روش های ترک متادون [سم زدایی متادون، عوارض و علائم]
پیچیدگی ترک متادون و سم زدایی متادون از بدن که این روزها به یکی از موضوعات مهم در جامعه تبدیل شده، به این دلیل است که در بعضی از کمپهای غیر اصولی از این ماده به عنوان داروی ضد اعتیاد استفاده میشود.
متادون شبیه مخدری بسیار قوی است و عملکردی همچون مرفین و هروئین دارد. اما به اشتباه به عنوان یک داروی جایگزین برای کمک به افرادی که درگیر اعتیاد به مواد مخدر مانند هروئین و مورفین هستند، تجویز میشود.
در کمپهای غیر اصولی برای ترک اعتیاد هروئین و دیگر مواد مخدر، از این ماده به صورت روزانه در دوزهای اندازهگیری شده به یک فرد میدهند. آنها تصور میکنند که با این کار به روند ترک اعتیاد افراد کمک میکنند تا هر گونه مواد مخدر دیگری که از آن استفاده میکنند را متوقف کند!
در صورتی که متادون نوعی دیگر از شبه مخدرها است و وابستگی فیزیکی و ذهنی بسیار بالایی برای بیمار ایجاد کرده و شخص تنها نوع اعتیاد خود را از ماده ای دیگر به این ماده شبه مخدر تغییر داده است.
این روزها مصرف این ماده مخدر در حال افزایش است و آثار اجتماعی زیان باری را برای سلامتی جامعه داشته است. از این رو ترک متادون خود مقوله جداگانهای است که به شدت باید مورد توجه قرار گیرد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با عوارض متادون و علائم اعتیاد به آن و روشهای ترک اعتیاد متادون با کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر همراه باشید.
متادون چیست؟
متادون که به انگلیسی به آن Methadone میگویند و نام تجاری آن دولوفین (Dolophine) است. یک مسکن قوی و ماده مخدری صنعتی است و در دستهای از داروها قرار دارد که به عنوان داروهای ضد درد و داروی ترک اعتیاد شناخته میشوند.
غالباً از آن به عنوان یک درمان نگهدارنده برای مهار اعتیاد به مواد مخدر و مواد روانگردان مانند تریاک، هروئین و مرفین، شیشه، گل، کدئین، کراک، ماریجوانا و… و گاهی نیز برای تسکین دردهای شدید به کار میرود.
داروی متادون در سال ۱۹۳۷ در آلمان ساخته شد و پس از پایان جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا در آمریکا از آن به عنوان ضد درد قوی برای دردهای بسیار شدید استفاده میشد. این دارو امروزه علاوه بر تسکین درد اغلب به عنوان بخشی از درمان وابستگی به مصرف هروئین یا نارکوتیکها استفاده میشود.
تأثیر این دارو بر بدن بیمار مانند تأثیری است که مورفین بر بدن میگذارد، اما طولانیتر. متادون درمانی یا درمان با دوز نگهدارنده متادون از بروز علائم ترک تریاک جلوگیری کرده و تقاضای آن را کاهش داده یا از بین میبرد، برای اولین بار در سالهای ۱۹۶۰ جهت درمان اعتیاد به این ماده متداول شد.
اما امروزه این ماده به عنوان یک مخدر “صنعتی” مصرف میشود و به صورت پودر کریستالی سفید رنگ یا قرص و شربت است. همچنین این ماده به فرمهای دارویی به شکل قرص خوراکی، فرآورده تزریقی، پودر و محلول خوراکی در بازار دارویی ایران وجود دارد.
استفاده خوراکی متادون از طریق دستگاه گوارش جذب بدن شده و به سرعت وارد جریان خون میشود. اثرگذاری آن بعد از نیم ساعت شروع شده و بر عملکرد سیستم عصبی، قلبی – عروقی فرد شدیداً اثر میگذارد. مصرف متادون باعث شل شدن عضلات شده و بعد از دقایق اولیه از مصرف حدود ۴ تا ۶ ساعت شخص را تحت تأثیر قرار میدهد.
هر چند که این دارو در زمان محرومیت و سمزدایی مواد از بدن مورد استفاده قرار میگیرد. اما خود این دارو نیز به نوعی برای بیمار وابستگی شدید ایجاد کرده و در صورت عدم استفاده، بیمار دچار حالت محرومیت، علائم ترک و خماری میشود.
این دارو نه تنها بسیار اعتیادآور است، بلکه یکی از اصلیترین عوامل مرگ و میر ناشی از اوردوز با مواد مخدر است. همچنین بر اساس آمار متادون عامل بیش از ۳۰ درصد از مرگهای ناشی از سوء مصرف مواد همراه با مسکن بوده.
مصرف این ماده مخدر در طولانی مدت منجر به اعتیاد و وابستگی بیمار می شود که در این صورت شخص باید سریعاً برای شروع دوره درمانی ترک متادون به مراکز تخصصی ترک اعتیاد مراجعه کند.
روش مصرف متادون
این ماده به دو صورت مایع و قرص ساخته میشود که قرص متادون در دوزهای مختلف موجود میباشد. همچنین متادون به صورت کنسانتره (عصاره و یا شیره) خوراکی موجود است.
نامهای تجاری آن شامل کنسانتره خوراکی متادوز – کنسانتره خوراکی متادون هیدروکلراید USP و کنسانتره خوراکی بدون قند متادوز – کنسانتره خوراکی متادون هیدروکلراید USP است که بدون رنگ و بدون قند است.
قرص و شربت متادون به جهت درمان تنها با نسخه پزشک از داروخانهها قابل تهیه است و خرید آن از راههای دیگر، غیرقانونی است. مصرف غیر قانونی متادون منجر به اعتیاد، بروز رفتارهای پرخطر و بروز علایم مسمومیت یا عوارض جانبی شدید میشود.
طول مدت مصرف متادون تنها بر اساس تشخیص پزشک و با توجه به شرایط بیمار تعیین میشود. در صورتی که قرص یا شربت متادون برای ترک اعتیاد تجویز شده باشد، ممکن است نیاز به مصرف طولانی مدت دارو باشد. پس از طی دوره درمان، پزشک میزان دارو را به تدریج کاهش میدهد، تا به آهستگی دارو قطع شود و علایم محرومیت ظاهر نگردد.
متادون چگونه عمل میکند؟
متادون از طریق اتصال به نوعی از گیرنده اپیوئیدی و فعالسازی آن در مغز عمل میکند. در واقع متادون نحوه پاسخدهی مغز و سیستم عصبی به درد را تغییر میدهد، به شکلی که بیمار احساس تسکین میکند.
متادون با این عملکرد، اثرات ضد درد و آرامبخش را ایجاد کرده و فرد احساس سرخوشی میکند. به همین دلیل افراد ممکن است به راحتی به آن اعتیاد پیدا کنند و باعث شود هدف نهایی از مصرف متادون نادیده گرفته شود.
متادون در واقع به عنوان یک مسکن عمل میکند، اما ثرات آن کندتر از قرص مسکنهایی مانند مورفین است. متادون ماده مخدری است که معمولاً شروع کندتری دارد و ایده مصرف آن به عنوان یک گزینه درمانی ترک این است که این ماده مؤثر است زیرا مصرف کنندگان گیرایی مشابه با سایر مواد را تجربه نمیکنند.
برخی اثرات دیگر همچون یبوست، دپرشن تنفسی، تهوع یا میوز هم به دلیل اتصال این دارو به گیرندههای اپیوئیدی ممکن است رخ دهد.
همانطور که گفتیم متادون بر روی گیرندههای اوپیوئیدی همانند مورفین و هروئین عمل میکند، تا شدت درد و خماری فرد مصرف کننده را کم کند. مدت اثر متادون در ابتدای مصرف حدود ۶-۴ ساعت بوده و در مصرف طولانی مدت و مستمر به ۴۸-۲۴ ساعت میرسد.
این مدت زمان با توجه به میزان متابولیسم بدن فرد ممکن است کمتر و یا طولانیتر شود. اکثر افراد مصرف کننده تریاک و هروئین در صورت عدم دسترسی به مواد مخدر، متادون را جایگزین مواد مصرفی خود میکنند و وابستگی شدیدی نسبت به آن پیدا میکنند
مصرف بیش از حد این دارو به دلیل آنکه بیمار میخواهد حالت آرام بخشی را برای خود تکرار کند، موجب عوارض شدیدی برای بدن میشود. از جمله نفس تنگی که میتواند باعث مرگ شخص نیز شود. مصرف کننده متادون همچنین به اختلالات روحی و روانی نیز دچار میگردد.
خطرات و عوارض مصرف متادون
متادون مادهای به شدت اعتیادآور است و در کتابهای پزشکی از آن به عنوان شبه مخدر نام برده میشود. اما متأسفانه بسیاری از مراکز ترک اعتیاد برای درمان اعتیاد از متادون استفاده میکنند که خود باعث ایجاد وابستگی شده و تنها سبب تغییر نوع اعتیاد از یک نوع ماده به متادون خواهد شد. در زیر با برخی از عوارض مصرف متادون آشنا می شوید:
- یبوست
- گرگرفتگی و تعریق
- سرگیجه و غش
- تهوع و استفراغ
- کاهش اشتها
- انقباض مردمکها
- کبودی لبها
- درد در ناحیه شکم
- ایجاد زخمهای گوارشی
- عوارض پوستی (راش و کهیر و خارش پوست)
- تپش قلب و درد قفسه سینه
- کاهش تنفس و تنگی نفس
- کاهش سطح کورتیزول بدن
- سقط جنین، نازایی و ناباروری
- قطع عادت ماهانه در زنان
همچنین علاوه بر این عوارض، استفاده طولانی مدت از آن عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد. از جمله:
- افسردگی
- اختلالات روانی
- ضربان نامنظم قلب
- پوسیدگی دندانها
- عدم اعتماد به نفس
- عدم ثبات شخصیتی
- کند یا متوقف شدن تنفس
- افزایش میل به خودکشی (در برخی از موارد)
علائم اعتیاد به متادون
متادون یک ماده مخدر با اثر طولانی مدت است. به این معنی که خیلی بیشتر از مواد مخدرهای با اثر کوتاه مدت، مواد مخدر طبیعی (هروئین) و مواد مخدر نیمه مصنوعی (اکسی کدون/هیدروکودون) در بدن میماند.
نیمه عمر متادون از ۲۴ تا ۵۵ ساعت است. در حالی که نیمه عمر هروئین تنها سه تا هشت دقیقه است. فرد مصرفکننده ممکن است بدون در نظر گرفتن اینکه هنوز ماده متادون در بدن اوست، ناخواسته دوز کشندهای از متادون را مصرف کند.
بسته به میزان و مدت زمان علائم مصرف متادون به صورت های مختلفی بروز می کند. اثرات متادون بر روی بدن اغلب شبیه به هروئین است و فرد معتاد به آن علائمی شبیه به افراد معتاد به هروئین، تریاک و یا مورفین نشان میدهد که برخی از آنها عبارتاند از:
- کم شدن تمرکز
- کاهش حافظه و اختلال حواس
- کاهش سرعت حرف زدن و دشواری در تکلم
- ضعیف شدن نبض و کاهش فشار خون
- تنفس سطحی و نامنظم شدن ریتم تنفس
- اختلال در خواب و خواب آلودگی
- تحریک پذیری و پرخاشگری
- احساس خشکی دهان
- اسپاسم ماهیچهای
- ضعف و سرگیجه
- تغییر ضربان قلب
- تعریق و لرزش
- کاهش دمای بدن
- اختلالات جنسی
- احساس تهوع
- دردهای بدنی
- خارش بدن
- سردرد
علائم ترک متادون
اگر ترک متادون اصولی باشد، عوارض جسمی و روحی کمتر، کوتاهتر و زودگذر خواهد بود. اگر فردی یک باره مصرف متادون را قطع کند، دچار عوارضی همچون اختلال شدید در خواب، کلافگی ذهنی، استرس و اضطراب شدید، پرخاشگری، دردهای شدید جسمی، اختلال در بینایی، کاهش میل جنسی، حالت تهوع و … خواهد شد.
در ترک متادون به روش اصولی نشانههای ترک ۳ تا ۴ روز بعد از ترک معلوم میشود و حداکثر بعد از ۲ هفته از بین میرود. این نشانهها عبارت است از بیخوابی، بیحوصلگی و دردهای پراکنده بدن که اگر فرد زیر نظر پزشک متخصص باشد، میتواند این عوارض را به حداقل برساند و در مدت زمان کمتری این عوارض برطرف شود.
کسی که از به متادون اعتیاد دارد، ممکن است در هنگام ترک متادون تمایل شدید به مصرف، تحریک پذیری، اضطراب، تپش قلب و سایر علائم ترک متادون را تجربه کند. علائم ترک متادون مشابه علائم ترک هروئین است و ممکن است شخص تمام علائم زیر را داشته باشد:
- حالت تهوع
- سرگیجه
- مشکلات خواب
- گیجی
- مشکل در تنفس
- تعریق شدید
- یبوست
- درد عضلانی
هنگامی که فرد مصرف داروی متادون را متوقف میکند، بدن و ذهن او علائمی را تجربه میکنند و میخواهند دوباره متادون را به سیستم خود بازگردانند. علائم ترک متادون میتواند به اندازهای شدید باشد که باعث عود و لغزش بیمار گردد و ممکن است برخی از علائم زیر را شامل شود:
- تمایل شدید به مصرف متادون
- بیقراری و اضطراب
- افسردگی
- آبریزش بینی
- لرز و گرگرفتگی
- بیخوابی
- چشمان اشکآور یا آبکی افزایش یافته است
- درد عضلانی یا درد مفاصل
ترک متادون چند روز طول میکشد؟
افرادی که دچار اعتیاد به متادون هستند، باید در یک محیط بیمارستانی عاری از مواد مخدر تحت درمان و سمزدایی متادون قرار بگیرند.
آنها باید طبق برنامه اصولی که با توجه به مدت زمان و مقدار دوز مصرف و شرایط جسمی برای بیمار در نظر گرفته میشود، پروسه درمان را بگذرانند. مدت زمان ترک متادون بستگی به شرایط اعتیاد و جسمی بیمار دارد و ممکن است بین ۱۲ الی ۱۴ روز طول بکشد.
در مرکز تخصصی ترک متادون طلوعی دیگر، سمزدایی بدن از متادون اولین قدم برای شروع ترک اعتیاد متادون است که به فرد کمک میکند، بدن خود را از هرگونه مواد مخدر پاک کند.
سمزدایی متادون به تنهایی درمان کافی برای شکستن چرخه اعتیاد در طولانی مدت نیست. پس از اتمام سمزدایی، کار واقعی درمان اعتیاد برای فرد آغاز میشود.
خدمات ترک اعتیاد متادون این مرکز، طی دوره بستری (۱۲-۱۴ روز) تحت نظارت شبانهروزی کادر درمان، روانپزشک و روانشناس، همراه با خدمات هتلینگ و رفاهی به بیماران آقا و خانم در اتاقهای خصوصی، مستر و عمومی ارائه میگردد.
بهترین روشهای ترک متادون
پتانسیل اعتیادآوری این ماده شبه مخدر همراه با نیمه عمر طولانی آن و همچنین استعداد بروز مشکلات سلامتی دراز مدت، به خوبی این مطلب را روشن میکند که چرا مراجعه به کلینیک برای ترک اعتیاد متادون بسیار مهم است.
در حالی که ممکن است یافتن بهترین بیمارستان ترک اعتیاد با امکان بستری شدن شبانه روزی، در نظر اول ایدهآل به نظر نرسد! با این حال چنین مرکزی مزایای آشکاری به دنبال دارد.
اگر فرد درگیر اعتیاد بخواهد به تحولی پایدار دست یابد و زندگی سالمی داشته باشد، به بیش از یک دوره طولانی پاکی نیاز دارد. او باید درک کند که استرس، خوشحالی و سایر محرکها میتواند منجر به مصرف مجدد مواد مخدر شود. راههای دفع متادون از بدن به دو صورت سمزدایی تدریجی و سمزدایی سریع میباشد.
سمزدایی تدریجی بدن از متادون
علائم ترک متادون شدید است و شخصی که میخواهد مصرف متادون خود را برای همیشه قطع کند، باید با نظارت یک پزشک متخصص ترک اعتیاد روند درمان را مدیریت کند. هنگام سمزدایی تدریجی بدن از متادون، به افراد فرصت داده میشود که علاوه بر اعتیاد جسمی، بر اعتیاد روانی به متادون نیز غلبه کنند.
همچنین در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دیگر سمزدایی تدریجی متادون در مقایسه با برنامههای درمانی کوتاه مدت، همواره نتایج بهتری از خود نشان دادهاند.
این امر در درجه اول به این دلیل است که سمزدایی تدریجی به صورت بستری این امکان را به شخص مصرف کننده میدهد که به زندگی سالم در یک محیط امن عادت کنند.
اگر شما یا یکی از نزدیکانتان با اعتیاد دست و پنجه نرم میکنید، به یاد داشته باشید که برنامههای حرفهای سمزدایی متادون کلینیک طلوعی دیگر در دسترس هستند. در اسرع وقت با ما تماس بگیرید تا یک برنامه توانبخشی متادون را با توجه به شرایط جسمی و روحی هر فرد، به شما معرفی کنیم.
سمزدایی سریع بدن از متادون
ترک مصرف با روش سمزدایی فوق سریع متادون در کلینیک طلوعی دیگر، پس از انجام معاینات پزشکی، آزمایشات اعتیاد و همچنین بر اساس دوز متادون و مدت زمان مصرف آن توسط پزشکان متخصص سمزدایی و تحت نظارت کامل کادر پزشکی با داروی ضد مخدر (نالتروکسان) برای بیماران انجام میگیرد. شرایط انجام سمزدایی سریع بدن از متادون با توجه به مقدار دوز مصرفی و شرایط جسمی بیمار مشخص میگردد.
چگونگی سمزدایی متادون در کلینیک طلوعی دیگر به این صورت است که هنگام سمزدایی بدن بیمار از متادون، ابتدا او را با داروهای روانپزشکی بیهوش کرده و سپس داروهایی که خاصیت ضد مخدری دارند را از طریق سرم به بیمار تزریق میکنند. تمام این داروهای ضد مخدر به گیرندههای مخدر مغز چسبیده و مواد مخدرهایی که روی گیرندههای مغز بیمار نشسته را پاک و از طریق ادرار و مدفوع دفع میکنند.
کاشت ایمپلنت نالتروکسان برای ترک همیشگی متادون
بهترین روش ترک متادون بدون درد و خماری، مصرف داروی نالتروکسان به صورت ایمپلنت است. از ویژگیهای سمزدایی متادون با نالترکسون، استفاده طولانی مدت بدون نیاز به مصرف روزانه خوراکی آن است با این روش همواره مقدار مشخصی از دارو وارد بدن میشود.
در کنترل علائم ترک و وابستگی به انواع مخدرها متادون و… و همچنین درمان وابستگی به الکل و دیگر مواد توهم زاها مثل ماریجوانا (حشیش) نیز مؤثر است.
این روش باعث کاهش وسوسهی فرد برای مصرف مجدد و هم چنین بروز علائم محرومیت ناشی از عدم مصرف مواد مخدر میشود و افراد دیگر لذتی از مصرف نمیبرند.
در کلینیک تخصصی روانپزشکی و ترک اعتیاد طلوعی دیگر بعد از سمزدایی بدن از متادون، کاشت نالتروکسان توسط جراح انجام میشود و فرد بهتر است برای روان درمانی هفتهای یکبار به روانشناس و ماهی یکبار برای ویزیت روانپزشکی با دکتر خود در ارتباط باشد، تا به نتیجه قطعی و بهبودی کامل خود برسد.
برای آشنایی بیشتر با این دارو و تأثیر آن در درمان اعتیاد میتوانید، با کلینیک ترک اعتیاد طلوع دیگر تماس بگیرید.
ترک متادون در کلینیک ترک اعتیاد طلوع دیگر
عموماً در کمپ های ترک متادون، رفتارها و داروهای غیر حرفهای به صورت کاملاً یکسان برای همه بیماران تجویز شده و در بسیاری از موارد افرادی که در کمپهای ترک اعتیاد شرکت کرده بودند، دوباره به سمت مواد مخدر گرایش پیدا میکنند.
در مراکز غیر استاندارد، ترک بدون درد متادون غیر ممکن بوده و این کار باید در مراکز ترک متادون بدون درد انجام شود. بهترین روش ترک این ماده مخدر بدون درد، در واقع مراجعه به کلینیکهای تخصصی ترک اعتیاد متادون بدون درد است.
این کلینیکها و مراکز درمانی که مختص ترک متادون و سایر مواد مخدر هستند از متخصصان و امکاناتی بهره میبرد که در زمان سمزدایی کمک بسیار زیادی به بیمار خواهند کرد.
افراد و متخصصانی که در این مراکز کار میکنند، دانش و تجربه زیادی در زمینه کنترل رفتارها و سلامت بیمار در زمان ترک اعتیاد دارند. در کلینیکهای ترک متادون روانپزشک متخصص و روانشناس ترک اعتیاد به صورت مرتب بیمار را ویزیت و معاینه میکنند.
در مراکز استاندارد ترک اعتیاد افراد در زمان پذیرش کاملاً معاینه و اطلاعات اعتیاد و سلامتی شخص کاملاً ثبت میشود. سپس متخصص ترک اعتیاد با توجه به شرایط و ویژگیهای جسمی فرد و میزان وخامت اعتیاد و نوع ماده مصرفی روشی برای سمزدایی و کنترل دوران نقاهت به صورت اختصاصی برای شرایط شخص تدوین و در دستور کار قرار میگیرد.
یکی از مراکز معتبر ترک اعتیاد که میتوانید از خدمات آن بهرهمند شوید کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر است. افرادی که به این مرکز ترک اعتیاد مراجعه میکنند از خدمات هتلینگ ویژهای برخوردارند. مستقل بودن در واحدهای سکونتی این مرکز ترک اعتیاد به نحوی است که شخص کاملاً فضای خصوصی سالم شخصی را خواهد داشت.
این مرکز همچنین امکانات تفریحی و رفاهی بسیار مجهزی برای سرگرمی و ورزش افراد دارد. افراد میتوانند با ورزش و انجام سرگرمیهای مختلف وقت خود را در کلینیک با سرگرمیهای مختلف پر کنند.
در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر برای ترک متادون دورهای برای سمزدایی در نظر گرفته میشود. همچنین افراد با توجه به شرایطی که دارند، میتوانند از روشهای مختلف درمان سمزدایی استفاده کنند.
افرادی که اعتیاد آنها خفیف است و یا افرادی که به نسبت اعتیاد ضعیفی دارند و امکان حضور تمام وقت در کمپ را به دلیل مشغله ندارند، میتوانند از درمان سمزدایی سرپایی استفاده کنند.
در این روش افراد بعد از معاینه و دریافت دوزهای دارویی که برای سمزدایی نیاز دارد، در کمپ یا کلینیک ترک اعتیاد حضور نداشته و به زندگی شخصی خود باز میگردد.
اما به صورت دورهای برای انجام معاینه و دریافت دوزهای دارو باید به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کند. در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره روشهای دیگری هم برای سمزدایی وجود دارد که در ترک متادون نیز استفاده میشود.
روش سمزدایی فوق سریع و تدریجی دو روشی هستند که زمان و قدرت اثر آنها متفاوت است. در روش فوق سریع نهایتاً تا دو هفته بیمار درگیر ترک کامل انواع مواد مخدر خواهد شد. ولی در روش سمزدایی تدریجی مصرف متادون به تدریج کاهش پیدا میکند تا به مرور زمان به صفر برسد.
پس از این دوره در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره میتوانید دوره نقاهت را با بازگشت به زندگی ادامه دهید. افراد در این دوره به صورت مداوم به مرکز مراجعه میکنند و از خدمات دورههای روانپزشکی و مشاورههای روانشناسی استفاده کند.
گروههای مختلف درمانی که به صورت اشتراک گذاری تجربیات ترک و نحوه مواجهه با این مسئله انجام میشود، تأثیر بسزایی در عدم بازگشت و افزایش انگیزه و امید به رهایی فرد دارد.
خدمات کلینیک طلوع دیگر برای ترک متادون
درمان اعتیاد متادون در کلینیک طلوع دیگر توسط مجربترین کادر پزشکی ترک اعتیاد، انجام میشود. طلوع دیگر بهترین مرکز ترک اعتیاد متادون با مجوز رسمی بستری بیماران سوءمصرف مواد از وزارت بهداشت همراه با مشاوره رایگان بستری و درمان است.
فعالیتهای عمده این مرکز در زمینههای روانپزشکی و روانشناسی که شامل بررسیهای تشخیصی، درمانهای دارویی و غیردارویی، مشاوره و روشهای مختلف رواندرمانی انفرادی و گروهی برای بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و روانتنی و از جمله اعتیاد و به عبارت دیگر سوءمصرف و وابستگی به انواع مواد مخدر، مواد محرک و مواد روانگردان است.
- خدمات اورژانسی و شبانه روزی به صورت ویژه
- استفاده از به روزترین روشهای ترک اعتیاد مواد مخدر
- انجام تمام آزمایشهای پزشکی
- همراهی پزشک متخصص در مراحل درمان
- پرستار ۲۴ ساعته
- بستری تفکیک شده و اختصاصی
- امکانات هتلینگ و رفاهی که فضای اختصاصی همراه با امکانات تردمیل، میز تنیس و … در اختیار بیمار قرار داده میشود.
- پیگیری پس از درمان
- خدمات روانپزشکی و روانشناختی ترک اعتیاد
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری تا ترخیص بیمار در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر
۱. بستری
– تماس بیمار با کلینیک.
– پاسخگوبی پذیرش و پرزنت بیمار و توضیحات روند درمان به او.
– ست کردن تایم با روانشناس مجموعه جهت ارائه مشاوره رایگان به بیمار.
– توضیحات کامل در رابطه با روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
۲. روند درمان
روند کلی درمان بیماران در این مجموعه به صورت ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی توام با هم صورت میگیرد.
طول دوره درمان بسته به حال بیمار و مقدار دوز مصرفی و نوع مادهای که مصرف میکند متفاوت است. ولی حداقل زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است ۲ تا ۳ هفته (۱۰ تا ۱۲ روز) میباشد.
۳. سرویسها
خدماتی که ارائه میشود شامل صبحانه ناهار و شام (در کلینیک آجودانیه میان وعده) و اینترنت رایگان میباشد و استفاده از تلفن همراه نیز آزاد میباشد.
اتاقهای کلینیک به صورت یک تخته و دو تخته میباشند که به کمد و یخچال و تخت مجهز بوده و در اتاقهای یک تخته امکان حضور همراه هم برای بیمار فراهم میباشد.
۴. سم زدایی
بسته به نوع اعتیاد و مواد مصرفی در صورت لزوم سم زدایی کامل انجام میشود. همچنین بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان بیمار توسط روانپزشک folow میشود و بیماران میتوانند روانکاوی را با روانشناسان خود همچنان ادامه دهند.
بیماران در کنار ترک اعتیادشان باید جهت بهبود اختلالات روانشناسی به وجود آمده نیز تحت نظر روانشناسان قرار گرفته و روانکاوی شوند.
۵. ترخیص
بعد از اتمام دوره درمان در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن بیمار از نظر فیزیکی و روحی و روانی و سپس بعد از تاییدیه پزشک متخصص کارهای ترخیص بیمار انجام میپذیرد که بعد از ترخیص هم باز بسته به نیاز بیمار میتواند جلسات مشاوره و روانکاوی خود را با روانپزشکان مجموعه داشته باشد.