استرس و داشتن نگرانی شدید برای ترک اعتیاد به موارد مخدر، نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد. ترک کوکائین مانند هر مواد مخدر دیگری نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی و حضور تیم متخصص و حرفهای در محیطی با تجهیزات و امکانات بیمارستانی دارد.
چرا که اعتیاد به کوکائین یا به طور کلی هر نوع اعتیاد دیگری یک نوع بیماری روحی و جسمی است و نیاز به درمان تخصصی دارد. پس برای آشنایی بیشتر با کوکائین، عوارض و علائم اعتیاد به آن و روشهای درمان اعتیاد به کوکائین تا انتهای این مطلب با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
اگر فرصت کافی برای مطالعه مقاله ندارید، میتوانید با مشاهده ویدیو زیر اطلاعات کامل درباره ترک اعتیاد به کوکائین را بدست آورید.
روشهای ترک کوکائین
زمانی که فرد مصرفکننده برای ترک اقدام میکند با علائم مختلفی مواجه میشود. هر کدام از این علائم بهخودیخود مانع بزرگی برای ادامه مسیر درمان هستند و سبب میشوند فرد مجددا ترک را رها کرده و کوکائین مصرف کند.
پس اگر این علائم بهدرستی در زمان مناسب کنترل شوند، بدون شک فرد درمان موفقی خواهد داشت. با توجه به علائم ترک کوکائین روشهای درمانی مختلفی توصیه شده است که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم. سپس کاربردیترین روش درمان را به شما معرفی خواهیم کرد.
- دارودرمانی:
تغییرات محسوس خلقوخو و عوارض آزارنده جسمی همه بهعنوان علائم ترک کوکائین شناخته میشوند که از زمان شروع زندگی فرد را تحتالشعاع قرار میدهند. برای کنترل این عوارض معمولا داروهایی متناسب با آن توصیه میشود. البته بهطور خاص هیچ دارویی برای درمان اعتیاد به کوکائین وجود ندارد و تمام داروهای در راستای مدیریت علائم تجویز شدهاند. - رواندرمانی:
فردمصرفکننده در زمان ترک با مشکلات خلقی مختلفی دستبهگریبان است که درصورت عدم توجه به اینگونه علائم خلقی، اعتیاد ادامه پیدا خواهد کرد. پس در نتیجه ترک ناموفق خواهد بود. در واقع اثرات روانی کوکائین قویتر از تاثیرات جسمی آن خواهد بود.
پس برای کنترل این علائم باید از روانشناس و روانپزشک خبره و توانمند در زمینه ترک کوکائین کمک بگیرید. این متخصصان به کمک تکنیکهای درمانی مختلفی همچون رفتاریدرمانی، درمان شناختی و درمان شناختیرفتاری علائم خلقی و بحرانهای عاطفی شما را مدیریت میکنند. این درمانها گاهی بهصورت فردی، گاهی گروهی و خانوادهدرمانی انجام میشود. - سمزدایی:
سمزدایی زمانی آغاز میشود که بدن درحال تجزیه کوکائین است تا آن را از بدن خارج کند. این بدین معنی خواهد بود که سمزدایی دقیقا پس از آخرین مصرف شروع میشود. مواد سمی کوکائین هم در عرض یک تا ۲ روز از بدن خارج میشوند؛ اما بعضی از علائم ترک تا مدتها با فرد باقی خواهند ماند که ممکن است سبب عود مجدد شود.
با توجه به این موضوع شما در خانه میتوانید اقدام به ترک کنید؛ اما احتمال موفقیت ترک در خانه بدون گرفتن کمک از افراد متخصص بسیار پایین خواهد بود. در واقع سمزدایی و ترک اعتیاد به کوکائین باید تحت نظارت افراد حرفهای انجام شود تا درصورت نیاز داروهای مناسب تجویز شوند.
کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر ازجمله کلینیکهای تخصصی با مجوز وزارت بهداشت و درمان است. در این کلینیک شما بهراحتی با بهترین تجهیزات و جدیدترین متدهای ترک اعتیاد، کوکائین را ترک خواهید کرد. علاوهبر این روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی این کلینیک خدمات مناسبی به شما خانوادههایتان ارائه خواهند کرد.
بهترین روش ترک کوکائین
قطعاً بهترین روش ترک اعتیاد کوکائین سم زدایی تدریجی و استفاده از داروی ترک کوکائین است. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر از مجهزترین خدمات درمانی برای درمان اعتیاد بیماران استفاده میشود.
همچنین کادر درمانی آموزش دیده از بیماران در طی دوران بستری و در شرایط سخت ترک اعتیاد حمایت میکنند. بعد از پذیرش و بستری برای درمان اعتیاد بلافاصله دکتر فوق تخصص ترک اعتیاد یک برنامه مراقبت کامل، جامع برای هر بیمار را تشخیص و دوره درمانی فرد مصرف کننده آغاز میشود.
سم زدایی با توجه به میزان اعتیاد و نحوه مصرف و ویژگیهای شخصی هر فرد روشهای مختلفی دارد. افرادی که به موادی مانند کوکائین اعتیاد دارند، برای ترک باید به روش مناسب برای بدن و شرایط خود اعتماد کنند.
افراد با توجه به شدت و وخامت اوضاع سلامتی خود میتوانند از روشهای مختلفی برای سم زدایی ترک اعتیاد استفاده کنند. در حالتی که شدت و دوران مصرف طولانی باشد، بهتر است سم زدایی به صورت بستری بیست و چهار ساعته به مدت یک الی چند هفته استفاده شود.
اما در برخی موارد اعتیاد شخص خفیف است و دوره طولانی مدتی از آن نگذشته است. در این شرایط درمان سم زدایی فرد به صورت سرپایی انجام میشود که در این شکل از سم زدایی فرد به صورت مرتب هر چند روز یک بار به مرکز مراجعه کرده و داروهای مخصوص سم زدایی را برای چند روز دریافت میکند.
یا اگر نیاز به تزریق وجود داشته باشد با انجام سرپایی آن در مرکز ترک اعتیاد به زندگی خود بر میگردند. افرادی که اعتیاد خفیفی دارند یا زمان کافی برای ماندن تمام وقت در مراکز ترک اعتیاد را ندارند، میتوانند از خدمات سرپایی سم زدایی در مرکز خدمات ترک اعتیاد استفاده کنند.
عوارض کوکائین
افرادی که اغلب کوکائین مصرف میکنند ممکن است عوارض جانبی و مشکلات جدی در سلامتی داشته باشند، مانند:
- سردرد
- تشنج
- افسردگی
- آسیب ریه
- لرزش بدن
- مشکلات خلقی
- مشکلات جنسی
- نارسایی تنفسی
- افزایش دمای بدن
- افزایش فشار خون
- از دست دادن بویایی
- بیماریهای قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی
- اچ آی وی یا هپاتیت اگر آن را تزریق کنید
- خونریزی بینی، آبریزش بینی و مشکل در بلع
- اگر آن را قورت دهید، عملکرد روده اختلال پیدا میکند.
این محرک همچنین در بلند مدت عوارض جانبیای مانند سردرد و شکم درد، حالت تهوع، احساس وحشت و اضطراب و رفتارهایی مانند تحریک پذیری و پرخاشگری دارد و مصرف آن ممکن است موجب عوارض پزشکی جدی و خطراتی همچون تشنج، حمله قلبی یا سکته مغزی و کما شود.
علائم اعتیاد به کوکائین
اعتیاد به این ماده میتواند پیامدهای ویرانگر شخصی، حرفه ای، مالی و خانوادگی برای فرد داشته باشد. مهمترین علائم رایج مصرف و اعتیاد به کوکائین عبارتند از:
- مردمکهای گشاد شده
- افزایش فشار خون
- از دست دادن اشتها
- اختلال خواب
- اختلالات دستگاه گوارشی
- نارسایی قلبی
- افزایش ضربان قلب
- کاهش قوای جنسی
- علائم مانیا
- خونریزی از بینی
- سرخوشی کاذب
- توهمات لامسه (حس خزیدن حشره زیر پوست)
- خارش پوستی
- از دست دادن تمرکز
علائم ترک کوکائین
وقتی که کوکائین مصرف میکنید، مغز شما مقدار زیادی دوپامین آزاد میکند. این دوپامین، باعث ایجاد حس سرخوشی میشود. بیشتر افرادی که در حال ترک کوکائین هستند، تمایل زیادی به مصرف بیشتر این مخدر دارند.
این احساسات به عنوان ولع مصرف شناخته میشوند. برخی از علائم ترک کوکائین از نظر روحی و روانی میتوانند بسیار طولانیتر از علائم جسمی باشند. این علائم عبارتند از:
- تغییرات خلق و خو
احساس افسردگی، اضطراب یا تحریک پذیری، در پروسه ترک دخانیات طبیعی است که این موضوع در هنگام ترک کوکائین اغلب شدید است.
- خستگی
احساس خستگی زیاد، یک امر طبیعی است. به جز خستگی به دلیل مصرف این ماده مخدر، ممکن است به دلیل مصرف زیاد کوکائین و فعالیتهای پرانرژی که انجام میدادید، شما را خسته کرده باشد.
- مشکلات خواب
بی خوابی بعد از ترک اعتیاد و در هنگام ترک، رایج است. بیمار با وجود خستگی نمیتوانند بخوابد. خواب میمانند (پُر خوابی) یا خواب خوبی ندارند.
- افزایش اشتها
افزایش اشتها جنبه دیگری از ترک کوکائین است! این حالت ممکن است با عدم پیروی از تغذیه مناسب و مقوی، تشدید هم بشود. به جای پرخوری، از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید و بدن خود را تقویت کنید.
- کند شدن یا تحریک جسمی
افرادی که از ترک کوکائین رنج میبرند، معمولاً نوعی کند شدن جسمی را تجربه میکنند که عقب ماندگی روان – حرکتی نامیده می شود. اما در عوض، ممکن است از نظر جسمی تحریک شوند.
عوارض ترک کوکائین و راهکارهای کنترل آنها
ترک کوکائین کار بسیار سختی است و گاهی باوجوداینکه فرد تلاش مضاعفی میکند به نتیجه مطلوب دست پیدا نمیکند. برای اینکه فرد بتواند با موفقیت این غول بزرگ را شکست دهد باید نسبت به عوارض ترک کوکائین شناخت کافی پیدا کند و همچنین بداند که این علائم ماندگار نیستند. عوارض ترک کوکائین شامل موارد زیر هستند:
- ضعف و خستگی
- بیخوابی و اختلالات خواب
- کاهش یا افزایش اشتها
- سردردهای شدید و بدندرد
- مشکلات قلبی و عروقی
- افسردگی و احساس ناامیدی
- اضطراب و نگرانی
- افسردگی
- خودکشی
- تمرکز ضعیف
- افزایش اشتها
- تحریکپذیری
- میل به کوکائین
- کندی روانیحرکتی
برای کنترل هر کدام از این مشکلات در مرحله اول باید بدانید که عوارض ترک کوکائین دائمی نخواهند بود. پس با مدیریت درست و استفاده از داروهای تجویزی توسط پزشک متخصص و روانپزشک بسیاری از این عوارض رفع خواهند شد.
درضمن در دوران ترک باید بیشتر از قبل استراحت کنید تا بهتر بتوانید عوارض جسمی را کنترل کنید. علاوهبر این برای مهار عوارض روانی باید به روانشناس توانمند در حوزه ترک کوکائین مراجعه شود تا به کمک گروهدرمانی، مشاوره فردی و همچنین خانوادهدرمانی امور روانی فرد و اطرافیان او مدیریت شوند.
جدول زمانی کامل ترک کوکائین + توضیحات تکمیلی
فرد مصرفکننده در زمان ترک با علائم آزاردهنده متنوعی مواجه میشود. این علائم طبق نظر متخصصان در ۳ مرحله به اشکال مختلف بروز میکنند. همانطور که گفتیم اگر درمان مناسبی برای گذر از هر مرحله انتخاب کنید، درمان موفقی خواهید داشت. جدول زمانی ترک کوکائین و توضیحات تکمیلی آن بهشرح زیر است:
راهکارهای درمانی | علائم | مراحل و زمان آن |
مرحله حاد: (علائم یک تا ۲روز پس از آخرین بار مصرف شروع میشوند و کمکم به اوج خود میرسند. سپس طی یک تا ۲ هفته بعد کاهش پیدا میکنند.) | فرد در این مرحله با علائمی همچون هوسهای شدید، تغییرات روانیحرکتی، کابوس، اختلال خواب، اضطراب، بیقراری، خستگی، کاهش انرژی و درد مواجه میشود. | در همین ابتدای امر به شما توصیه میکنیم از تیم متخصص شامل روانپزشک و روانشناس کمک بگیرید تا داروها و مشاوره لازم چه فردی و چه خانوادهدرمانی برای درمان انجام شود. |
۲ هفته یا حتی بیشتر پس از آخرینبار مصرف | باوجوداینکه شدت علائم کاهش پیدا میکنند؛ اما باز هم علائمی همچون خستگی، خوابآلودگی، تغییرات شدید خلقوخو، افزایش اشتها و همچنین تمایل به مصرف کوکائین وجود دارد. | در این مرحله علائم فرد کاهش پیدا کردهاند؛ اما باز هم فرد درگیر عوارض ترک است. البته باز هم احتمال عود و بازگشت به مصرف کوکائین وجود دارد. پس برای پیشگیری از مصرف مجدد توصیه میکنیم درمانهایی همانند درمان رفتاری و شناختی را همچون گذشته ادامه دهید. همچنین در جلسات گروهدرمانی نیز شرکت کنید. |
مرحله طولانیمدت که تا ۲۸ هفته | در این مرحله علائم کاهش پیدا میکنند. البته برخی از افراد ممکن است علائم طولانی مدت ترک همانند خستگی، کمبود انرژی و افسردگی (در برخی موارد همراه با افکار خودکشی) را تجربه میکنند. این علائم گاهی تا هفتهها یا ماهها پس از اولین دوره ادامه خواهد داشت. در طول این دوره فرد میل شدیدی به کوکائین دارد. | بدون شک باید جلسات مشاوره تا مدتها ادامه پیدا کند. درصورت نیاز به دارو هم به روانپزشک مراجعه کنید. |
ترک کوکائین در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
درمان اعتیاد کوکائین در کلینیک طلوعی دیگر توسط بهترین کادر روانشناس و بهترین روانپزشک ترک اعتیاد انجام میپذیرد. کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر یک مرکز ترک اعتیاد پیشرفته در تهران است که کلیه امکانات رفاهی و هتلینگ اعم از اتاقهای VIP و لوکس به صورت تفکیک شده، خدمات و سرویسهای نگهداری بیمارستانی به صورت شبانه روزی ارائه میدهد.
بهترین راه برای ترک کوکائین و جلوگیری از عوارض ترک کوکائین، استفاده از خدمات کلینیکهای ترک اعتیاد است. در کلینیک ترک کوکائین طلوعی دیگر با ورود بیمار به کلینیک در ابتدا فرد توسط روانشناس ترک اعتیاد و روانپزشک ترک اعتیاد معاینات تخصصی به صورت دقیق انجام گرفته و شدت و نوع دقیق اعتیاد وی به ماده مخدر کوکائین تشخیص داده میشود.
در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر هر فرد به روش و متد خاصی درمان میشود. افراد به دلیل ویژگیهای فردی متفاوت نیازمند روشهای خاصی برای درمان اعتیاد به کوکائین هستند.
در وهله اول سم زدایی با توجه به شدت اعتیاد فرد انجام میشود که بسته به شدت اعتیاد و دوره زمانی مصرف فرد تغییر کند. در واقع سم زدایی تنها یکی از مراحل مهم و سخت ترک کوکائین است.
مرحله بعد یا دوره نقاهت که در آن فرد تا مدتها دچار وسوسه مصرف است باید به گونهای دیگر کنترل شود. در بسیاری اوقات افراد در این مرحله به اعتیاد باز میگردند. برای رفع این مشکل میتوانید از خدمات روانشناسی ترک اعتیاد و روانپزشکی ترک کوکائین استفاده کنید.
این تخصصها در بهترین مرکز ترک خصوصی اعتیاد با امکانات بسیار عالی به مراجعه کنندگان ارائه میشود. در دوران نقاهت پس از سم زدایی افراد بایستی به صورت هفتگی و ماهانه مشاورهها، ویزیتهای روانشناسی و روانپزشکی دریافت کنند.
همچنین امکانات رفاهی برای همراهان بیمار، خدمات گروه درمانی، مشاورههای روزانه روانشناس اعتیاد به صورت خصوصی با بیمار و همراهان بیمار، خدمات اورژانس و آمبولانس در مواقع اضطراری، قرارداد همکاری با سایر بیمارستآنها در صورت بروز بیماریهای جانبی خطرساز و … را به بیماران ارائه میدهد.
خدمات کلینیک طلوعی دیگر برای ترک کوکائین
درمان اعتیاد کوکائین در کلینیک طلوعی دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوعی دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد کوکائین با مجوز رسمی بستری بیماران سوء مصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.
جمعبندی از ترک کوکائین
ترک کوکائین سخت است اما اگر از روش اصولی برای ترک آن استفاده کنید، میتوانید سلامت خود را بهدست آوردید. توجه داشته باشید که هرچه زودتر برای کنار گذاشتن این ماده مخدر اقدام کنید، اثرات آن قابلجبرانتر خواهد بود. جهت بهرهمندی از مشاوره شبانهروزی کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر، همین حالا با پزشکان و متخصصین این مجموعه تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول درباره ترک کوکائین
- عوارض ترک کوکائین چیست؟
عوارض ترک کوکائین شامل مواردی مثل ضعف و خستگی، بیخوابی و اختلالات خواب، کاهش یا افزایش اشتها، سردردهای شدید و بدندرد، مشکلات قلبی و عروقی و … هستند.
- آیا ترک کوکائین امکان پذیر است؟
بله ترک کوکائین امکانپذیر است، افرادی زیادی با مصرف دوزهای مختلف کوکائین توانسته اند در کلینک تحت نظر پزشک، کوکائین را ترک کنند. - بهترین روش ترک کوکائین چیست؟
قطعاً بهترین روش ترک اعتیاد کوکائین سم زدایی تدریجی و استفاده از داروی ترک کوکائین است. در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر از مجهزترین خدمات درمانی برای درمان اعتیاد بیماران استفاده میشود.