علائم ناخوشایندی مانند مشکل خواب، بی قراری، اضطراب، حالت تهوع، تعریق و تشنج را تجربه کنید. این علائم ترک نامیده می‌شوند و در صورت عدم درمان مناسب می‌توانند خطرناک باشند.

اعتیاد به کلونازپام به این معنی است که علی‌رغم پیامدهای منفی آن بر سلامتی، روابط، کار یا امور مالی شما، نیاز اجباری به مصرف دارو پیدا کرده‌اید. 

همچنین ممکن است هوس مصرف دارو داشته باشید و احساس کنید نمی‌توانید مصرف خود را کنترل کنید. اعتیاد به کلونازپام می‌تواند منجر به تحمل شود، به این معنی که برای دریافت همان اثر، به مقدار بیشتری از دارو نیاز دارید. این می‌تواند خطر مصرف بیش از حد و سایر مشکلات جدی را افزایش دهد.

اگر فکر می‌کنید ممکن است اعتیاد یا وابستگی به کلونازپام داشته باشید، باید در اسرع وقت به دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

 

 

قبل از مصرف این دارو به تیم مراقبتی خود چه باید بگوییم؟

در صورت استفاده از این دارو، مهم است به تیم مراقبتی خود اطلاع دهید که آیا شما یکی از شرایط زیر را دارید یا خیر:

  • مصرف الکل یا  استفاده از مواد مخدر
  • اختلال دوقطبی، افسردگی، روان‌پریشی یا سایر مشکلات روانی
  • گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم)
  • بیماری کلیه یا کبد
  • بیماری ریوی یا تنفسی
  • میاستنی گراویس (افتادگی عضلات)
  • بیماری پارکینسون (افتادگی عضلات و لرزش)
  • پورفیریا (یک نوع بیماری هماتولوژیک)
  • تشنج یا سابقه تشنج
  • فکر خودکشی
  • واکنش غیرمعمول یا آلرژیک به کلونازپام، سایر بنزودیازپین‌ها، غذاها، رنگ‌ها یا مواد نگهدارنده
  • بارداری یا قصد باروری
 

پیشنهاد می‌شود که قبل از استفاده از هر دارویی، با پزشک خود درباره شرایط شما صحبت کنید و همچنین همواره از داروساز یا تیم مراقبتی خود مشورت بگیرید تا همه جوانب استفاده از این دارو و مقاصد خاص آن را به شما توضیح دهند. 

کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست و  چگونه باید آن را  مصرف کنیم؟

این دارو را به صورت خوراکی با یک لیوان آب کامل مصرف کنید. همچنین، توصیه می‌شود دستورالعمل روی برچسب نسخه را دقیقاً دنبال کنید.

اگر این دارو معده شما را ناراحت می‌کند، می‌توانید آن را با غذا یا شیر مصرف کنید. در ضمن، لازم است داروهای خود را در فواصل منظم مصرف کنید و آن را بیش از دستور مصرف نکنید. همچنین، نباید مصرف را قطع کنید یا دوز آن را بدون توصیه تیم مراقبت خود تغییر دهید.

هر بار که نسخه را پر کنده و خریداری می‌کنید، یک MedGuide (اطلاعت پزشکی جامع و دقیق) ویژه توسط داروساز به شما داده می‌شود. بهتر است همیشه این اطلاعات را با دقت مطالعه کنید.

درباره استفاده این دارو در کودکان، بهتر است با تیم مراقبت خود در مورد آن صحبت کنید، ممکن است نیاز به توصیه‌ها و نکات خاصی وجود داشته باشد.

در صورت مصرف بیش از حد این دارو، بهتر است بلافاصله با مرکز کنترل مسمومیت یا خدمات اورژانس تماس بگیرید.

 

 

اگر یک دوز از کلونازپام  را فراموش کنیم چه کاری  باید انجام دهیم؟

اگر به طور تصادفی یک نوبت از کلونازپام را فراموش کردید، بهترین راه حل این است که در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر زمان مصرف نوبت بعدی تقریباً رسیده باشد، تنها آن دوز را مصرف کنید و از مصرف دوز اضافی خودداری کنید. 

همیشه مهم است که دستورات پزشک خود را رعایت کنید و اگر شکی در مصرف داروهای خود دارید، به پزشک خود مراجعه کنید.

 

 

چه داروهایی با کلونازپام تداخل دارند؟

 

در صورت مصرف دیفن‌هیدرامین و داروی سدیم اکسیبات ممکن است با موارد زیر تداخل داشته باشد:

 

– الکل

– آنتی هیستامین‌ها برای آلرژی، سرفه و سرماخوردگی

– داروهای ضد ویروسی برای بیماری HIV یا ایدز

– داروهای مصرفی برای اضطراب یا خواب

– داروهای مصرفی برای افسردگی مانند آمی‌تریپتیلین، فلوکستین، سرترالین

– داروهای مصرفی برای عفونت‌های قارچی مانند کتوکونازول و ایتراکونازول

– داروهای مصرفی برای تشنج مانند کاربامازپین، فنوباربیتال، فنی‌توئین، پریمیدون

– داروهای بیهوشی عمومی مانند هالوتان، ایزوفلوران، متوکسی‌فلوران، پروپوفول

– بی‌حس کننده‌های موضعی مانند لیدوکائین، پراموکسین، تتراکائین

– داروهای مخدر برای درد

– فنوتیازین‌ها مانند کلرپرومازین، مزوریدازین، پروکلروپرازین، تیوریدازین

 

توجه داشته باشید که این فهرست ممکن است تمام تعاملات ممکن را توصیف نکند؛ بنابراین، به ارائه دهنده مراقبت بهداشتی خود فهرستی از تمام داروها، گیاهان دارویی، داروهای بدون نسخه یا مکمل‌های غذایی که استفاده می‌کنید، بدهید.

همچنین، اگر سیگار می‌کشید، مشروبات الکلی می‌نوشید یا از مواد غیرقانونی استفاده می‌کنید، به آنها اطلاع دهید. بعضی از این موارد ممکن است با داروی شما تداخل داشته باشند.

کلونازپام چیست؟

قرص‌های کلونازپام برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

این یک داروی تجویزی است که در افراد مبتلا به موارد زیر استفاده می‌شود:

 

  1. اختلالات تشنج: قرص کلونازپام برای درمان تشنج‌های خاصی در بزرگسالان و کودکان، از جمله نوزادان، استفاده می‌شود.
 

این دارو برای درمان تشنج نوع پتی مال (غیبت) با سندرم Lennox-Gastaut، تشنج میوکلونیک و تشنج‌های آکینتی (آتونیک) استفاده می‌شود. 

همچنین، درصورتی‌که برخی داروهای دیگر مؤثر نباشند، کلونازپام به تنهایی یا همراه با سایر داروهای تشنجی مصرف می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این نوع تشنج‌ها و علائم آنها، مقالات مرتبط را مطالعه فرمایید.

 

  1. اختلال هراس: کلونازپام در بزرگسالان برای درمان انواع اختلال هراس، از جمله اختلال هراس با یا بدون آگورافوبیا (ترس از مکان‌ها یا موقعیت‌های خاص) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو ممکن است در تسکین حملات هراسی که منجر به ترس، نگرانی یا ناراحتی شدید بدون علت آشکار می‌شوند، موثر باشد.
 

همچنین، پزشک ممکن است کلونازپام را به عنوان درمانی در خارج از برچسب (درمانی غیر از داروی تأیید شده) برای شرایط دیگر تجویز کند. 

با استفاده خارج از برچسب، پزشک دارویی را برای شرایطی غیر از مصارف تأیید شده دارو تجویز می‌کند. پزشک شما می‌تواند در مورد استفاده‌های احتمالی خارج از برچسب بیشتر به شما توضیح دهد.

 

این نوع داروها با افزایش سطح یک ماده شیمیایی خاص در مغز به نام  گابا یا گاما – آمینوبوتیریک اسید عمل می‌کنند.

 

در صورت تمایل، می‌توانید از پزشک خود اطلاعات بیشتری درباره کاربردها، مزایا و خطرات کلونازپام بخواهید.

 

عوارض جانبی کلونازپام چیست؟

عوارض جانبی که باید به تیم مراقبت خود گزارش دهید شامل موارد زیر می‌شود:

– واکنش‌های آلرژیک مانند کهیر، خارش پوستی تورم صورت و لب‌ها  

– افسردگی در سیستم عصبی مرکزی: تنفس آهسته یا کم عمق، تنگی نفس، احساس ضعف، سرگیجه، گیجی، مشکل در بیدار ماندن

– افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود، بدتر شدن خلق و خو، احساس افسردگی

 

عوارض جانبی که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند، اما در صورت ادامه یا آزاردهنده بودن به تیم مراقبت خود گزارش دهید عبارتند از:

– سرگیجه

– خواب‌آلودگی

– سردرد

 

این فهرست ممکن است تمامی عوارض جانبی را شامل نشود. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی، با پزشکتان تماس بگیرید.

 

داروی کلونازپام  را کجا باید نگهداری کنیم؟

برای جلوگیری از سوء استفاده، این دارو را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید. بهتر است داروی خود را در یک مکان امن و از سرقت محافظت شده نگهداری کنید. 

همچنین، داروی خود را با کسی به اشتراک نگذارید، زیرا فروش یا دادن این دارو خلاف قانون است و ممکن است خطرناک باشد.

 

برای نگهداری در دمای مناسب، دارو را در دمای اتاق (بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگ یا ۵۹ تا ۸۶ درجه فارنهایت) قرار دهید و از تماس با نور مستقیم جلوگیری کنید. همچنین، توصیه می‌شود در ظروف مناسب و درب بسته نگه داری کنید.

 

این دارو ممکن است در صورت مصرف تصادفی توسط سایر بزرگسالان، کودکان یا حیوانات خانگی، عوارض بیش از حدی ایجاد کند که می‌تواند تا مرگ منجر شود.

داروهایی که باقی می‌مانند و استفاده نمی‌شوند، باید با ماده‌ای مانند خاک گربه یا تفاله قهوه مخلوط شوند و سپس در یک بسته‌بندی محکم همچون یک کیسه پلاستیکی دربسته یا قوطی نگهداری شوند. لطفاً پس از انقضای دارو، آن را استفاده نکنید.

 

توجه داشته باشید که این توضیحات فقط یک خلاصه است و ممکن است همه جزئیات مربوط را پوشش ندهد. اگر سؤالی درباره این دارو دارید، بهتر است با پزشک، داروساز یا مراقبت‌کننده بهداشتی خود مشورت کنید.

 

سخن پایانی

کلونازپام چیست؟ در نتیجه، کلونازپام یک داروی بنزودیازپین با خواص ضد تشنج و ضد اضطراب است که برای درمان شرایطی مانند اضطراب، بی خوابی، حملات پانیک و صرع استفاده می‌شود.

به دلیل عوارض جانبی بالقوه از جمله خواب آلودگی، گیجی، مشکلات حافظه، افسردگی و افزایش خطر افکار یا رفتار خودکشی باید با احتیاط مصرف شود. مصرف طولانی مدت یا مصرف بیش از حد می‌تواند منجر به عوارض جدی از جمله افسردگی تنفسی و کما شود.

 کلونازپام باید دقیقاً طبق دستور مصرف شود و بیماران باید در مورد خطرات و فواید آن به ویژه در دوران بارداری و شیردهی با پزشک خود مشورت کنند.

آزمایش‌های پزشکی منظم، مانند آزمایش‌های عملکرد کبد یا شمارش کامل خون، ممکن است برای نظارت بر اثرات دارو ضروری باشد. همچنین اجتناب از مصرف الکل و اطلاع پزشک از سایر داروهای مصرفی برای جلوگیری از تداخلات دارویی بسیار مهم است

4 پاسخ

  1. سلام چه مواد غذایی یا دارو اثر قرص کلوب ناز پام ۲,ازبین می‌بره شوهرم امروز شیشه مصرف کرد غروب قرص خورد آخر شب خوابید تا الان بیدار شده ولی حس ندارم سر درد داره حس جنسی کم چیکار میشه کرد لطفا زود جواب بدید ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      جهت دریافت مشاوره، می‌توانید با مشاوران مرکز ما صحبت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در کلینیک تخصصی طلوعی دیگر با شماره ۰۲۱۸۸۶۰۵۹۱۳ تماس حاصل فرمایید.

  2. سلام شوهر من قرص کلوب ناز پام خورد غروب خوابی بعد آخر شب ساعت ۱قرص تاخیری از عطاری خورد شیشه مصرف کرد اولین بار قرص خورد بعد شیشه ساعت ۳,خوابید تا الان بیدار شد غذا بخوره چی بهش بدم اثر قرص کلوب ناز پام بره بیدار بمونه با انرژی باشه حس جنسیم داشته باشه اثر کلو ناز بره بی حسش کرده زود جواب بدید ممنون میشم

    1. سلام دوست عزیز
      جهت دریافت مشاوره، می‌توانید با مشاوران مرکز ما صحبت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در کلینیک تخصصی طلوعی دیگر با شماره ۰۲۱۸۸۶۰۵۹۱۳ تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره
با ما تماس بگیرید

کلینیک ترک اعتیاد
طلوعی دیگر

آخرین مقالات کلینیک